måndag 10 augusti 2009

mycket funderingar...

Ja, just nu är det väldigt mycket funderingar!! Vill så enormt mycket... känner mig hundlös (med tre st hemma...) ... och aaahhh...

Ja, vi var på lydnadstävling i Järvsö igår, jag och mitt skräp... och *pust* jag blir helt SLUT av att bara ta ut hunden ur bilen... Det känns så j-la elakt, men det är ju så det är... Och jag kan inte ta ut henne ur bilen 5 min innan vi ska in på planen, för då har vi hunnit bli osams om ALLT och då går det ju inte att tävla... dessutom måste jag ha fingret i ögat på henne hela tiden... annars skulle hon nosa, äta gräs och kissa hela lydnadspasset... även på in och ut vägen... det håller inte!


Jag hade många givande diskussioner angående detta igår, både med kända och mindre kända... Som Caroline sa, det gäller ju att hitta det rätta för henne och det är ju helt sant!! Men, hur hittar man det rätta och orkar man det?? Och orkar hon det?? Hon var alltså ute under platsen och lydnadspasset igår + ett par promenader... i en miljö där hon mer eller mindre är uppväxt... och när vi kom hem så sov hon & sov... var upp och hälsade på mamma och pappa när de kom, men var inte "klängig" som hon brukar och detta fast Tanija var klängig och de pratade med henne... Det känns så fel!! Bira, som var ute flera timmar och kollade läget & busade med Milou och sniffade "med" Smulan var mindre påverkad och trött och det är FEL för hon är en ovan bebis... Sen mår jag så himmla dåligt för att jag är rädd att Siri mår dåligt och för att jag måste vara arg och... tänk om hon inte mår dåligt utan att allt är toppen och så tror alla att jag tycker hon mår dåligt för att jag inte tycker om henne... Snacka om att det blir kaos i hjärnan!! För hur det än är så tycker jag om henne... jag bara inte orkar med henne...


Nu tror jag det blir så här... en högreklass tävling i september... ska försöka få några moment halv-hyffsade i alla fall, så vi kan få GK... OM det inte strular med tävlingsledare & spårläggare och liknande, för då hoppar jag Siri! Sen ska jag, om ekonomin tillåter... försöka hinna med ett viltspår med henne och sedan kanske något nästa år... Och så ska jag göra lite jobb när vi behöver för att må bra, sen får hon bli "pensionär" och bara lulla på här hemma... OCH vet ni... beslutet känns så himla underbart!! Som en sten tagits från mitt hjärta... Hoppas bara det är rätt för henne också!


Igår då... jag var helt 100 på att vi misslyckats totalt!! Under fria följet gick hon 2m bakom mig och hade koll på ALLT utom mig känndes det som... åååå så less jag blev. Ändå försökte jag gå in med bara positiva tankar!! Men, på något sätt kunde jag se det som var bra! Språng-marsh, som vi haft väldiga grod-kängru-bekymmer med var en dröm!! Såååå snyggt!!! =). Sen fick jag, dock med DK stopp på henne under inkallningen... jag fick in henne i rutan på något underligt sätt... och hon la sig på läggandet och ja, det känndes rätt bra... ha ha... sen är ju "fria" så viktigt att jag visste att det gått åt pipan... Betyg: Plats: 10 ( trots DK upp... =) ), Fritt följ: 6, Läggande: 6,5, Inkallning med ställande: 7, Sändande med ställande (rutan): 9,5!!!!, Apportering: 6,5 (lite hårt tycker jag nog...), Fritt hopp: 9 (DK återhopp... skithund ;-) ), Fjärr: 8 (nosar...) och det bästa av allt... Helhet: 7,5, trevligt ekipage, något lojt och jaaa... det ska vara Siri det... =D =D Totalt... Ja, vi var ju i Järvsö så 159,5... 0,5p från den magiska gränsen, igen...


