söndag 26 juni 2011

snabbt...

Tiden, den bara rusar iväg som vanligt! Och nu ska jag till att packa ihop datorn och imorgon åka vidare mot Falun...

Har som vanligt firat midsommar i Dalarna och... det är ju här man ska vara :-)... Sen är det liite jobbigt ibland med allt folk och så vill jag hålla koll på hundarna lite extra när så många är här och så blir jag trött och grinig när jag inte får äta och sova som jag vill. Undra hur veckan ska gå!

Det har blivit väldigt lite hund tränat! Det jag gjort är jag dock nöjd med... men, jag har heller inte så stora krav! Lizza... platsen... hon ligger nu ca 30 sek när jag står bredvid och det är 4 tassar helt stilla som gäller! Och det har hon fixat trots störning med en massa folk här och där... Jag har också börjat röra mig. Från början var det svårt då hon trodde hon skulle resa sig och göra om läggandet, men hon är ju rätt klipsk ;-) och förstod snart att hon skulle ligga kvar. När jag började gå ifrån henne tog jag först bort övrig tid hon låg, alltså jag gick tre steg och klickade direkt. Men, jag har nu byggt på både steg och tid (men varierar det) och går 7-8 steg och hon ligger då 10 sek... Detta är jag supernöjd med! Jo, jag säger fortfarande inget till henne utan hon får helt enkelt erbjuda ligg och erbjuda att ligga kvar... Vi har också testat att hon får lägga sig vid sidan och det gjorde ingen skillnad för henne...

Vi tränar vänster-halt, ibland går det riktigt bra, ibland sämre... språng marsch börjar bli riktigt snyggt! Stoppet i framförgåendet börjar likna något, men jag har ännu inte satt ihop det, och vi har jobbat lite med apporteringen, men här behövs en bättre plan!

Bira har... vi har tränat dummy-apportering! "Ut", vilket är evigheter sen vi körde, och hon jobbar på bra. Vi har också tränat ingångar, där vi ju haft problem och jag ser dem pluppa upp när hon blir trött nu. Hon kommer inte direkt in med dummyn utan lägger sig en stund först... Har också tränat på att hon ska sätta sig (frivilligt) när jag kastar dummyn och på att gå "här" både efter slängd dummy och annars... Vi har tränat tramp på musmattan och att stå kvar där. Hon vill ju gärna sno den (apportör!), men om jag står nära och är snabb med belöning går det. Tanken är att kunna använda musmattan i dirrigeringsträningen sedan... Får se om det fungerar!

Hoppas ni alla haft en (h)underbart härlig midsommar!! Och så får vi se när vi hörs igen... Tänk er... 2 veckor utan att få träna underbara hundar!! hemska tider... nu ska jag fixa lite käk! Älgburgare, grillade i det fria, DET är grejor det ;-)!

Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Låter som du dock har haft en underbar midsommar :) Ja här är det inte heller så mycket när det gäller hundträning men men...
Ha det så superkul nu på GUFen :)
Kram