måndag 20 juni 2011

Säs :-)

Vet ni... jag skulle verkligen behöva åka hit och vara här själv i en vecka eller något och tänk... sova, äta och träna hund!! Vad underbart det vore!!! Nu ser ju inte livet ut riktigt så utan när jag kommer hem från GU-F:en så jobbar jag en vecka och sedan på min lediga vecka tror jag att det är Härdalsvecka och sedan jobbar jag och sedan är det clumberspecialen... Alltså fullt upp, men jobbet är ju timat!! Nu åkte ju Johan hem igår och Jennifer kommer idag, så lite ensam tid får jag, men det blir mest plock-tid... diska, plocka ihop, osv...

Vet ni i förrgår, när jag bloggade sist, då tog jag Lizza och gick ut i regnet och tränade på ligget :-). Nyttigt att träna i regn och det är ju de små korta stunderna som ger resultatet i slutänden!

Igår så var jag enormt slapp, men det är ju därför jag är här... :-D, eller jag var kanske snarare slapp mellan det jag gjorde... ha ha... vaknade, frukostbestyrade hundar, frukost själv, slappade, joggade, slappade, tränade Bira, slappade osv...

Johan fick smyga på mig och Bira där vi satt på en stillasittande bevakning. Hon ska ju uppmärksamma en smygande fiende på minst 50m håll och jag har inte den blekaste aning om när hon hörde honom!! Galen blev hon när han var supernära, uppmärksam och med sk köttbullsöron var hon hela tiden... Även innan han startat... Här måste hon bli tydligare på att markera på långt håll, och jag bli bättre på att se! Kanske man ska låte henne gå ut till figgen på riktigt långt håll istället för att han får komma så nära?? Det borde ju ge bättre markering!?

Vid fyra gick Johans buss och efter jag skjussat in honom och shoppat lite så fick jag ett infall och svängde in på Mora BK för att träna lite! Nu höll de på att klippa gräset och jag ville inte vara ivägen, så vi tränade på parkeringen... Men, det gjorde mig inget alls!! Där finns ju troligen mer doft och kissfläckar och det är ju den nya miljön vi behöver, inte nödvändigtvis en slät gräsmatta!

Lizza hade ganska lätt för att focusera upp på mig, hon släppte det intressanta med gräsklipparen och även snabbt att han tog ut sin hund... Vet inte om hon missade att de lekte eller om hon inte brydde sig! Linförigheten var mycket bra! Hon hade en kortare sväng där hon försvann in i dimmans värld, men hon vände tillbaka snabbt! Och jobbade otroligt bra och fokuserat!! Både språng och sväng-halter var med och bra! Så himla roligt när det börjar bli så här!!
Sen tog jag ut apporten... det är något vi behöver jobba lite med och det som ska tillföras i mitt upplägg att bara fokusera på några saker i taget... Det som är mest är att inte åka på apporten innan den grips... Nu körde vi några ingångar på koppelavstånd. Jag satte henne, lämnade apporten framför henne, gick ut i koppellängd, sa jah, hon grep och kom in och satte sig. Det var lugnt och städat = kanon! En "riktig" apportering gjorde vi också! Och nu grep hon väldigt fint... bra det!! OCH jag testade henne lite genom att säga ligg (istället för apport) när jag kastat den. Du ser hur det rycker till i hela hunden, sen lägger hon sig ner... Toppen!!
Gjorde också lite stanna för framförgående träningen... Men "fuskade" och la godbitar på kofångaren på bilen... i och för sig är det inte så mycket fusk, mer strategiskt placerad belöning ;-). Hon fick ställa upp sig, jag gick bakom henne, avvaktade någon sek, klick och varsågod... Supersnyggt! Ska öka tiden lite som hon håller fokus (och inte backar) och sedan lägga på kommando tror jag!

Vad roligt det är att träna hund!!

Bira fick också komma ut... Linförighet som var... riktigt bra... Hon hade ganska god koll på var jag var, tappade mig ibland, men mest var hon med, fast det inte ser ut och känns så. Jag är dock noga med att bara klicka och belöna när hon går och tittar på mig. Vänster svängar tycker jag är svåra, det är nog för att hon är lite långt fram... Varför kan hon inte gå i den poss. som hon har när vi är ute på promenad?? Då kan hon gå supersnyggt med superkontakt hur länge som helst... OCH jag belönar det... hmmm... Kanske ska försöka döpa det till "här" :-). Bira fick också göra en plats, och nu började hon inte skruva på sig förens vid 85... och jag kunde därför inte sluta räkna vid 90... jag vill ju att hon är lugn och stilla när jag belönar... I allfall är det nog lite som jag misstänkt, skruvandet på Bira kommer försvinna helt bara hon blir säker på att ligga längre! Mer träning :-)!!

Sen åkte vi till Säs, jag åt middag och sedan gick vi på en långpromenad! Härligt!!

Idag så ska jag som sagt plocka lite och så kommer Jennifer med mormor och morfar och vi ska börja sätta ny gärdesgård runt gården. Ser rätt konstigt ut nu eftersom de plockat ned den en bit! Ovant! Hoppas hinna/orka lite hund i alla fall!

Hej hopp!!

Inga kommentarer: