onsdag 3 november 2010

Lov...


... barnen har novemberlov denna vecka och just nu är jag totalt ur gängorna... tycker det är än det ena och än det andra. Önskar på ett sätt att jag hade tagit med dem till skogen istället, då är det ju lovligt att bara vara... sen blir det tyngre för att jag går och lägger mig på kvällen, tidigt och MÅSTE sova... och jag som alltid har lätt för att sova är just nu inne i en period att om jag blir väckt så kan jag inte somna om, och kommer då en tonårig elefant på att han ska gå ner och släcka utelampan kl 2-3 på natten, ja då är det kört!! Sen har jag någon rackarns förkylning i kroppen som tittar fram och retas med mig vissa dagar...


Så, till det positiva!! =) Min bil rullade sina förstra metrar på nästan 2 månader igår!!! Jag älskar och saknar den!! Och vet ni... inte ett endaste konstigt ljud från växellådan!! Håll tummarna för oss nu!! Så det inte bara är en tillfällighet!!


Idag var jag på Sveg och tränade lite med ett glatt gäng och så fikade vi lite efteråt. Jag tycker om dessa träningsträffar!! I måndagskväll var jag också iväg och då var Johan och Bira också med, men nu var det för tidigt på morgonen tyckte Johan... Lizza fick idag göra sin första platsliggning!! Inget avancerat utan vi tog en ytterkant och la oss lite längre ifrån än vad man ska och så belönade jag med jämna mellanrum!! Jag tycker att hon var superduktig!!! Hunden bredvid pep lite och sådant tyckte Tanija var jobbigt så jag ÄLSKAR andra hundar som har lite saker för sig på träning och speciellt när man kan få ut något positivt av det!! En gång nu så fick Lizza ligga medan jag räknade till 60 (mellan 2 belöningar) och jag tror nästan det är det längsta jag gjort... Känner mig supernöjd med det!!

Annars var Lizza lite ur gängorna... som sin matte, ha ha... lite slö, lixom... ofocuserad... men, det är ju bara att träna vidare och se om det vänder!! Jo, jag glömde nästan... hi hi... hon hade ett riktigt bra fotgående också och en vänstersväng som var en dröm =)... Härligt va!??


Bira, hon löper ju också (och har fått något grejs i ena örat, men det är urklippt och örondroppas nu...), annars är hon och Johan inne i en riktig flyt-period nu, då saker verkar gå bra! Men, hon hatar verkligen utställningsträning!! Johan och jag höll på och grejsade med henne igår, för att få upp öronen och lite sväng på svansen... men, hon ser mest döende ut, ha ha... Johan ställde upp, jag hade en kanada-gås (låter som en när man klämmer på den också...) och jublade om öronen åkte upp och så kastade jag den, vi får väl se om det kan göra någon skillnad!


Inkallning inomhus har jag kört med både Bira & Lizza!! Nu gör vi så att Johan eller Jennifer har skinka, frolic eller en boll och frestar, leker och grejsar med och så kallar jag in från det och jag tycker att det fungerar bra!! Och i helgen när jag var i skogen så ropade jag på dem, med just den signalen, och Lizza, hon vände banne mig mitt i luften i ett skutt framåt!! Det var riktigt häftigt!! Bira är också snabb till mig (nu var de kopplade, men jag måste ju börja någonstans!!) och det är kul. Annars kan hon lika gärna sätta upp näsan när jag ropar och fråga var den är... (fågeln).


Siri då... hon har idag tagit ett steg (eller snarare flera) närmare graven... Nu skulle jag gå med tre rottisar, tänkte att det går väl bra, Tanija är ju så enormt snäll och det är ju Lizza också... Bira, hon hade precis varit ute med husse och gått... Ja, så tar jag på kopplen på alla tre, och tänker gå in i köket (har en kompostgrind där så de inte kan gå ut i hallen) och när jag öppnat grinden 5cm och fortfarande står där, då slänger sig Siri ut i hallen (grinden är nu mer formad efter mitt ben!!) och sen ska alla enbart-positivt-förstäkande-tränare sluta läsa en stund... Johan påstår att Siri gick tillbaka in i köket genom grinden (jag minns inte), alltså inte öppen grind utan GENOM stängd grind... stolen som står mitt på köksgolvet landade i alla fall i vattenkoppen vid väggen (ja, I) och Siri bredvid buren... Och just då tänkte jag ta av henne kopplet och lämna henne hemma! Nu är jag ju innerst inne ganska snäll... så hon fick följa, vilket ´jag ganska snart ångrade... FAN vad hon jagar upp sig!! Och ALLA andra blir ju stressad av henne... dels drar hon i kopplet, sen låter hon som hon drar i kopplet och håller på att strypa sig själv även när hon inte drar i kopplet!! Och jag blir GALEN!!

Har ni läst om det här när de skakar spädbarn, och så får de sen men för livet... kommer inte på vad det heter... men, förut trodde man ju att det var bra att ruska valpar också för att hålla dem i liv och det kan i alla fall ge samma skador (i hjärnan) har man kommit fram till och jag tror banne mig Siri är en sån!!

Nu mötte vi en hund... och så kommer Siri på att den ska vi nog ta ett smakprov av och gör utfall, har världens ragg och BLÄÄÄ!! Och, ja givetvis jagar hon också upp de andra två, nu är de tack och lov snälla och bara spanar in den stackars lilla hunden, men normalt (utan Siri) skulle de bara höjt ett öra och gått vidare, nu blev det mer utstirrning och man tar lixom inte bara tre rottisar under armen och går heller...

Så, mamma, nu är det inte bara en 10:a du får utan du kan få lite hundmat och annat med på köpet också!!

Johan fyllde ju år i fredags och när mamma tittade in i vardagsrummet för att säga hej till Tanija och Siri så hade Siri plockat fram både ved och tändstickor... och jag älskar verkligen att plocka reda på tändstickor... nu tror jag bara att hon hade hunnit öppna asken denna gången, men...


Nu ska jag kanske titta på en film, eller bara lata mig =D. Hej hopp!!
(snön på bilden ligger inte kvar... grått o trist!)

Inga kommentarer: