tisdag 2 augusti 2016

var tar tiden vägen??

I morse när jag kravlade mig ur sängen och ut på promenad så kändes det inte riktigt som början på augusti... det var mer som början på september. + 4 och dimman låg så vackert mellan bergen :-). Ibland strilade ljuset från den uppåtgående solen med sitt speciella sken mellan trädstammarna och jag kan bara inse att Härjedalen är bäst! Och att jag ska nog försöka få med mig en kamera någon dag ;-). Det är längesedan jag såg något djur på promenaden nu... även om jag ibland upptäcker att vi är nära något, sen kan man ju inte veta var (oftast räven gissar jag :-D). I morse hörde jag hur en fågel lyfte inne bland trädstammarna och jag övervägde att stanna och träna lydnad istället ;-).
Igår när jag varit på morgonpromenad så var Bira sur på mig och det är längesedan. Hon har varit lite halt till och från och hon har inte velat följa på långpromenaderna och då har hon sluppit. I morse var hon dock uppe och passade mig igen. Mitt älskade lilla bus!

Igår efter jobbet tog jag ynglingarna på en cykeltur. Det fungerar inte speciellt bra och jag ska nog inse att jag inte kan cykla Allis och Cider tillsammans. Åtminstonde inte nu... Jag fick lyfta ut Cider ur bilen och sen passa henne så hon inte smet in i Allis bur när jag tog ut henne. Stackars Cider! Sen strulade det lite innan jag kom upp på cykeln (Cider ville ju inte vara med så hon trasslade in sig bakom) och det går ju inte! Jag ska försöka cykla ensam med henne några gånger och se om det släpper.

Sen träffade jag Anna-Karin och Madde på klubben och vi tränade lite. Åska och regnskurar med hagel var vädret! Ja, sen var inte åskan jättenära så vi var ute ändå. Jag började med Cider och repeterade lite. Hon är ganska duktig på momenten i klass ett tycker jag. Och så testade vi en full apportering eftersom det ingår när det är clubshow... och hon sitter kvar, men hade svårt att sätta sig vid sidan med apporten. Fast, jag tror att vi löste det :-). Platsliggning med skott (=åskmuller) blev det, ha ha ha och det var inga problem. Kanske skulle jag ha startat henne officiellt egentligen ;-).
  Sen kom Elver och då valde vi att vara i skogskanten... Och hans lilla jycke var väldigt duktig, fast vi försökte göra inkallningen svårare så var han klockren! Vi började också med sitt (som stopp-ord).

Sen mullrade det på som gatan och jag tog en paus... Nu visade det sig att det var utställningsträning på klubben 18.30... och... jag ville träna lydnad och gjorde det :-).

Allis fick komma ut, och ha ha ha... hon kan verkligen inte gå i koppel och hon är verkligen totalskruvad!! Allt ska bara ske i 500km/h, minst och händer det inte NU så ska det åtminstonde ha hänt NYSS! Jösses vad jag älskar den lilla skrutten!! Nu var det ju lite jobb för att få tillbaka lydnaden som vi hade innan vi var på kurs och helst förstärka den ytterligare. Nu hade jag inte med någon dummy och orkade inte hämta (det var gräsligt knottigt!!). Det blev musmatta och stoppsignal på den och nu inte mot mig utan från mig. Detta är lite besvärligt, men jag tror nog att vi ska kunna få till det! Helst skulle hon nog vilja ta den i munnen och köra rally... Hon valde ligg istället för sitt och det vill jag inte ha, hon har glömt att det är tramp på mattan och sen sitt som gäller osv.
 Linförigheten var bra, vilket chockade mig, för i helgen så existerade den inte... men det är ju bra för mig att inse att man måste träna i skruvade situationer också... Att hålla positioner var inte helt lätt, men med lite hjälp på vägen (omvänt lockande) så fungerade det. Borde ta tag i platsen också... många borde och massor med måsten. Någon som har lite tid att skänka bort?

Sen hade ju hela kvällen gått och jag packade ihop mig och försökte stuva undan det dåliga samvetet för de två andra så gott det gick... Hoppas få massor med tid över ikväll ;-).

Hej hopp!


1 kommentar:

Liza sa...

Du är tuff som ens provar att cykla med mer än en!! :O Jag tycker jag är tuff som cyklar med en, haha.
Kram