söndag 22 december 2013

Hur gör jag nu??

I förrgår tog jag pannlampan, bollen, sparken m tillbehör och Lizza och begav mig ut i ett rätt så tjärvt före... och det gick KANON!!! Åh vad lycklig jag var, åh vad svårt det var att vända i tid och inte plåga min hund för lång sträcka så här första gången... och som hon sprang :-). Hon varvade galopp och trav mest hela tiden, kom ner i pass någon enstaka gång och nästan hela tiden låg hon med tryck i selen!! Och här har jag gått och beklagat mig över en hund som inte drar... ha ha... Drygt 4 km körde vi och hade ett snitt på strax under 10km/h ! Inte illa pinkat för 2 nybörjare utan flås tycker jag! ;-)

Igår, och det hade jag totalt glömt bort när jag fick ett mess... så träffade vi Liza och grejsade med lite halvhårda spår! TACK!!! Helgens räddning ;-) och humörets, ha ha ha...
 Bira, hon har ju strulat lite i de hårda spåren, gått på synen (eller snarare försökt gå på synen (letat godis med synen)) eller kört godissök... så jag hade inga stora förhoppningar om henne... men där fick jag så jag teg! Hon spårade super bra!! Näsan i marken, inget snurr, helt enkelt klockrent!! På det andra spåret, där hon fick en vinkel, där var jag på väg att säga att hon slarvade i vinkeln, men så tittade jag bak på våra spår... :-) hon svängde kanske 20-30cm (rätta mig om jag har fel Liza) före vinkeln... Åh vad bra hon var!!Och jag upplevde det som att hon använde näsan hela tiden... sen hade hon inte alltid tid att ta godbitarna som fanns där. Man såg ibland att hon började leta men valde att fortsätta spåra, intressant!
 Lizza chockade mig också! Hon spårade också noga och bra med huvudet sänkt hela tiden... tydligen har damerna fattat det här ändå! Även Lizza fick en vinkel på andra spåret och det fixade hon också fint!

Anledningen till att jag kallar dem halvhårda är för att det var ca 0,5cm nysnö på marken och då blir det ju snö som flyttas/trampas (som växter på sommaren) och det doftar mera än när man går på asfalt eller betong säger de som kan :-). Nu var det ju ett synligt spår, så vi kunde se exakt vart vi gått och det var mycket intressant!! Och jag kör gärna några till halvhårda innan vi går in på helhårda (det fungerade dessutom bra att peta ner godbitar i snön så de inte syntes på håll för små busar...). Sen undrar jag om det var just denna lilla faktor som gjorde att spåret gick så bra för mina små, eller om de helt enkelt är duktigare än vad jag tror! Det ska bli intressant att följa detta under vintern!! För nu ska det bli spåra av... ;-)

Idag var tanken att jag skulle fota barn, julshoppa med Jennifer, åka spark m Lizza, baka och koka knäck! Men två saker tappade jag lusten för totalt när jag öppnade dörren och kikade ut här på morgonkvisten... fota och julshoppa... men blir som så deprimerad när decembermorgonen börjar med ösregn! Hoppas yr (yr.no) har rätt och att det övergår i snö, väldigt snart... Och så måste jag bara berätta att det varit karlar i farten ;-), någon skottade backen igår... de glömde titta på vädret först, för att skotta när det ska bli plusgrader är inte så bra... snön är ju det enda man kan få fäste i...

Nu säger Bira att det är dax för frukost, så jag får väl fixa det... MEN!! Har jag berättat om hundbäddarna?? När mamma och jag var till Sundsvall så köpte jag två bäddar på biltema, typ bia (men en billigare variant) och jag trodde det skulle räcka med två, de får ju plats flera i samma bädd... eller inte... ha ha... jag skapade ett krig här hemma -det stora bäddkriget!! Nu blir de inte osams, men de passar på varandra och Lizza hinner knappt lyfta tassen ur en bädd så har Siri krypit in bakom henne och lagt sig och då är det hennes... och så håller de på och den som inte har någon bädd blir rastlös och stående mitt i vägen... :-) oftast är det Lizza för hon har ingen ro att ligga stilla så länge :-). Så, jag ska nu kolla vad de har på dollar idag och se om jag kan införskaffa en tredje bädd också... ha ha...

Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Tack själv för härliga timmar! :)
Och du har alldeles rätt vad gäller vinkeln, jag skulle inte kalla det för att gena och sen får vi inte glömma att det blåste rätt bra också då. De var såå duktiga dina! Kul att se :)
Ja nu ska vi verkligen hålla i detta tills skogsmarken kallar på oss ;)
Kramar i massor