torsdag 11 juli 2019

...antingen ska jag läsa en bok,

eller så ska jag blogga...


Det är urtrist att jobba när det är så här!!! Vi hade 29 mail i inkorgen i morse... Vi är 5-6 personer som jobbar här, men delar mailen med Danmark... Och så har det varit hela veckan, men kanske några mail till i inkorgen på morgonen.


Igår när jag kom hem från jobbet så var Jennifer ute och krattade gräsmattan, ha ha ha... så det kan jag bocka av som fixat ;-). Eftersom jag inte fixade den utlovade middagen så drog hon till Älvdalen, annars hade hon kört över gräsmattan med gräskliparen också... :-).


Jag drog till Sveg och körde lite lydnad med Stöde/kelpie-gänget som gästar oss denna vecka... Ha ha ha... Gunilla fick köra igenom mig och Lizza i startklass... när vi var klar så säger hon något likande "hon börjar väl bli några år nu"? Och jag svarar att hon är snart 10... Hon som var med höll på att trilla baklänges... jag tror hon ändrade lite uppfattning om rottisar där och då... ha ha ha... Hon bor någonstans runt 08-området och de rottisar som tränar där är ganska tröga... och ännu trögare när det är varmt och jaa... vad ska man säga... Lizza är ju liksom Lizza ;-) :-D.


Det blev miss i fjärren, nästan som på tävlingen i höstas... och i apporteringen så struntade hon i apporten!!! Jag trodde aldrig det skulle hända!!! Och så har hon ju ett uselt fritt följ (följsamhet). Jag väljer att koppla av innan och ha henne lös hela programmet. Det känns som det stör henne mindre.


Sen la jag en target i rutan som de ställt upp... hon söderifrån frågade vad jag hade mer för hund och jag sa en spaniel... Gunilla upplyste henne om att det var en clumber... och så kom jag ut med en övertaggad Allis som hade behövt lite uppvärmning kanske... Hon var flamsig och skuttig och jaaa... Hon visade att även små söta spaniels har fart ;-) och fick en liten kommentar om det... ha ha ha...


Fria följet, var så där... väldigt flamsigt, men med snabba sitt... Rutan var inte alls bra! Hon var snabb ut, men sprang in fel väg i rutan och hade en massa konstigt för sig. Och jag vet inte om jag vågar stanna henne med stanna i rutan, hon sätter sig då... phu! Och när jag säger ligg så lägger hon sig inte... känns inte så bra... ha ha ha...
Runda konen var inte heller så bra, och efter några försök så sprang hon och hälsade på publiken istället... känns bra det här... ha ha ha...
Men!! Hoppet gjorde hon kanonfint! ;-)


Efter lite paus så körde vi ut i skogen.
 Jag började med att slänga markeringar till Dino. Sen slängde Lena till Vilde. Jag slängde till Dino och sen till Max. När jag och Lena skickade dummysar mellan oss så var Allis fram och sa hej till Lena, fast Dino stod där och hon verkade inte bry sig nå särskilt om honom. Skönt!
 Sen, när de andra var klara så fick de lämna sina hundar i bilen och jag körde Allis.
Jag är riktigt riktigt nöjd med henne! Hon markerade fint, rakt ut, griper och kommer in. Sista markeringen så blev hon lite störd av att kastaren (Lena) och jag sa ett par ord och hon sprang mot Lena, men vek sen av och sprang till dummyn. Det här är superkul!! Jag ska försöka öka avståndet lite och kanske lägga in något hinder på vägen... :-)


Nöjda och glada åkte vi hem mot sängen ;-). Och i morse var jag uppe och gick igen. Men, imorgon, då sover jag nog in i det längsta... ha ha ha... Hoppas det är snabbt och effektivt ikväll!


Jo! Och så har jag ordnat en hanhund till Ciders kull. Hoppas det fungerar nu... Och så har jag typ tingat en rottisvalp (endast påtänkt ännu), ha ha ha... nu ska jag bara övertyga där hemma om att det är rätt tänkt och att jag behöver en hund till... ;-). Mest troligt flyttar Cider med Jennifer efter valpkullen (och före), även till Älvdalen sen när skolan är klar.


Hej hopp!

Inga kommentarer: