fredag 20 december 2013

hi hi...

... om ni undrar så har de lagt in chrome på min dator här på jobbet och nu går det lätt att gå in och skriva några rader :-). och då kan det bli ett litet inlägg då och då.

Kan ju berätta att läget är rätt trött. Jag sov 1½ timme efter jobbet igår och var sen på skolavslutning och åkte sen hem och gjorde kväll, hi hi... och när jag la mig så somnade jag som en stock. Det har varit tunga dagar, med en sen natt/kväll i Älvdalen, men jag undrar om det inte är annat som spökar här också...

På det läskiga underlaget har det nu landat lite snö, bara någon mm. MEN, det var runt nollan när det föll och det gjorde att det fastnade fint på isen och nu får man leta efter halkiga fläckar och det gör att jag överväger att spänna för en rotta framför sparken ikväll och ge mig ut i pannlampans sken! Åh vad jag längtar!! och efter en sådan tur så kommer jag antingen däcka totalt eller bli frisk! Och båda är bättre än mitten...

Helgen sen så ska jag baka, koka knäck, göra lite jul, hänga framför datorn (har ju anmält till en onlinekurs i vinter igen och har inte hunnit titta på den som jag vill), gå på härliga promenader med hundarna, lata mig och... lata mig :-). Ska också shoppa lite klappar med Jennifer och försöka att inte åka mer bil än så!

Och storyn om den istadiga spanieln... I onsdags när jag gick på promenad var det underbart ljuvligt... sol, -10-15 grader, nöp lite mysigt i kinderna, perfekt spanielväder :-). Och onsdag... är ridskoledagen och därför inte tid till någon superlång promenad, så efter 2,5-3km beslutar jag att det är dax att vända! Nix säger Bira... och där står hon... annars brukar hon lägga sig ner och rulla sig och med lite tur så kliver hon upp åt rätt håll, men nu stod hon bara där. "titta här" sa jag som brukar betyda att jag har en godbit. Icke sa nicke, spanieln hade frusit fast i marken... "men titta" sa jag och började pillra med något på marken och rottorna kom som skjutna ur en kanon, men icke spanieln... ha ha ha... jag försökte givetvis dra henne med mig, men det gick liksom inte heller på normalt sätt. Hon stod där hon stod och undrade nog varför vi inte kunde fortsätta gå när allt var så perfekt och när det för en gångs skull inte var för varmt... ha ha ha... rolig är hon! Och, ja tillsist gav hon upp och följde sin matte hem!

hej hopp!

Inga kommentarer: