tisdag 24 november 2015

måndagsträning!

Jag trodde nog jag skulle vara helt själv på klubben igår... -15 är inte jätteskönt att träna i och hittills har ju utomhustemperaturen varit väldigt mild, så man är ju inte van heller... och det är inte hundarna heller!
  Tanken var Lizza först, men så kom Gunilla med FM hunden Jinx och jag valde då att ta ut Bira. 2 hundar med samma energier... näää... det är ett senaste steg i utbildningen ;-). Det var roligt att träffa honom. 2 veckor sen sist och jag tycker det hänt en hel del. Han skällde mindre, lyssnade på sitt några gånger OCH han valde att själv ta kontakt med sin matte några gånger! Kanonfint! Nu fick de en uppgift till att jobba med, förutom sitt och kontakt... att vända varje gång han drar i kopplet. Jag tror det kommer fungera fint på honom :-).

Bira, som blev rätt mycket stilla, fick stanna, läggande, fotgående och inkallning. Kanske inte superbra träning, men det vi gjorde kändes bra!
  Cider fick komma ut en snabbis. Mest för att träna lite kontakt med en främmande hund närvarande... och hon var riktigt duktig måste jag säga! Lill-Cider... Visst hon kollade på hunden, hon frös om tassarna så hon inte visste var hon skulle ta vägen, men hon var ändå riktigt duktig på att söka kontakt. Yippie!! Känns som vägen är lätt och helt rätt :-). Jag var dock tvungen att hämta en leksak, för mina fingrar fixade inte godis längre, men jag insåg att det inte heller fungerade så bra... För kallt helt enkelt! Är det så pass kallt nästa vecka blir det nog inomhus tror jag... :-)
  Nu fick inte Lizza någon träning och det gör ont i själen... tror jag ska försöka ta mig en sparktur med henne ikväll. Har en liten spaning på en bra väg... :-D och det är något som vi båda behöver!

Allis är en helt underbar liten varelse... hon är kanske inte särskilt vacker, men det är väl ändå insidan som räknas?? Vi var i Åre/Duved, hävde ihop en massa hundar i stugan och Allis väljer att istället för att röjja runt med alla andra ligga på mina fötter (när hon inte hittade mina fötter tog hon någon annans...). Hon är 9 mån!! Jag upplevde det inte som att hon tyckte det var obehagligt, utan mer att hon inte är särskilt busig... Lill-skruttan... Hon har inte heller varit uppstressad på hela helgen, något som jag ju tyckt varit ett problem, att hon stressar upp lite för lätt... men inte en tendens, inte i stugan, inte på utställningsplatsen... Jag blir sååå lycklig!! Vi kunde tilloch med träna lite i utställningshallen... och hon släpper allt runtom och går med mig! Ja, Tyra är snyggare... men... Allis är fantastisk!!
  Allis fick ju inget på klubben igår... jag höll på att frysa ihjäl... men då grejsade vi lite hemma istället.
Jag tog en dummy och körde samma lek som jag gjort med bollen. Jag lägger/slänger ut den på golvet och när hon tar den berömmer jag muntligt och kommer hon blir jag överlycklig och för leverans i hand får hon en godbit eller tre... MEN! Nu hade hon bara tid att äta en godbit... sen letade hon dummy igen! Detta tar jag som mycket positivt då bärandet inte haft så hög prio hos henne :-).
 Sen blev det lite sitt på avstånd (1½m) och fotingångar. Hon är duktig den lilla skrutten :-).

Nu ska jag gå hem! Hej hopp!

Inga kommentarer: