onsdag 8 april 2009

Vacker!!

Ja, är hon inte vacker så säg... men jag ska inte ljuga och säga att vi bara ställde upp henne på bordet och fotade... fast det var en av de första bilderna som blev... sen... ja...

... blev det lite si och så... de smakade rätt bra, dollar-disktrasorna... hi hi.. och... tja, de var ganska sköna att sova på!! Testa... eller så var det något annat som skönheten och utställnings-stjärnan pysslade med. Förslag? Dagens fotograf var Johan... och jag tror han kommer att anlitas flergånger! Han fick med det mesta, men satt och tittade på något annat när jag väl fick Bira att posera... ha ha ha... OCH jag kan säga att jag ändå överväger att träna detta med godis... jag tror det är bättre än mina fingrar och disktrasor... skämt å sido, jag tror det skulle kunna fungera bra!

Johan tränar hårt med Bira, fast jag tycker kanske han skulle göra lite mer =D... Han har verkligen lyckats med sitt-stanna och vänta på varsågod vid matkoppen!! Enda gången hon möjligen försöker fuska är på morgonen, och då är hon på svältgränsen!! Sen tränar han på "Bira" och de tränar på sitt och idag ska jag visa honom lite följ-mig övningar... Vilket de i och för sig redan gjort lite.

Här om dagen, i söndags i ett vackert väder begav de sig ut på en skogspromenad! Nu blev jag också lite förskräckt och vi pratade lite om det efteråt, men det är inte så hemskt som det låter eftersom vi har skogen 10m från vårt hus och de kanske gjorde en runda på 2-300m, men han lovade att inte göra dessa så ofta... och att ta det väldigt lungt och försiktigt. Men, ni ska tro att där fanns många spännande dofter!! Och hon sov sött sedan...


Ja, som ni förstår så blir de stora hundarna lite lidande, men det är väl också så det ska vara, kanske... sen är det ju mitt fel också eftersom jag hittar på en massa kvällsaktiviteter också, som kurser och möten. Nu i måndags, då hade vi en klicker-fortsättning och Bira och Johan följde också med och han gick in i klubbstugans lugna kök och påbörjade inklickningen!
När allt var klart så fick hon hälsa på Ace, en golden på 6mån och som ni ser blev han ganska knäckt av hennes framfart och han är ändå van att leka med mindre valpar... =D. Fast, jag tror Bira skulle må bra av att träffa någon som säger stopp, nu räcker det!!
Tanija fick också vara med att klicka, hon älskar det!! Och är den mest perfekta hund som man kan ha med och visa med, för hon kan ligga stilla och vänta i 100 år på att jag visar andra och hon har heller inget större intresse av de andra hundarna. Det är skönt!! Fast... riktigt små hundar kan hon tycka är intressanta och det är nästan så jag tror att hon kan blanda ihop dem med katter... inte bra!
När vi var klar inne fick Tanija lite fot utomhus och vet ni... jag tycker det blir bättre!! Stackars Siri!
Igår var det medlemsmöte! Efter det så körde jag faktiskt både Tanija och Siri. Och Tanijas fot börjar kännas riktigt bra!! Det blev också en apportering, eller två och mmm... något enstaka, mycket lätt tugg kan jag få när hon sitter och väntar på att jag ska ta den! Härligt!! Tänk vad man kan lära gamla hundar roliga saker!!
Siri då... stackarn...jodå, hon är förvirrad, kan inte sitta rakt, falmsar runt när jag säger fot...*pust* men, om jag får in henne vid sidan och vi börjar gå, då är hon faktiskt riktigt bra!! Ett återfall fick hon igår under språngmarsch, så där så hon skuttar runt och låter, men annars börjar det bli kontrollerat! Perfekt!! Apporteringen är fortfarande mycket vid och rund i svängarna och hon visar gärna upp vad hon har och att hon har... det kanske kan rätta till sig?? Jag måste väl backa 1000 steg och ta tag i grunderna igen och jobba på kortare avstånd och aaaa... men jag hade just nu inte tålamodet! Ärligt... nästa vinter?? ;-)
I kväll har jag kurs igen, men jag hoppas att jag också hinner träna mina småttingar lite... de behövs!! Vi ska ju också tävla... även om jag mest tänker satsa på brukset så är lydnaden bra att ha... kanske ;-).
Kan ju också nämna att jag längtar efter en cykeltur!! 45:an är bar och då borde det fungera! Sen vet jag mycket väl att man INTE ska cykla asfalt, men jag tror inte jag vill ha lera upp till knäna heller... och tjuvstarta måste man få göra på asfalt va!?? Tanija älskar ju dessutom asfalten...
Tja... vad har jag då mer hunnit sen sist... jo... friserat Bira under tassarna, när trimmar man resten första gången? Hur ofta? Hur långt före utställning? Bad före? Jennifer var toppen att ha när jag friserade!! Då gick det hur galant som helst!! OCH jag är dessutom ganska nöjd med resultatet ;-)
SEN!! Har vi ju haft en tjej-helg!! Det var toppen!!! Lite för lite skoter för min smak... men föret var uselt och sjön livsfarlig och då kanske man ska föredra badtunnan... =) I alla fall var där varmare... =D. Nytt försök nästa år, och då helst redan i mars!!
På fredag så är det dax för en träningsdag i Ytterhogdal!!! Ååååå... så jag längtar!! Ska bli dunderkul!!!
OCH sist men inte minst, utan snarare ABSOLUT STÖRST!!! GRATTIS TILL KÖRKORTET SUSS!!! Snyggt jobbat och jag tycker det är toppenroligt!!!

1 kommentar:

Ulrika sa...

Ja detta var en bra sammanfattning tror jag. Roligt att du har fullt upp, men glöm inte dej själv. Träffas på fredag. Kramar.