torsdag 14 januari 2016

träningsdagbok

Som läxa i lördags så fick vi läxa att skriva träningsdagbok... och det har ju gått bra hittills eftersom jag inte tränat något ;-). Ha ha ha... Men, jag brukar ju använda denna blogg som träningsdagbok. Grejen nu är att jag ska skriva lite mer antal repetitioner, utgångsläge, var vi ligger när passet är klart och bloggen skulle då bli ännu tristare att läsa... Så jag ska ta tag i det här med tid, papper och penna när jag kommer hem! Och se om jag minns vad vi gjorde i måndags...

Vi, rövarligan och jag, åkte in på Sveg och tränade. Nu var ju temperaturen sådan att det gick att vara utomhus utan att man förvandlades till en isklump direkt.
OCH!! Hör och häpna!! Jag var inte ensam OCH!! jag började med Lizza... Lizza är lätt när det är kallt, jag kan belöna henne med bollen och det är betydligt varmare än små godbitar och hunddreggel! Sen är jag fortfarande lite Lizza-less och vet egentligen inte vad vi ska träna på... Nu blev det fotgående, vilket är rätt uselt... hon hade ändå en bra position, men hon plogar som bara den! Om jag håller bollen i snöret och armen rakt ut, så hon får bollen utanför sig, då går hon riktigt fint!! Men, jag kan ju inte gå så på tävling :-D. Ska testa gå lite vägg/staket och se om det ger något. Känns som lite halvsvårt att komma tillrätta med detta!

Bira fick sen komma ut... vi körde höger-fot, enbart! Och hon gick kanonfint!! Hur gick det till??

Och wips med w så blev det torsdag ;-)

Bira visade också snurr på 12-pack julmust :-D, man tager vad man haver, för Madde och det gick bra. Jag tror hon förstod hur jag menade :-).

Cider... min lilla vän... hon är nu mer än någonsin inne i sin egna lilla värld, stackar lilla plutt, det är inte lätt att vara löptik! Men, hon fick komma ut och vi "simmar lugnt". Vi jobbade helt enkelt bara med kontakt och jag tycker ändå att det går ganska bra :-).

Sen tyckte jag det var för kallt om fingrarna så jag packade ihop mig och åkte hem... Kanska skulle man lagt in Lizza i mitten någonstans så man fick upp värmen igen, men jag ville inte utsätta den lilla pojken som var med oss för löptiksdoften... :-)

När jag kom hem så körde jag ett pass med Allis! Nu räknade jag godbitarna, men hade dålig koll på bra och mindre bra repetitioner, vilket jag ju borde till min träningsdagbok :-). Vi började med 10 x fotingångar på plattform. Och de första var så ofattbart snygga!! Sen så, nu när jag tänkt på det lite, så blev de sämre... hon klev inte upp och snurrade in utan hon vimsade in på plats, fast det såg jag inte då... Det kan vara så att hon "orkar" 6-7st och sen behöver en paus, jag ska vara mer uppmärksam på detta till nästa pass!
 Detta gjorde jag 3 gånger med en liten paus mellan.

Jag tog sen fram dummyn och satte mig på golvet. 2 x 10 repetitioner blev det här! Och det var bara inleverans/avlämning som stod på schemat. Och nu kommer vi till det här med kriteriesättning igen... Ska jag låta henne ta upp dummyn och sen få belöning för en bra avlämning eller ska jag ta den och "oj då" och göra om från början?? Hur som så vill hon komma och hon försöker, men jag är inte bäst på att ta emot och hon blir ju så supertaggad att det lätt blir lite slarv :-). Men, vi jobbar på och jag ska nu notera hur många som är riktigt bra som hon gör!

Igår var det Älvdalen och vi grejsade som vanligt lite på läktaren mellan ridpassen. Hon hade där riktigt fina fotingångar utan hjälper (!!!) och skutt och sen ett riktigt bra fotgående också, men liiite för dålig uthållighet tycker jag!

Nu ska jag ta mig hem för dagen, så nu blir det inte mer... annars ligger väl inlägget kvar till i morgon också :-D :-D

Hej hopp i januarivintern!


1 kommentar:

Liza sa...

Åh det låter så himla kul att träna när jag läser hur du tränar och håller på :D Jag måste hitta min energi igen!! Hoppas du saknar oss liiite iaf ;)
Kramar i massor!