tisdag 18 augusti 2009

En dag i skogen...

En bild säger mer än tusen ord... så idag blir det måååånga bilder ;-) Jag älskar stubbar & torrakor och liknande... och jag tycker att myrar är otroligt vackra!! Men, så svåra att få vackra på bild =) Men, detta blev väl bra!?
Siri mellan ljungtuvorna!

Ah! Ni ser ju vilken ljuvlig dag jag haft... Det är Härjeåsjön som skymtar mellan träden...


Sonfjället från en annan sida ;-)Tänk att kunna fånga tre på samma bild!! Hemligheten... Bira är bunden & de andra två har fått en order =D

Spana in kvistarna!! Tänk vilket härligt träd detta varit en gång... och vilken ålder, för här uppe (fligget, närmare 700 möh) är det senvuxet!!

Flickorna bus!

"Stubbe" på ljunängen =)

Många raviner & klippor finns det här... läckert...

Bira kollar av jaktmarken!

Siri har varit och spanat in ravinen där bakom...


Paradiset...

eller vad man nu ska kalla det.... =)

Full fart i riset!

och mycket gott att äta fanns det här!

På väg upp till passet! (ser ni plasten över veden?)

bäst att hänga på Tanija...

-Vart ska ni?

full fart på stenhällarna! Har nu funderat på undervegetationen på mina bilder??

Den här blev ganska häftig tycker jag!

Utsiktsbild ;-)
OCH HÄR vill man bygga vindsnurror... hur biologiskt riktigt kan det vara??
Jag och jyckarna tillbringade alltså många långa och härliga timmar i skogen igår! Så underbart!! Vi kollade in lite pass inför älgjakten, konstaterade att det på vissa ställen fanns mycket (mumsig) älgbajs, att nallen letat myror i någon vedhög och att det är alldeles OTROLIGT underbart att bara strosa omkring i skogen en dag!!
Det blev också en hel del funderingar... Siri, hon fick gå i koppel från början, hon lyssnade inte på mig och då jag inte vill lära Bira att dra hur långt som helst i från mig i skogen och jag inte ville bli arg så var det en enkel lösning som fungerade bra! Senare bytte jag och Bira fick gå i koppel (hon ville ta bakspåret & rusa till bilen + lämna mig för att äta älgbajs!!)
På ett pass satte jag mig och åt ett äpple. Gillar det när jag är i skogen och brukar då dela med mig till hundarna, vilket Tanija har STENKOLL på... och nu även Bira =D =D. Det här är lite konstigt tycker jag, för Siri hon går och filosoferar på med annat hela tiden, visst, hon kommer och tar sin äppelbit, men har lixom inget behov att få sitta där med mig... Hur ska jag göra??? Jag vill ju att min hund ska VILJA vara med mig...
Har blivit en hel del funderande och analyserande... :-S Läser just nu Mentalitetsboken (Blixt & Svartberg) och den väcker en hel del "aha" och ännu mer funderingar, men tyvärr ännu inte några lösningar =( Har också börjat läsa "Lyckas på tävling", men det gjorde jag för ett tag sen & det hjälpte ju inte. Funderar på om jag ska gå ännu djupare!
Det blev på något underligt vis också lite tränande igår och det känns riktigt bra! Tror det är längesen som Tanijas lydnad kändes så bra! Nu blev det ett riktigt låååångt kryp, måste få henne att vilja och orka krypa länge utan DKn! Inkallning med ställande som inte kan bli bättre ;-) och ett UNDERBART hopp =) Fria följet var också bra... sen var det bara framåtsändandet kvar med koeff 4 och det orkade jag inte greja med =) Lite stege klämde vi också in =).
Siri, hon fick också lite fritt följ, kryp, som var rätt Ok och ändå ganska långt och sedan skallade vi lite och nu har jag en plan!!
Avslutar med lite bilder från hygget här hemma!

Full fart hemmåt!

Tjusigt på en sten...

Mys eller bus?? Hemma på gräsmattan...

Ser ni katten?? Bira gillar att jaga katt... =D MEN! Sitter katten stilla så gör inte Bira något, ja, utom möjligen att hon landar på henne... men, hon är inte elak eller så... ni förstår... ;-)

Bus med bandy-boll... kameran hinner inte riktigt med... eller är det fotografen??

-Ok, vad gör vi nu??

-Hitta på något då husse!!
Ha det bra & ge inte upp ;-)

1 kommentar:

Liza sa...

Härliga bilder!!! Håller med dig att det är svårt att fånga naturen på ett BRA sätt med kameran....enda sättet är väl att ta bilder i massor. Måste säga att du har ju blivit en alldeles utomordentlig fotograf :)
Gillar verkligen bilden på Bira när hon står på stenen :)
Höll på att glömma ;) GRATTIS!! till Gk i Eliten :)
Kram