tisdag 6 september 2016

helgen...

Ja, nu ska jag försöka börja sammanfatta det hela...

För jakten behöver spanieln en hög aktivitetsnivå och det är väl därför som alla jaktspaniels är lite galna ;-), eller alla är väl fel, de flesta ska jag väl skriva. Och det är väl det tillsammans med deras mjukhet och samarbetsförmåga som gör dem så bra.
Så, vi fick börja med att leka med våra hundar, att skruva upp dem lite... och Allis leker ju gärna :-). Nu lekte vi bara en kort stund, för det är korta pass det handlar om, man slutar innan hunden ens kommer på en tanke på att tröttna/mattas av...
Här fick vi utveckla övningen med lek lite mer än de andra... Jag fick stå upp, montera ut leksaken och hålla den i brösthöjd och vid kontakt leka vidare... alltså, hon fick be om mer... Allis slängde givetvis ner rumpan och tog kontakt när jag tog saken ;-)

Sen tittade vi på apportering och här kom väl, förutom en kommentar som kommit tidigare, det första tecknet som var uppenbart att han hade koll på oss... he he he... Vi skulle göra apportering i olika steg för att alla skulle se utvecklingskedjan och som av en händelse så kom vi sist i ordningen... "Jaha, men är det Allis tur nu, så bra...." Och vi fick, förutom apportering över ett dike även en "blind", dvs han slängde ut dummysen igen när Allis inte såg och sen fick jag skicka henne över diket igen. Detta har vi aldrig gjort och jag måste säga att jag tycker det är helt fantastiskt vilken hund jag har... OM ni missat det alltså!? Ha ha ha... Jo, hon gick klockrent ut, över diket och hämtade.
I apporteringen så har vi probelm med avlämningar, men det är jag medveten om och vi jobbar på det... jag tror det är rätt enkelt att lösa... :-).
  När jag gick för att hämta Allis, inför apporteringen, så var det en fågel som viskade i mitt öra att vår instruktör hade hört om en clumber från norr som var duktig, riktigt duktig och det var inte den som "den viskande fågeln" trodde, utan en hund som inte var startad på prov... och där kom det här med att vara anonym fram, ha ha ha... Samtidigt! Visst är det kul att de pratat om oss/Allis... jättekul, men det är rätt skönt att vara anonym också...

All vår träning varvades med teori och surr. Jag tycker det är intressant och bra och att vi får veta tankar om hundarna och hur varje individ jobbar (vad vi ser) och hur vi går vidare är superbra!

Vi avslutade med en gemensam promenad, där Cider fick följa, och där de flesta fick springa lös och sedan åkte vi hem till instruktören och åt grillat och surrade innan vi åkte och kröp till kojs :-).
Ja och Allis då... jag fick ställa mina skor på hatthyllan, för hon stal dem hela tiden... eller så stal hon mina kläder som jag försökt lägga ifrån mig...  ha ha ha... dagen var bra, men det var på tok för lite jobb! ;-)

Och eftersom jag tänkte sluta mitt jobb alldeles strax så får ni inget mer just nu, utan söndagen tar vi i ett senasre inlägg ;-)

Hej hopp!

Inga kommentarer: