tisdag 2 juli 2019

utvärdering!

Enligt min plan som jag gjorde för några veckor sen så skulle jag utvärdera träningen efter v 26. Det var dit min "post-it-plan" sträckte sig :-).


Jag tycker att denna typ av plan fungerar mycket bra! Enligt plan skulle jag träna tre gånger i veckan, och då blandat jakt och lydnad.
Det höll alla veckor utom en, och då fick jag bara till två tillfällen. Å andra sidan blev mitt tredje pass midsommarveckan dubbelt, med både lydnad och jakt ;-).
 Just för att det fungerar så bra har jag nu gjort en ny plan, som sträcker sig till och med v 29 och det är då tre pass i veckan, utom just v 29 som har två. Sen är det helt ok att träna mera, ha ha ha...


Vad har då hänt? Jag har lagt mycket fokus på linförighet, rutan och runda konen. Även krypet har fått en hel del pass, liksom hoppet.
 I linförigheten/fritt följ tycker jag att hon har fått bättre kontakt, att hon håller mer koll på mig, vilket ju också var tanken. Sen det här med att gå med nosen i/mot handen, ja det är nog inte riktigt min grej, men jag jobbar på det... och jag antar att det hjälpt till i det här med kontakten!
 Rutan tycker jag att hon blivit mycket säkrare på och hon springer ut med god fart och kan nästan stanna där, åtminstone apporterar hon inte targeten längre, ha ha ha...
Runda konen, ja... det finns fortfarande en del tveksamhet i det här med att springa runt och inte bara springa ut och vända eller springa ut och stanna. Här måste jag komma ihåg att backa steget!!
Krypet är en katastrof... nästan iallafall... hon är helt låst på min hand och jag måste verkligen ta tag i detta nu!!  Teknik, jaa, men hon börjar bli slarvig och ha bråttom.
Hoppet... alltså... här tycker jag att hon gjort framsteg! Hon verkar inte hata det på riktigt längre och jag har börjat smyghöja höjden lite och det går förvånansvärt bra! Det börjar nästan kännas bra!
 Sista tiden har vi också lagt in en del ställanden. Och här vill jag ju behålla fokus framåt och jaa... det ger resultat! Skönt!


Jaktmässigt vet jag inte riktigt om vi gjort några framsteg... jo, i avstånd till mig! Det är inte svårt att springa ut längre, inte på markeringa och inte på linje, men jag måste verkligen ta tag i stoppkommandot! Det är svårt att träna och svårt att hitta övningar och... bläää... men vi kan ju inte bli bra om vi inte tränar!!!
Vi behöver mer markeringar, för hon är inte bra på att se var de landar. Vi behöver massor med stopp och massor med viltdoft. Massor med vatten... hur svårt kan det va!?


Det kommer snart ett inlägg med måndagsträningen också ;-)


Hej hopp!

Inga kommentarer: