tisdag 23 november 2010

måndag!


Sagt och gjort... Bira och jag var ute och letade fågel igår... eller mest då en tjädertupp =), det var ju det jag lovat henne!! Vad vi hittade... ett litet litet dun av en järpe... men vi hade det ganska trevligt ändå!! Letandet har ju också sin charm... =)... Vi såg/kände också spår av rådjur, hare, räv och dessutom ringade vi in en älg!! Ja, sen hade vi också Lizza i släptåg, men hon går ju där bakom och stör inte det minsta... ;-). Över 2,5km pulsade vi fram i "riktiga" skogen och inte en gång stod jag på näsan fast man inte ser vad som finns under snön... Bira råkade dock kliva ner i ett vatten hål och blev lite blöt. Men, det var bättre än jag trodde och vi fortsatte en stund till, annars var det ganska kallt också... -15 så där... Kroppen går ju bra, men kinderna blev kalla!


Ja, sen hörde jag det mest intressanta länsvädret någonsin igår em... temperaturen kommer då att sjunka till -10 grader... hmmm... Alltså, vid det laget var det -20 och temperaturen kan faktiskt inte SJUNKA till -10 grader då... eller menade de att det skulle sjunka med ytterligare 10 grader?? För det hade inte förvånat mig... ha ha... nu blev det inte så eftersom molnen kom och tempen STEG med 5 grader -15 och härliga flingor som dalar ner nu på backen!


Ja, igår var jag och Lizza in på klubben och tränade, trots -20... Jag visste att ingen mer skulle vara där, men jag hade ju paket som skulle hämtas ut och då var det väl lika bra... =) Sen är det supernyttigt att åka iväg och träna så där!! Lizza och jag började med apportering, inne i klubbstugan =D, och jag körde idag med träpinnen som vi använt oss av från början... och sitt var plötsligt super-enkelt med apporten i munnen!!! GRYMT HÄFTIGT!! ha ha... hon gick fint med mig några steg, höll fint, inget tugg eller minsta antydan... och så kunde jag inte hålla mig och sa fot till henne och hon svänger glatt in rumpan vid min sida med pinnen i munnen!!! TJOHO vilken jycke jag har!!! Gjorde bara 2 sånna, bäst att inte utmana ödet för mycket... ha ha...

Sen tränade vi på att gå fot. Jobbade med avståndsbelöning bakom henne (eftersom hon gärna är långt fram) och jag försökte variera mellan att ta 3 steg och många steg, även en sväng... innan "varsågod", men hon tycker ändå att hon vid en viss punkt ska få sitt varsågod och tvekar lite. Sen tror jag det försvinner om jag är noga med att variera! Jag kände i alla fall att hennes poss blev mycket bättre och det är härligt! Sen körde jag också med någon halt, hon måste ju lära sig att sätta sig också!! Det sista vi gjorde var att gå mot belöningen... och det fungerade också!! En mycket lyckad träning!!


Tror ni jag kan hitta en tjäder idag?? Tänkte ta med mig bössan också idag... he he...

Inga kommentarer: