fredag 23 september 2016

glömde...

aha haha ha... glömde ju berätta, ha ha ha... var till Östersund med Jennifer i tisdags, hon var till tandläkaren. Medan hon var in så tog jag en promenad på stan med Allis. Och jag kan väl kort beskriva det som, det behövdes! Ni som känner Allis vet att hennes gångart heter galopp. Den gångarten klarar hon av att hålla även med ganska tungt motstånd :-) och det visade hon nu alla som ville se... I gatuhörnen fick jag liksom hala in henne ifall något skulle vara där och blåhålla henne... en person vi mötte såg hur uppskruvad hon var och ville hälsa (med VITA byxor, ha ha ha...), men Allis hade som tur var inte riktigt tid just då, för där fanns en intressant doft.
 När vi gått hela gågatan från sjukhuset så blev det faktsikt lite bättre och hon började höra de små barnen som gick och höll i barnvagnen och att de "pratade" med henne. Hon började vifta på svansen åt endel och då passerade vi torget (på väg tillbaka igen) och DÄR satt en flock med kajor, ha ha ha... Men, hon var jätteduktig!! När de flög så satte hon sig och jag jublade :-D.
  Behöver jag säga att hon inte blev lugnare sen?? Och att man inte ska ha lätt för att skämmas när man går med en Allis?? Ha ha... Hon fick sen syn på en flock gråsparvar, och nej, i Älvros har vi inte gråsparvar... Efter en stund drog jag in henne bakom en blomlåda för att jag skulle hinna andas lite. De har stora blomlådor där, som ett köksbord typ, lite lägre och som en sittbänk runt. Riktigt mysigt egentligen ;-). Givetvis hoppar hon upp med framtassarna och spanar efter gråsparvarna som precis blir ivägskrämda av ett par som är ute och går. De skrattar åt henne och förstår precis vad hon spanade på...  Och jag tänker att nu är det ju lungt och så går vi vidare... ha ha ha... vi passerar ytterligare en blomlåda och "plupp" så står hon MITT I blomlådan!!! Inget mellan hopp, utan bara ett skutt och mitt bland daggkåporna! Tjejen vi möter hejdar ett gapskratt med ett fniss och går sen vidare, men det syns lång väg att hon har fullt upp att hålla sig för skratt... Jag mumlar fram något om lantishund och fåglar och håller själv på att explodera av skratt!! TOKHUND!!

Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Haha, vi skulle göra succé i vilken storstad som helst! Du och Allis och så jag med Amic :D
Jisses vad vi skulle var trötta sen, haha.
Kram