onsdag 1 april 2009

Kunskap!?


Vet ni... ha inte för långt mellanrum mellan era bebisar!! Stå på er!! På 4 år har man glömt ALLT!! Och ändå håller jag kurser... *pust* kanske kan jag skylla på sjukdomar att jag inte minns hur och vad man gjorde... eller så är jyckarna helt enkelt totalt olika!! och det handlar nog ändå ganska mycket att anpassa sig efter vad man har och själv utvecklas tillsammans med sin hund åt rätt håll och varje gång lär man sig otroligt mycket, även om man upplever det som att man ingenting minns 4 år senare....

Nu har vi vår första hund med päls, och jag har nu en blandning av kunskapstörst och totalpanik!! Samtidigt så är hon den hund, vad jag kan minnas, som är minst för sociala mys-pys stunder UTAN tänder... men, som sagt, man glömmer så fort. Nu är hon inte min hund, men det är ändå jag som kommer klippa klor, och ha huvudansvaret för pälsen... Så, nu har vi återhämtat oss lite och ska lägga lite krut på det här! Mys-pys, utan tänder, mycke pillande, lite borstande, en klo då och då... hundkex och en ängels tålamod!!!

Sen kan jag också konstatera att hon inte kommer ha några som helst problem med att få sina godbitar bland dessa glupsk rottis-damer! Jag tror hon är den mest glupska av dem och till och med 1/4 frolicar, som jag upplever som stora och svårtuggade sväljer hon i ett nafs! Rolig jycke.. det går så lätt när de är matfixerade!! Och sen gillar hon både bollar och kamptrasor... =D MEN! hon är ju inte min hund... ;-)

Jag är just nu ganska deprimerad i övrigt.... Jag hade så gärna velat åka till Hogdal och träna igår... och så skulle P-O jobba. Om jag säger att jag inte riktigt är förtjust i hans jobb så överdriver jag i alla fall inte!!! I lördags när jag skulle träna med flera, då var han på jobbet, och igår kväll lika... det är trist och han har faktiskt inte jour, vad jag vet... Och det vore så kul att få träna med andra och på en annan plats än hemma i köket eller ute bland bajsarna... Vi behöver det!

Sen måste jag ju säga... hi hi.. att Siri har släppt detta med valpen mycket bra och nu kan hon leka och det börjar bli dax för mig att sära dem åt ofta och mycket. Det är ganska intressant, Siri som är en så positiv hund... att det skulle ta så lång tid innan det släppte. Det har ju aldrig varit sådana problem med andras valpar. Konstigt! Men, nu är det fullt ös och de har superskoj!! Sen, kan man bli ganska sliten... och då kan det vara skönt att sova en lur tillsammans med tryggheter som Tanija... Spana in stilen!!! Och med bakbenen i kors... Men, jag har svårt att tro att man kan bli mer avslappnad!!

Sen, igår så lyckades jag med konststycket att ta med kameran ut!! Visst är jag duktig!?? Den första Bira-bilden är ju en ute bild, men... Det är gräsligt så det kan stickas med tallbarr!!
Jag kan också berätta att jag nu har tagit hem en skrinda, en barnskrinda och tanken är att jag ska få Bira att åka där. Siri, hon åkte ju spark, i en bananlåda och då det inte är riktigt bra sparkföre nu så tänkte jag att vi kanske kan lösa det med en skrinda... OM jag nu kan få henne att ligga där... ;-) Vi får börja när hon är dödstrött =D
Ha det gott & njut av solen, ta en vindtät jacka så går det nog bra...

1 kommentar:

Ulrika sa...

Du har verkligen fullt upp. du vet var jag finns om du behöver hjälp med något eller om du vill träna. Kramar.