Ja, Bira var ju som sagt med igår... Hon fick vara ute och knata runt ganska mycket... Vi träffade spanieln Smulan, som också är bebis... men lite läskig... och Milou, som är en härlig kille. Sen kikade vi förståss på en massa roliga hundar och människor och det är MÅNGA som inte kan låta bli att hälsa lite... =) Det är en super-miljö-träningsplats! Givetvis blev det mest sittande i skuggan... det var dödligt varmt... :-( Bilen var full med frysklampar... måste ju ge något i alla fall..


Sen mina vänner, något positivt mitt i bedrövelsen... ;-) På lördag!!! Då ska Tanija och jag tävla elitspår =D =D OM ni bara visste vad glad jag blev när de ringde igår... Tjohoo!! Och Elisabet är tävlingsledare i elitspåret här hemma... ännu mera tjohoo!!


Nu Sussa... undrar jag vad du och P-O pratat om... he he... och hur du kan tro att jag skulle få skaffa en jycke till... och sen... 4a hundar... orkar jag det?? Sen är ju min princip att inte ha två valpar på samma gång... Krasch!!


Och så måste jag ju få in det sedvanliga grattiset... ;-) STORT GRATTIS till Elisabet & Jack-N till ert efterlängtade 1:a pris!!! Ni är grymma!! Och så härligt med platsen!! Grattis till lillebror & raja-pirajan som under söndagen segrade i juniorklassen i rättvik!!! HÄRLIGT!! Nu vet jag inte av hur många och tyvärr inte med något CK, men du har något där... Kia kom 2:a i sin klass... inte illa det heller... 4:a ettor och ett hp under helgen... Ser lovande ut... Och tillsist!! Josefin & Malte... Jag tror på er!! Rutan är snart fixad och då kommer det gå som på en dans... =)


Nu ska jag fixa mitt "sista" inför spårtävlingen, spåra lite med Tanija & Bira-bus och ... ja, ni vet... Ha det bra!!

4 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag tror helt klart du gör rätt, och visst blir det bra med en ny hund, du orkar det som är roligt och man får ta det för vad det är. Hundarna lider inte av att inte få göra något alla dagar. Mina har lärt sej att mår inte matte bra då vilar vi och tvärtom. Njut av sommaren och framför allt hösten som är på intågande den bästa tiden på året. Kramar.

anita larsson sa...

hej marie
läste din blogg du gör helt rätt
det ska vara roligt att ha hund
hon kommer säkert att trivas bra ändå
skaffa en ny hund när du känner att det känns rätt så kommer det att bli kanonbra

anita o cubbe

Anonym sa...

Om du tänkte lite högre om din hund Siri så skulle det nog gå lite bättre. Om du hela tiden tänker att det ska gå åt pipsvängen och att detta klarar hon inte så känner hon det.
Trist att läsa din blogg och dina klagomål på Siri.
Alla hundar har "down-perioder" men inte hela tiden. Du kanske ska sänka kraven på Siri och börja om från början så får ni kanske fler positiva upplevelser tillsammans.

Mvh anonym hundägare

Sussa sa...

oj... vad läser jag! Jag blir rätt nyfiken på hur väl "anonym" känner dig Marie. SJälv har jag känt dig i så gott som hela mitt liv och jag tror att det är såhär enkelt... OFTAST skriver man på bloggen om problem för att få hjälp, OM Marie ALLTID skrev hur perfekta hennes hundar var så skulle inte jag orka läsa... JAG vet att Marie fullkomligt avgudar sina hundar och HAR HÖGA tankar om dom vilket jag tror du "anonym" skulle veta om du träffade dom lika... sällan... som jag gör. ;-) Marie vet mkt väl att hundar har down-perioder och har oftast lösningar på ALLT, men ibland när man stått å stampat lääänge och inte kommer nån vart, så kanske man skriver "skithund" men beroende på var i landet man är uppväxt så tolkar man det olika. Jag tex uppfattar maries "skithund" som ett extra namn och "kärt barn har många namn" dvs hon säger det med kärlek i rösten (eller skriver med kärlek i fingerspetsarna) medans andra kanske tolkar det somom hon inte gillar sin hund. Jag kallar mina hundar det mest, terrorister oftast å det är väl inte vackert egentligen, MEN det är för att jag fullkomligt avgudar MINA terrorister och Maries SKITHUND! Kram kram!