torsdag 16 april 2009

Tänk om...

...just nu är det tungt. Jag hatar när det är så här!! Nu mår inte Siri bra igen... och hon har kanske inte gjort det sedan Bira kom, men hon driver mig till vansinne och igår, då sa även husse att Siri inte är sig själv och då blir det ju ännu jobbigare!! Och på samma gång så verkar hon ja ha superskoj när vi tränar lydnad!! Och där bjussar hon verkligen på show och även om hon flamsar runt så lyssnar hon ju på mig... ja, om inte fåglarna spelar sin vårtrudelutt bakom ryggen på henne då förståss ;-)

Igår, då träffade vi Doris, som ville köra igenom en lydnadsklass 2 före tävlingen... Och glatt och villigt ställer vi upp för det!! Siri behöver det mer än Doris ;-)

Moment efter moment gick vi igenom och... hon kan ju allt, hon har bara lite mycket spring och flams i sig... och uppträder allmänt förvirrat, men... hon är rolig att titta på och det kan ju vara skoj då! Hon har också enormt lätt för att tjuvstarta... =D i princip alla moment... Och nu utnyttjade jag detta och väntade onormalt länge med att skicka henne från det Doris sa kommendera och ibland glömde Doris säga att jag skulle sätta upp henne och då fick hon ligga kvar och det är ju bra! Kanon träning blev det!! Och jag vet lite mer nu om vi ska försöka fila på något de sista dagarna här före tävling...

Sin tass, den verkar hon inte ha ett dugg ont i och jag hoppas det håller i sig! Men, det borde jag väl märkt nu!??

Tanija fick också en genomgång! Inkallning med stå ibland och ligg ibland. Det är inget höjdar moment, men jag jobbar på, fast... utan plan för tillfället tror jag... Vilket SKIT moment!! Tänk om någon kunde komma med en suuuuperlösning!! Bara så där... vad härligt det skulle vara!! Hos Siri har det ju fungerat bra, men hon kanske inte är tillräckligt smart och skiljer inte så mycket på tävling och träning och är på något sätt mindre medveten om vad jag har för mig... Fast hi hi... nu har hon ju börjat tvärvända utan att jag säger varsågod =D =D fast... jag tror att jag löste det också =D

Nu gick också hopp-apport bra igen... inga konflikter... jag tror det var en bra lösning det jag körde i torsdags, med att plantera ut en leksak bakom hindret och sen köra hopp... och då var det bruks-hopp, 85cm, men hon hade stenkoll på att jag lagt något där och hoppade så kalasbra så ni kan aldrig tro... men grejen var ju just det... ett positivt hopp... kastade också grejen en gång över hennes huvud när hon hoppade... Kanske kan detta fungera, det känns så!!

Fria följet och kontakt, det ska jag nog börja leta under soffan för att se var det tagit vägen... putsväck! Hon går ju fot, men vi har tappat så enormt mycket och det känns jättetrist!! Funderar på om jag ska lägga ett ord på just att titta på mig... vill vill vill....

Rutan måste vi också få till och fjärren, som vi inte ens har tränat på... vad har jag gett mig in på?? Och jag som skulle ta mig tid att cykla idag och spåra i morgon... hmmm... och rida ska jag också göra... Tror ni det är läge att gå ut och träna fjärr?? Jag tror nog hon kommer ihåg orden och vet vad hon ska göra, men jag tror att hon får för stor förflyttning framåt, tyvärr... nöta in kanske... =) GE INTE UPP! Allt går!! =D eller hur... Jag hade ju velat ha ett första pris... och så förtränger jag ett moment så här... =S Och jag har ju vintertränat på ett nytt sätt att kliva upp på, och där skulle jag säga just "upp", men det är ju en evighet sen och inte gjorde vi klart det heller... oj oj oj, vad förvirrad jag är!!
MEN!! Nu vill jag veta... Hur gick det för Raja att spåra mitt älga-spår?? Och hur går det för Ripa att apportera fågel???
Som ni ser så blev vi lite fågel-inspirerade när vi träffades i hogdal, men vet faktiskt inte hur eller när man börjar... men liiite måste vi ju försöka!! Även de stora jyckarna fick testa och Siri, hon såg ut som hon aldrig pysslat med annat, bra fast grepp direkt ( endast hålla ) och det var ju häftigt!! Sen Tanija =D jo, hon greppade och höll så vackert, men ville nog ha en tugga sen när jag skulle ta ut den... hi hi... Bira var den som var mest för att smaka lite lätt på den... nu har ju inte hon vanlig apportering i grunden heller... Tips på någon sida hur man börjar?? Ska Johan få fixa en vanlig apportering innan man lägger in fågeln?? Eller, är det bra att få börja testa lite?? Nu var det bara en vinge, men jag har ju små söta pippisar i frysen också... hmmm... alla tips är goda!
MEN!! Roligt har vi!! Ni med??

2 kommentarer:

Ingemar sa...

Jo hur det gick med spåret det får du allt läsa om i min blogg...... Har inga bra tips om apportering du får söka på internet kanske jaktsidan har någe tips... Får kolla det:)

Ulrika sa...

Du har det lite jobbigt med Siri som vanligt, men du vet hur det är. Tror ni bör börja med lydnads apportering, men jag har ingen koll på spaniels. Bara stående. Kramar Ulrika. ps du vet ju hur det gick för Ripa, Hurra.ds