torsdag 26 december 2013

Tjohoo!!

Vilken annandag!! Och vad ska man annars ha annandagar till liksom??

Vaknade med samma huvudvärk som igår, pest... men hade ändå tänkt att ta mig in till Sveg och förhoppningsvis träna lite hund m Liza och innan jag vågat messa henne (var rädd att hon sov) så fick jag ett mess mitt i frukosten. Så det blev klart med frukosten, tvätta Siris dränage, och OJ packa bilen som var julaftonsurplockad och så iväg!

Hårda spår!? Glöm det!! Varenda parkering är typ blankpolerad med 3 sandkorn på och att då ge sig ut med 35kg hund med tryck i selen, det tänker jag då inte göra! Så vi klurade endel, åkte runt halva Sveg och letade och hittade tillsist en parkering som ändå hade 7 sandkorn på sig. Men, man vågade inte göra annat än kryp, linförighet och lite framförgående, typ... Liza jublade extra till sin hund en gång och genast satt hon på rumpan! Ja, på den nivån tränade vi!

Sen tog vi en god lunch på "nyan" som var grillad ciabatta (med ost o skinka för min del) och en massa surr samtidigt som jag återfick värmen! Och så funderade vi över var vi skulle kunna köra lite markeringsövningar för söket. Det finns ju dessutom rätt många bara fläckar i skogen, problemet är väl mest att ta sig dit med min bil. Så, vi bestämde bakom klubbstugan, igen :-).

Lizza var usel, hon sprang mest omkring och luktade, kissade, rullade sig i snön, pussade figgen i ansiktet, men ingen rulle tog hon osv. Så jag bestämde att jag skulle belöna hennes ingång med rullen med bollen istället för bara ingång och påvis. Sagt och gjort, när hon kom med rullen så kom bollen fram, sen bröt vi... Vi bestämde också att köra varje hund en extra gång, och hux flux liksom, efter hon vilat i bilen en stund så sprang hon rakt ut, plockade rullen och jag behövde inte ens locka på henne OCH efter lekbelöning igen så skulle hon inte markeringskissa eller fundera på andra saker utan det var ett snyggt påvis också!! Och tack och lov så hade jag även gett figgen en boll så hon blev riktigt belönad :-). Hoppas nu att detta finns kvar i minnet till nästa gång, som kanske blir en dag i helgen... :-).

Bira, hon fick då ett hårt spår, dels hade vinden lugnat ner sig och sen så är hon inte lika bråttom i spåret... Som vanligt så spårade hon mycket fint! Jag ska helt klart öka tiden som hennes spår får ligga, för hon gjorde ett kalas-jobb och nu var det blankis som hon gick på! Det mest intressanta är ändå att hon inte alltid har tid att äta mjukosten som nu låg klickad i spåret, fast hon går rakt över det... Jag har ju alltid upplevt att mat är det som betyder mest för henne som belöning, men nu kan man börja fundera...

Siri har ju också varit med hela dagen då jag vill hålla lite extra koll på henne så hon inte kliar sig! Och detta var nog en riktigt bra dag ur den synvinkeln! Hon har suttit och tittat på hela tiden (och skällt på alla som har gått förbi) och varit helt upptagen med att spana så hon har glömt att klia sig :-). Innan vi åkte hem från klubben så fick hon springa av sig lite uppe på klubben och nu sover hon gott och drömmer (och skäller i sömnen). Känns bra!

När jag sen kom hem insåg jag att knäcken nästan var slut, och även om julhelgen är över för den här gången så kan det ju finnas knäck någon dag till... speciellt när det inte går att motionera på ett vettigt sätt! Något måste man ju trösta sig med ;-).

Nu har det ju faktiskt slagit över på minus sidan, men vad hjälper det när allt är blankt?? Det är nästan så att jag, som ÄLSKAR vinter och snö, önskar att allt försvann, för vad ska man med det till när man inte ens kan gå ut?? Nu har P-O varit här med traktorn, och ett sånt där blad som gör räfflor och räfflat vår backe, så nu hoppas jag att det går att gå där! Här om dagen så sandade svärfar, men det hade liksom fått vatten över sig och frusit till, så sanden var täckt med is, som man inte såg och gjorde det ännu farligare... men nu ska det nog fungera :-).

Nu ska jag försöka göra kväller... sov sött mina vänner OCH tusen tack för en härlig dag Liza!!!

1 kommentar:

Liza sa...

Tusen TACK själv!! :)
Kramar