söndag 28 april 2013

planer...

Jag är just nu enormt sugen på att träna hund! Jag har verkligen inspiration och tycker det är superkul!! Fick jag skulle jag vara i skogen från morgon till kväll och klämma in små pauser på lydnadsplanen och med en god bok också :-). Nu är det ju så... att man dagar som dessa dessutom måste jobba, vilket ju är ett stort minus på hundkontot :-). Jag hade min helg torsdag o fredag, där jag i torsdags åkte ner till Mora och shoppade hundmat, åkte hem o gick på utvecklingssamtal, ångrade att jag inte stannade kvar, körde Johan på fotbollsträning och tränade lite lydnad med Lizza (hann inte med Bira), hade supertrevligt!! Men ångrade ändå att jag inte stannade i Säs :-)... på fredagen så låg jag och slappade hela fm med en god bok och sen träffade jag Liza i skogen för spår!

Lizzas lydnad... vi hade fokus på hopp och kryp, men gjorde lite annat också! Krypet känns som att det blir bättre och bättre, frågan är då om det "håller" i de 3meter (som jag tror att det är) som hon ska krypa i lägreklass... Men, än har jag några dagar på mig att träna! Hoppet... problemet här är ju att hon gärna sätter sig nära hindret. Nu tog jag med en targetmatta (typ) och la ut och på första skickat fungerade det super!! Hon hoppade, såg den och sprang dit... det var dock enda gången som det fungerade... men hon satte sig inte för nära ändå sen utan hade hyffsat avstånd... men jag skulle vilja kontrollera detta bättre och verkligen få henne att vilja gå längre ifrån. Det mesta annars känns ju rätt ok, och det är en trevlig känsla! :-). En miss blev det och det var när jag skulle göra en inkallning och hon startade på groda och jag gav felsignal och skulle sätta tillbaka henne, då drog hon en liten runda för att kolla vad Liza och Rocky gjorde (mest Liza, hon är kul!), men det kändes inte som hon var helt utom kontroll, på något konstigt sätt :-).

Spåren i fredags... ni ska få se bilder sedan som visar vädret under Biras spår... det haglade... på ett ställe tappade hon bort sig, men då kunde jag läsa av henne att det var lite tokigt och jag kunde ta tillbaka henne, annars tycker jag det var ett hyffsat spår, dock inte lika säkert som det första!
  Lizzas spår var klart mycket bättre än förra gången! Hon fick 2 korta, med favvobollen i slutet... och hon spårade mest hela tiden, virrade lite... tyvärr vid bollen i spår två, men sen tog hon vinkeln efter :-) sen virrade hon en stund innan jag kunde belöna med kastad boll när hon var i spåret. Planen är nu att försöka komma ut och lägga något kortare spår på tisdag (ev måndag :-) ) och sedan planera en spårdag på onsdag efter tisdagens resultat. Och jag hoppas nu att jag får tillbaka fjolårets spårhund väääldigt snabbt!! Annars får jag nog stryka mig från lördagens tävlingar, hur bra hon än är i lydnaden :-(.

Igår, då blev det en cykeltur för Lizza, årets första! Och jag tycker det gick bra... vi mjukstartade med 5km och höll då en snitthastighet på 12km/h... UHP är då inget för oss, ha ha... då ska man hålla den hastigheten i två mil... fast det kanske hon fixar, kanske, och med lite träning :-), nu är hon ju helt otränad! Vi kom dessutom ut på en morgonpromenad i morse, alla hopa... och det var riktigt härligt, men jag saknade mina rosa öronpuffar som jag hade när jag var liten... man blev helvarm och behövde lätta på skorstenen och då blev det ju kallt om öronen! -7 när jag startade och ca +1 när jag kom hem... otroligt vackert väder var det också!

Bira är annars i högform och tycker att livet är trist! Igår var hon upp på spisen för att sno resterna av gårdagens hembakta pizza... tydligen hade hon fått tag i bakplåtspapperet, men pizzan hade blivit kvar på kanten till spisen. Jennifer o Bira hade blivit ordentligt osams och jag tror Johan fick komma och reda ut det. :-). Man ser också att hon skulle vilja träna lite mer än vad vi gör just nu... Jag skulle vilja och funderar på att åka ner till Säs nästa måndag kväll och sen stanna där en vecka :-), det vore härligt!!

hej hopp i spårskogarna

Inga kommentarer: