onsdag 24 augusti 2016

rapport...

... är en tävlingsgren som vore otroligt rolig att testa, på allvar! Den verkar väldigt spännande och det verkar som att hundarna tycker det är roligt också. Kanske kan det passa Allis? Fast... hon har väl för stort viltintresse och springer på smällarana, ha ha ha...

Det var inte riktigt det jag skulle skriva, även om jag menade det jag skrev... kunde liksom inte komma på någon bra rubrik och då kan det ju bli så här!

Det känns lite som att jag inte hinner med mig och inte hinner träna det jag vill :-D. Ovanligt va!? Planen för helgen var att lata mig på lördagen och plocka hallon på söndag och :-). Jag latade mig på lördagen... var in på Sveg och gick på lördagspromenad på lördagen. Med Cider och jag kan bara inse att det är väldigt nyttigt för henne, hon tycker att mycket i livet är läskigt...
På kvällskvisten tittade jag och Jennifer på film och ha ha ha... vi tittade på Tomten är far till alla barnen... mitt i sommaren så där bara... ha ha ha... och jag måste säga att det var en bra film! Riktigt roligt!
 På söndagen när jag vaknade så regnade det :-( och hallonplockningen avskrevs direkt... Jag började fundera på spår till hundarna... det är läääängesedan de fick spåra något, men så finns det en massa borde jag borde göra inomhus när det regnar... Och så satte jag mig med datorn i sängen för att fundera på saken och vips så dyker det upp en inlägg om att spåra på eftermiddagen... ha ha ha... TACK LIZA!! Mest från Lizza ;-)

Så Lizza var då prio ett och fick ett spår som var ca 300 meter och hon spårade riktigt bra. Strulade liiite på slutet, men jag kände att hon inte var helt på. Och hör och häpna!! Hon markerade 4 av 4 pinnar!!! När hände det sist???
Jag ska kanske lägga till att Allis fick ett spår i grusgropen medan de andra spåren låg till sig. Fick ligga 10-15 min och det innehöll hennes första "hårda" vinkel. Hon spårade ok, inte super och vinkeln var väldigt svår. Det handlar ju om att byta riktning och inte bara tuffa på... Men bara vi kom iväg igen så blev det bra!
Cider fick drygt 200m och med flera vinklar. Hon gjorde superfina vinklar och spårar oftast väldigt bra, lite långsamt, men för viltspår är det perfekt! Hon hittade en fläck, någonstans på mitten där hon började vimsa efter något... och hon hade svårt att släppa det som var där. Sen hade jag glömt att skicka med Liza slut och då kom jag på att jag hade Lizzas boll i fickan, så jag slängde bollen. Intressant?? Nix, hon ville forsätta spåra, ha ha ha... jag fick fixa till ett litet avslut med godbitar :-)

Nu slutar jag och mer om måndagstäning borde komma en annan dag ;-)

Inga kommentarer: