måndag 16 november 2015

tunga ben...

Idag var det otroligt tungt att kliva upp! Det borde ju vara lättare efter en helg... Även om det just nu känns som evigheter sen jag fick sova en hel natt (Allis har någon återfallsperiod) så blir det ju totalt rätt många timmar på helgen... Men benen var ohyggligt tunga idag! Och även armarna och allt... går inte att beskriva...

Igår så blev det först en del städande... jag plockade bort hundmatstunnorna från hallen och in i en garderob. Det jag hade i garderoben blev stående mitt i trappen och jag blev sittande på en stol och funderade på var jag ska göra av allt... Jag skulle haft en frigge bod... en mus-tät, så jag även kan ha påsar med hundgodis där ute... Tänk vad mycke skrot jag skulle slippa ha inne!? Nu blev det lite provisoriskt, men mycket bättre!

Jennifer följde mig på en promenad med de tre vita och fick en liteck chock över tempot och hur lätt det är att gå när man har en hund i midjebälte. Ingen kraft framåt behövs, bara man lyfter på fötterna... eller bara!?? Ha ha ha... Det var trevligt med sällskap runt!

Sen så grejsade jag i ordning lite hundgodis. Torkade lite älghjärta och leverpastej och delade upp i påsar. Tränade lite... med Allis blev det en övning som jag påbörjade förra veckan, men som jag glömt berätta om.  Hon är ju lite dålig på det här med att apportera och dålig på att bära och komma in... det känns då fel att ta en dummy och träna ifall det blir fel och konflikter. Så, nu tog jag en mjuk lekboll, som de hade som bebisar, och kastade. Sen lekte vi och jag överöste henne med beröm och goda godisar när hon kom med den... Det fungerar kanonbra!! Släpper hon bollen gör vi bara om, går hon iväg så struntar jag i det... Vi har superkul!! Nu, igår, så körde jag lite för många gånger och då lägger hon sig och gnager, men nu vet jag det och kan avbryta efter 5-6 gånger, även om det är superkul och går bra!
Allis fick också lite kontaktträning och stå-träning. Stå var väldigt svårt... hon ville bara sitta :-D.

Cider körde jag kontakt med. Både näsa mot näsa och vid sidan. Vid sidan är svårare... men det ska vi jobba vidare på! Kul när man hittar lite små detaljer så här, så man kan plocka ut och jobba vidare...

Idag blir det ev spår, fast det är lite snö... men bara med de två små... orkar inte åka hem efter de andra. Får se vad klockan blir när vi är klar, kanske hämtar jag dem innan träningen på klubben... Lizza skulle verkligen behöva det!

Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Vi saknade dig idag i spårskogen jag och Lena!
Kram