måndag 22 november 2010

en helg!!


Först, Lizza & Bira har varit stadshundar i helgen och jag tycker att de klarade både lägenhetsboende och promenaderna riktigt bra!! Inget natt-bjäffande (bara lite morr) när folk kom hem och skrattade från sina partyn... Riktigt impad av Liten ska jag säga er!! Annars är hon riktigt i trotsåldern nu och det är väl typ nu, eller om en kvart, som de brukar bli omplaceringsoffer... =) Och jag är glad att se att det finns lite gnista i min jycke och har konstaterat att det bästa sättet att ta att man blir morrad åt är att skita i det. Att börja tjaffsa om saken gör henne bara ännu mer osäker och saker blir inte bra! Sen så ser jag givetvis till att hon fullföljer det jag sagt, men jag försöker bevara lugnet och ja, hjälpa henne istället. Fungerade toppen när vi var i staden... Ett stycke, eller snarare två taxar fick utskällning av både Bira & Lizza, men så mötte vi en doberman och den hade nog rätt färg =D =D för både Lizza & Bira tittade på den några sek och gick sen tyst och lugnt vidare... ha ha... Sen har jag tjuv-jagat stadsduvor med Bira, jag kan inte hejda mig =D och Johan blev arg för att jag jagar upp hans hund och ha ha... jag sa att det kanske var det som behövs för att de ska gå bra på utställningen, vem som hade rätt!?? Ha ha... JAG, vem annars?? ;-)

Lördag: domare: Susie Svoldgaard, Danmark, : Knappt två år, clumbertik under utveckling. Fem huv, m utm uttryck o korr bett. Passande hals. Kropp o förbröst behöver utvecklas. Bra ben o tassar. Rör sig rastypiskt. Utm päls o temprament. Under rörelse ngt överbyggd bak. 1:1 och så vart det inget mer... kändes lite trist, men det är ju så utställningslivet är! Sen skulle Johan sprungit lite snabbare med henne och tips kom om att flytta bak bakbenen mera... inte lätt när det är mycket att tänka på och han skulle verkligen behöva träna på att ställa upp henne och hålla en godbit framför näsan, men hon vill ju bara tjuva den och jag måste nog hjälpa honom mera...


Söndag: domare: Jens Martin Hansen, Danmark, ikryssat: Utmärkt: 22 mån tik som verkar lite lång i länden. Fem huvud, lite lösa ögon, korrekt bett. Bra hals. Välvinklad fram. Lite knappt bak. Bra kropp. Flytande rörelser. Vacker päls. Bra temprament... OCH NU NI!! 1:1, CK, 1 btkl, CERT, BIM!!!(det var denna morgon som vi jagade duvor ;-) )


Nu var hon ensam tik, skulle vert en till men den var halt... och var inte med någon av dagarna... och jag stod ju utanför ringen och hör en del av disskusionen om prissättning. Ringsekreterarna förklarar väl hur de svenska "reglerna" fungerar och jag hör honom säga, men jag tänker ge henne CK ändå.... OCH sen blev det jubel!!! Först in att krama om Johan var nog den andra (hane) clumberns-mattes-mamma tror jag =D... Vad underbart det är med clumber-människor!! Tänk er det i en rottisring!!! =D =D... Ja, sen inför BIR:et så var det ju redan klart... vi kan ju omöjligt slå Mahsai's Sg Flaying Spycie Wind (NORDUCH SE V-10) som dessutom blivit BIS för denna domare dagen innan... Grattis till dem och hoppas det gick lika bra på söndagen!!


Så, nu dansar vi på moln :-) och jag har lovat Bira en tur efter tjäder idag, så det är bara att be ge sig ut och se vad vi kan lokalisera i fågelväg... ha ha... sen till kvällen blir det träning på klubben, hoppas någon mer dyker upp!!

ha det nu... och ring om ni ser en tjäder ;-) behöver en till julskyltningen också...
Britt-Marie, detta var den bästa bilden Johan knäppte på Bira... Jag ska se om vi kan få till en bättre i kväll när han kommer hem!!

4 kommentarer:

Linda sa...

Grattis än en gång till era framgångar med Bira.
Hon såg så liten ut på bilden om Bir och bim, men hon är ju inte fullvuxen än heller.

Britt-Marie sa...

Hej Marie,
GRATTIS än en gång, jag har använt den bilden som Johan smsade till mej, men tar tacksamt emot fler bilder,kul att du uppskattar clumpis folket.Ha en fortsatt bra decembermånad med advent, lucia och jul.
Britt-Marie

Liza sa...

GRATTIS!! Åh vad kul :) Äntligen lossnade det :) Fast det kanske var för att du jagade upp henne, haha ;D
Fin kritik också. Grattis! än en gång :)
Kramar

linaa sa...

Grattis till resultatet!!