lördag 18 juni 2011

Utställning!

Japp och man kan ju säga att vi hade tur som alls fick någon bedömning... Tonåringar...

Lizza fick en kanonstart... eller... när jag hade 5-10 meter kvar till vår ring så ropade de upp mitt nummer. Jag gick in i ringen, satte fast nummerlappen på samma gång och tog plats. Skinkan låg i fel ficka i en hopknuten påse, men hade några andra godisar att tillgå i alla fall... PUST!! Stackars hund!! Vi hade verkligen behövt lite tid innan att titta på allt och ta in allt. Hon är ju lite... tittig och osäker ni vet.

Som tur var hade de ett lite annat upplägg här än jag varit med om tidigare och efter hon tittat på tänderna så började hon med en och en hund, inget springa runt tillsammans först. Det gav mig lite tid att andas, plocka fram skinkan och gräma mig lite extra över att Lizzas utställningskoppel låg vid Johans ring OCH det gjorde tandintyget också... typiskt! Nu hade hon ju redan tittat på tänderna och inte sagt något... och Lizza är riktigt vacker i sitt blåa kammo-halsband :-D :-D!!!
Jag tycker att Lizza gjorde det KANON! Hon travade nästan hela tiden, vi kunde svänga och det var inte något speciellt med hopp och lek. Hon tyckte det var konstigt att ställa upp sig medan domaren skrev kritik... helst ville hon hålla ett öga på ringsekreteraren som stod där och såg mysko ut... så uppställningen blev väldigt sned och jag ville inte bråka med henne utan bara ge henne en positiv bild av hela tillställningen! Tandvisningen hade ju varit innan och den gick bra och hade varit ännu bättre om inte domaren tvekat lite...

Kritik: elegant huvud med bra pigment, stark muskulatur. Bra förbröst och bröstdjup. Bra pigment och pälskvalitet. Bra temperament. behöver mera ringdisiplin. Och det låter ju kanon i mina öron! "Betyget" blev exellent... och så blev vi bästa unghundstik, men inget CK och jag vill ju veta vad som fattades för det... ringdiciplinen?? MEN!! Jag är supernöjd med min jycke!!

Johan och Bira... dem lämnade jag med ryggsäck och alla tillbehör utanför clumber-ringen och så fick han fixa det själv... tur att jag var snabb därifrån ;-). Och TACK Lotta!! Du är toppen!! Servar oss med tips och hjälper Johan i ringen... Kanon! Och OK, jag ska lägga på henne ett kilo till, men det tar emot ;-)...

Kritik: Feminin, bra huvud, kunde ha något stramare ögonlock, god hals, tillfredställande proportioner, kunde ha mer volym i bröstpartiet. Goda vinklar, bra benstomme, rör sig med något lösa armbågar, goda rörelser bak. "betyget": Very good... Men, Johan är nöjd med detta och vi har nu fått lite tips om hur vi ska grejsa med några saker OCH hon är ung och långtifrån färdig än!

Sedan gick vi runt och minglade lite... Kollade lite på någon klubbkompis, tränade lite lydnad i röran (Lizza är underbar!!), shoppade lite, bla ett nytt kampskinn (det gamla har de tuggat sönder...) och en fläkt att hänga på buren i bilen! Lizza blev trampad på svansen och hon som klev var helt chockad för att Lizza inget sa... Lizza blev nog mest till sig över "damen" som sa ååååhhh... förlåt, och bla bla för att hon klev på svansen :-). Hon blev lite hälsad på här och där, utan godis (bara från mig, ibland) och det var KANON!!

Kanske kanske blev Lizza lite trött av minglandet... och så nyttigt det är!

Nu ska jag slappa lite mer och i morgon blir det en ny dag med platsliggningsträning och kanske en tur på Mora...

Hej hopp!!

1 kommentar:

linaa & Luzza sa...

Hej=)
Vad kul med utställning=P o att de ändå gick så bra trots uteblivet CK. Vad e d med L tänder eftersom ni har tandstatusintyg?
Jag blir lika road varje gång av eran läsning.. Lizza & Luzza är så förbaskat lika så de är skrämmande... när du skrver om henne o hennes sätt att vara så är de som om jag skrivit om Luzza... hihi.
Kram på er!