fredag 19 augusti 2016

eh...

... jag påbörjade ett inlägg om resten av helgen, men det har liksom inte funnits energi för att blogga... samtidigt som jag kanske behövt det för att komma igång igen!

På söndagen, den där fantastiska helgen så blev Tyra, Clurotts Amazon Forest, bästa tik och fick CERT!! Och blev sedan BIM. Grattis Åsa!! Jag fick äran att ställa henne i BIRet där halvbrorsan blev BIR :-). Bira blev 3:e bästa tik med R-CACIB och Cider 4:e med R-CERT. OCH jag fick äran att träffa Svea och matte Agneta. Fantastiskt roligt!! Och vad härligt att se att Svea kände igen Jennifer... och vad FIN hon var!! Vilken underbart fantastisk helg!! TACK alla UNDERBARA valpköpare!!
Jo, Allis, mitt lilla troll, hon fick ju faktiskt excellent!! Det tar sig... ;-)

Sen har gått in i höst-livet... Allt går ut på att jakten snart börjar och skogen kryllar av bär :-D :-D.

Jag har badat Allis lite, vi har mest bara varit vid stranden och sullat på, kört lite på fågel, konstaterat att vi behöver bada mer innan vi går något prov. Lite surt, men jag hoppas och tror att det kommer! Bara hon börjar simma så är hon ju omöjlig att hejde, hon tom dyker efter saker... :-)

På land har vi tränat sitt och det i lite olika situationer. Jag var lite nedstämd ett tag, men när jag tänkte till så har jag ju inte tränat sittsignal (pipa) i några andra situationer än mot mig... så nu har vi börjat med att lägga signal på grundövningar i andra situationer... och det känns bra! Jag blir också lycklig när vi är ute i skogen, för hon är otroligt uppmärksam på mig och vad jag säger. Sen vet jag att inget varar för evigt... ha ha ha... det räcker väl med en pippi så flyger hon iväg ;-).
 Jag har också börjat lära in en start-signal, att använda på fält... så hon inte bara tokspringer första slaget utan börjar lite mer samlat hos mig. Ska bli kul att se hur/om det fungerar! Borde väl lära Cider också kanske... så hon blir inom kontroll, ha ha ha....

Cider har fått ett viltspår av Elver och det löste hon mycket fint. Hastigheten är kanske något låg, men det är nog inget att oroa sig för. Skulle vilja gå ett anlagsprov med henne nu :-). Det var någon ringning i vinkel, men hur många vinklar har hon gjort i sitt liv?? :-D

ooouups.. nu slutar jag visst.. Hej hopp

Inga kommentarer: