torsdag 16 juni 2011

platsliggning, del 1

Börja om från början!

Vet ni hur svårt det är?? Och nej, jag lyckades inte... men nästan :-)

Nr 1, började med för mycket störning
Nr 2, började med avståndsbelöning (som är svårare än belöning från handen)

Men, då jag inte ställde andra krav än att hon skulle lägga sig ner, medan jag bara stod och väntade, så... blev det nog rätt bra ändå! I byttan fanns färskt älgkött, delat i ovanligt stora bitar för att vara jag, men ändå rätt små... :-)

Ok, steg ett... få lite flyt i att lägga sig ner, orkade inte vänta på riktigt flyt (kanske fel av mig, men det kan jag ta idag ;-) ) och efter en längre stund så kom det!!

Steg 2: Då, höll jag inne klicket en sekund (knappt) och klickade för att hon låg!! Sen varierade jag mitt klick, ibland för läggandet och ibland efter 1-2sek... Nu gick jag kanske för snabbt fram, men samtidigt är hon ju inte helt grön på området... det är ju bara för att friska upp minnet! Vi jobbade oss upp i att som längst ligga 7 sek och trots detta "enkla" så fick jag faktiskt ett fel där hon valde att kliva upp (efter ca 4 sek) och testa något annat... jag tog då upp godisskålen och väntade tills hon lagt sig innan jag ställde ner den... Om det var rätt eller fel kan bara tiden utvisa!

Denna träning skedde på IP, där barnen hade fotbollsträning, vilket nog är den allra värsta störning som kan förekomma när man tränar en Liten... Så, jag är rätt nöjd :-) och känner mig skitfånig som är nöjd med 7 sek... ha ha ha... Nu var vi lååångt från de spelande barnen, men det var lite halvsvårt ändå, men eftersom hon kom över det och kunde välja att jobba med mig så tror jag det var på en helt lagom nivå!

Nästa runda... när vi kom hem från Sveg tog jag ut jycken och gjorde samma sak här hemma på gården, men började med steg 2 direkt!

Så, nu är jag i alla fall på väg...

1 kommentar:

Liza sa...

Visst är det bara bara ibland detta med träning :P Ibland önskar jag att jag kunde vrida tiden tillbaka och få valptiden igen för att verkligen kunna börja om från början med vissa moment men men...det går ju inte...synd nog. Fast detta fixar du :)
Kramar