tisdag 14 december 2010

inte riktigt tid... & önskelista ;-)

Först... jag skriver mer när jag kommer hem idag, eller i morgon om jag inte skulle hinna idag... ha ha... alldeles strax ska jag åka till Funäsdalen och se om det finns någon där som vill träna hund med mig... hi hi... för här verkar det i alla fall som att folk frysit inne!! Och ändå hade Sveg bara -14 grader igår på dagen... ha ha... -14 stod det när jag åkte från lucia-morgonen och -22,4 stod det hemma på backen!! Och det var precis lika grått och läskigt här. FY BUBBLAN vad kallt!!

Önskelista! (får man skriva sån när man är mamma??): kompressor som man sätter i cigg-uttaget på bilen (som då bara är min och fungerar!! och dessutom inte väger 5 ton när man ska flytta på den...), Nokia vinterstövlar (stl 39), varma & bra handskar, bra böcker som jag inte har läst ( =D =D), norrlandskarta till GPSn, systemkamera (digital), (billig) liten kompaktkamera (digital, min drar slut på batteri & är superseg), kanske det finns någon utländsk hundtidning att prenumerera på som är bra?? ;-), bra byxor att gå i när det är -20-25 (ej täckisar, de är för tjocka... utom på låren...), presentkort på canis... =), canis klickerinstruktörsutbildning (om någon känner sig rik ;-), sista anmälningsdagen är dock i morgon...), fika tillsammans med mina vänner (men jag kan betala mitt, det är sällskapet jag önskar mig!!!)

Hej hopp!! Håll tummarna att allt går bra i Funäs!! Och jag tror att jag har en riktigt bra hund!! Vilken träning vi gjorde igår!! Oj oj oj... fast hon är i spökåldern på riktigt!! Ha ha... i morse blev hon rädd för drag-öglan på en lastbilsvagn som stod parkerad på byvägen... ha ha ha

Ja och sen måste jag säga att Lina (med Luzza) har en enormt bra ståndpunkt vad gäller hundar och kyla!! Låt dem skaffa päls...!! Visst är täcke bra, men jag fryser ju inte speciellt när jag rör på mig och hundarna har ju päls... Lizza kan få lite köldkramp i början av våra promenader och om vi stannar och står still, men så länge hon rör sig verkar det gå bra! Och när hon var liten så gjorde jag henne rumsren i -35!! Det är ju bara att gå ut... en morgon så skrek hon för det gjorde så ont i tassarna när jag satte ner henne kommer jag ihåg, men hon var trots kylan en av de lättare att få rumsren av mina hundar (som alla kommit höst eller vinter... Zap = oktober, Tanija = september (kissade inne en gång!! när hon var med husse...), Siri = januari, Bira = mars, Lizza = november) efter Zap så svor jag på att aldrig mer ha en höst/vintervalp, ha ha... Bira verkar tycka att -15-20 är en lämplig temp att promenera i, det är nämligen så pass kallt då att snön inte klumpar sig i hennes tassar och vi kan till och med välja oplogade vägar och att bara irra omkring i skogen. Men att inte göra sin valp rumsren direkt, då handlar det om att man själv är lat och jag tror att ju längre man väntar desto svårare är det!

Inga kommentarer: