onsdag 10 juli 2019

tid...

Ok, denna vecka är det bara jag och Jennifer hemma. Och det betyder att denna vecka så är tanken att jag ska hinna med massor med saker, även om jag börjar inse att jag inte kommer hinna det jag tänkt ;-).
Igår blev det en tur till Orrmo, där hämtade vi kycklingmat och så skulle jag hämta några kycklingar... det blev visst 12 stycken... ha ha ha.... men Inger ska ju ha några stycken och jag tror hon får ta 4 st ur den första laddningen, och så får hon kanske någon av dessa.... synd man inte vet vad som är tuppar och hönor. Och om 4-5 dagar borde det börja kläckas ägg i kläckaren också... Ha ha ha... och jag börjar fundera på hur jag ska bygga ut hönshuset...
 Efter turen till Orrmo så flyttade jag ut kycklingarna som var inne (2 st) och så fick de bo med de nyanlända. Sen tog jag röjsågen och blåste av gräsmattan... hade lite ångest över blåklockor, prästkragar, vitklöver och rödklöver... men jag slog ner det mesta... men det är ju liksom blommor till "mina" humlor... OM jag får någon tid över idag så ska jag kratta och klippa av med gräsklipparen.
Det blev också lite omplantering av blommor/plantor.


Hundligt då... i måndags tog jag bara med Allis på träningen. Tanken var att jag inte skulle vara där så länge och så hade jag en känsla av att det skulle vara väldigt mycke kusar... dagen bjöd ju på regn och det brukar vara rätt bra med småsve och mygg där på klubben ändå... och jag hade rätt!
 Planen var konen, rutan, ställande, läggande, fritt följ och ev fjärr.


I det fria följet så försökte jag åter belöna halterna bra, men jag belönade även det otroliga engagemang som hon har. Otroligt härligt!
Rutan... ha ha ha.. ja, man ser nu att hon vet vad det handlar om... går vi fot mot rutan så har hon väldigt svårt att hålla positionen. Nu körde jag utan target. Jag upplevde igen att hon gärna söker sig i bakkant på rutan och det gillar jag inte riktigt, så nu ska jag köra med target! Jag tror att jag ska försöka köra med att hon stannar stående i rutan och att jag lägger ner henne sen... Det svåra är att träna det! Kör jag så för ofta kommer hon själv att lägga sig, men just nu behöver vi träna ligg på avstånd och det är ju inte enkelt och jag vill ju definitivt inte att hon blandar in det i ställande under gång... phu! Det är inte enkelt att ha en smart hund ;-) . Jag borde träna henne på att vänta på kommando! Men hur gör jag det?
Runda konen... Hur ska jag komma ihåg att träna på nära håll???? Jag glömmer det jämt, kommer på det efter att hon sprungit ut, rundat, stannat och väntar på kommando och efter hon gjort så 2-3 gånger... gahhhh!! Skulle hittat en snabblösning här!
Ställande. Hon stannar inte alltid på kommando... men när hon stannar så är det bra. Säkert lite för sent, men hon står stilla.
Läggandet är bra och kanske förstod hon nu att hon ska titta framåt... Både i stå och ligg träningen använder jag bollen och hon tycker verkligen att det är superkul!
 Jag gjorde ingen fjärr-träning. Den fungerade bra förra gången, så det får vara så tills jag kommer på hur jag ska lära in "vänta på kommando".
 Men... vi körde lite hopp. Än så länge kör vi ett håll åt gången och det går superbra!! Jag är riktigt riktigt nöjd med detta!! Hon hoppar ut och jag skickar bollen över henne... det bästa vore väl om jag kunde komma ihåg att springa runt hindret och leka/belöna där efter jag slängt, men ni vet hur det är för mig, så hon springer runt hindret och kommer till mig... kanske inte så smart med tanke på återhoppet! Men, vi kör vidare! Just nu är jag mest bara glad att hon vill hoppa!!!


Idag efter jobbet så ska jag på klubben och köra lite lydnad. Det är ett träningsgäng från Stöde/Ånge-trakten som är häromkring en vecka varje år och spårar mm. Tyvärr kör de spår på förmiddagen när jag jobbar, men jag ska köra lite lydnad med dem.
Sen så ska jag träffa mina apporteringstränande vänner efter det och så ska vi köra lite markeringar mm. :-) Idag blir det alltså en riktig dag, bara jag kommer härifrån ;-).


Hej hopp!

Inga kommentarer: