tisdag 25 augusti 2009

mer bilder ;-)


(Första bilden: Fligget-rull! Bra härligt här uppe ;-) )
Igår, då hann jag faktiskt med lite träning. Först blev det en cykeltur med Tanija, bara 20-25min. Vi måste ju lixom "börja om" eftersom det var längesen vi cyklade regelbundet nu och jag inbillar mig att konditionen är suuuper viktig & att den faktiskt blir viktigare när jycken inte är super ung längre.
Sedan blev det ingen "fotbollsträning" för mig utan det blev P-O som hade något ärende in och då brukar det bli sämre med träningen... men jag tog mig i kragen och gick ut för att peta i lite detaljer. Varför kommer inte Tanija in helt med apporten?? Började med metallen, inga problem... typiskt! Då tog jag tungen och den är definitivt tyngre att svänga in med! Men, jag jobbade lite med det (var inga stora bekymmer på träningen...) och körde också lite vändningar med apporten. Det kanske kan hjälpa?? Sen tog vi och gick ner till täkten. Här blev det inkallning med ställande och en hel del nötande!! Varför sätter hon sig plötsligt?? Jag vet inte hur många gånger jag körde innan hon stannade stående... Och mellan dessa körde vi ändå att jag backade och hon fick stanna stående och då fungerade det! Konstigt det här! Körde också lååångt kryp! Nu är vi i högform och putsar oss fram!
(Bild 2: Mysigt va!? Första ved- & röj turen var det "bara" Dix & Tanija med på, ja & morfar då förståss... Kul att kunna ha båda lös & att Dix ändå kunde ta sig någon tur och leta älg... )
Siri fick bara komma ut & träna skall igår. Det tar sig!! Nu kommer det i alla fall några ljud & ibland till och med ett voff! Tackar Elisabet för tipset! Fungerar med godis i handen fast jag inte trodde det =) Sen klickar jag när det kommer något! Sen, då blev det så ruskigt knottigt så vi bara var tvungna att gå in! Kan ju också nämna att Siri, hon tror att myggorna som kommer är godisar som kommer från mig... sluta skratta!! Det är sant och när det börjar bli mer än en mygga i minuten, ja då börjar det bli lite jobbigt... =S

(Bild 3: Besök i vedhögen på ett pass :-) )


Jo, sen idag så blev det fligget igen! Tog pappsen med mig för att inte missa något pass och få lite hjälp med veden & röjningen ( är mkt lättare om man är 2 ). Runda ett, då blev det vi och 2 hundar. Siri och Bira grät högljutt i bilen när vi gick! Och när Dix var ute på en av sina små turer så släppte jag lös Tanija också. Och det fungerade sedan kalas-bra! Hon har ingen glädje i att följa Dix på hans små turer och då är det inga problem att ha båda lös tillsammans!(Bild 4: Dix hade stenkoll på var passen låg och sprang ofta före oss dit & kom sen tillbaka för att kolla var vi tagit vägen. Alla har ju nu inte lika långa ben som han... En jämthund i sitt rätta element! )
Inte lätt att få dessa på samma bild =) De undviker helst varandra... inte lätt med hett temprament hos två stycken =D

Det blev en Dix till... undra hur många bilder jag tar, egentligen =D
Kan ju nu då berätta att när vi kom hem idag, då var vi alla totalt helslut!! Och P-O hade åter ärenden på Sveg och det blev ingen fotbollsträning idag heller... MEN! Tänk vad duktig jag är... jag tog åter med mig hela hopen ner på täkten och tränade.
Tanija fick först tungapporten, jobbar med hämtningar, fot och vändningar med den. Hoppas väldigt att det ska ge resultat...
Sen tog vi framåtsändande & här är det farten fram till gruppen. Nu körde jag utan leksak och att den kommer från mig efter klicket. Nu märktes det att hon blev lite kluven och att jag är USEL på att kasta gör ju inte saken bättre... men det borde sakna betydelse eftersom jag klickar henne för fart. Kändes ganska bra & just denna kluvenhet borde göra det mer hållbart... kanske... Inkallning med stå gick mycket bättre idag & då blev det bara ett par repetitioner. Fot var en dröm!! Krypet var mycket uppmärksamt och bra, liiite bråttom ibland! Och så avslutade vi med tungen igen!


(Bild ??: ;-) Kan ni tänka er vilken utsikt det är här uppe... Man tror nästan att man kan skymta havet där borta ;-) Vi önskade oss en karta idag! Men pappa tror att man måste se till Tandsjöborg i alla fall...)
Ja, och efter Tanija då blev det Siri! Började med tungapporten och det här äär inte bra... måste kanske fundera på att börja med en 2kgs... hon kan knappt bära den, hon ruskar och har noll koll på var hon springer, eller så vill hon inte till mig =) Nu körde jag också lite bära övningar och så där. Kanske blir det bättre i alla fall då... och kanske bygger hon lite muskler så hon orkar den om vi jobbar sakta men säkert =).

(Bild igen =D: Efter de högsta passen blev det dax för myr-passen... Nu var ALLA hundar med. Dix & Siri, lång-springarna, de fick gå i koppel... Här var blött!! )
Ja, sen fick Siri framåtsändande, klurar lite på detta och just det efter det snabba fram till gruppen... om jag varje gång fortsätter gå efter jag belönat det snabba så fortsätter ju hon också gå och ibland går hon före mig och då kan jag klicka och belöna gåendet där... borde jag då inte kunna få gåendet efter gruppen helt gratis??? Vad tror ni?? Testade också att ha belöningen hos mig och göra som med Tanija, men det fungerar i alla fall inte än med Siri, måste nog lägga ut en sak ett tag till!
Sen blev det skall-träning och jag tycker det blir bättre!! Men, än är det bara ett mycket tungt skall som kommer, ibland, mycket och ofta mest luft. Låter rätt roligt =)
Sen, fastän knotten höll på att döda oss så tog jag ut Bira lite och tjuvtränade =). Hon hade nu nämligen vaknat upp ur den dvala som hon befunnit sig i sen hon var med och gjorde pass.
(Bild: Bira på myren... Oj så hon grejsat runt... först var det lite läskigt med vattnet överallt, sen drog hon järnet igenom =D =D... lortig!? Näe... inte riktigt va!? ;-) )
Bira, vi tränade bara ögonkontakt och jag tror det var ganska nyttigt! Där nere är 45:an nära och det blir mycket störning... Jag satt bara på marken med godis i en hand och klickern i den andra... gick ganska bra! Hon provade också att gå upp i mitt knä med framtassarna och sedan gå runt med baktassarna =D =D Precis som med hinken =D
SEN! Är det slappar dax! Åååå... så trött jag är nu...zzzz...Bild: Myren genom en jämthunds öron...

Bild: Rally på myren...
Det är faktiskt MYCKET roligare att få gå med morfar & Dix!! Mycket mer spännande... Och morfar höll på att snubbla ett antal gånger...


Full fart!!


HÄR börjar man se hur ren & fin hon blev...


Och innan vi packade oss ner från de högre höjderna, ja då fick vi se 2 (kungs)örnar!! En ser ni som en liten liten prick ovanför den vänstraste trätoppen! Tänk att jag lyckades fånga dem!! OCH detta gör ju också att jag inte behöver fundera mer på vad det var som flög upp framför bilen på den första resan jag gjorde hit upp!! Fast... jag var ju redan då rätt säker! Vad annars är så stort!??

Ja, sen tog vi en macka, packade in oss i bilen och åkte till "morfars" pass. En del röjning och vedande kring nya & äldre vägpass. Vi klurade lite och satte upp de nya och så där. Nu var inga hundar med, de låg såååå nöjda och glada i bilarna =D FAST Siri, hon såg inte särskilt sliten ut... OCH trots detta & en timmes resa eller så... så var Bira helt slut när vi kom hem, stackarn! Fast jag tror inte det var kroppsligt, mer just det jobbiga med myren som övervanns!
Nu ska vi sooova... blir tidig kväll i kväll ;-) SOV GOTT ni också!!

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Härligt med skogen. Saknar älgjakten här uppe. Det är ju sååå härligt att sitta i skogen och lura och filura. Du är duktig och tränar, önskade jag vore lika flitig. Nu ska jag och hundarna, åka till Bettan och spåra och göra sakletning. Lite bus lär dom oxå hinna med. Kramar.

suss sa...

hehe ja de är bra att ni gör lite vägpass så ja kanske kan följa dej nångång om du får ett sånt pass=) ni skulle igentligen lotta kvällen innan så ja vet om ja kan följa eller inte=)kram