tisdag 17 november 2015

?

Som ni vet så har jag ofta en bra plan och oftast så blir det bara pannkaka av det. Så och igår... "suck"

Tanken var spår med Liza och Lena, men då mådde Jennifer dåligt och ville åka hem med mig och jag orkade inte åka hem och sen tillbaka... Innan jag åkte hem så var jag dock på posten och kollade öppettider. 9.30-11 och 15-16.30... yippie!! Och vem arbetar tider så det fungerar??
Jag slutar ett och skulle sen in och träna vid 18... OCH paketet skulle levererats till mig i fredags, men det var någon fegis som körde posten som inte vågade lämna det på min bro...
Paketet inehöll hundmat. Jag ska testa byta till Bira för jag tycker inte hon fungerar bra på Royal... och kände att jag helst bytt mat för 2 veckor sedan...
 Efter en promenad med vita-ligan så bestämde jag mig för att åka in och hämta maten och skita i träningen på klubben. Jag orkar inte sitta och åka fram och tillbaka hur många gånger som helst och orkade inte vänta på Sveg heller... Sen med tanke på vädret så var sannolikheten ganska liten att det skulle vara någon mer än jag där iallafall! Ha ha ha... tidvis vräkte snön ner och efter promenaden så var det första dagen denna vinter som jag fick plocka snöklumpar i fanorna... andra var efter morgonpromenaden...

Det blev istället lite träning med Allis och Cider i köket. Fast... Lizza var nog den som behövt det mest... hon är också den som haft mest snö-yra hittils. Förvånad? Ja... fast Allis hade lite nu på kissrundan på rasten... :-)

Allis fick först leka lite med bollen... och jösses vad svårt det är att begränsa matten till 5-6ggr... men 10 fungerade bra ;-). Hon är superduktig och börjar få superdrag tillbaka till mig och det är ju det jag vill ha!! :-)

Sen tog jag in dem bägge i köket. Nu med 2 filtar och målet att klicka upp dem och gärna fast dem på filten. Allis var med direkt och innan passet var över så låg hon på filten.
Ingen som ser Cider kan tro att hon är klickertränad... hon är väldigt passiv och väntar på lov i allt och jag försöker hålla mig och inte ge någon feedback på hennes väntande. Så svårt!! Nu fick jag så hon trampade med en tass på filten innan vi packade ihop.

Sen blev det sitt, frivilligt, dvs utan kommando och Allis hinner ca 50 sitt innan Cider ens kommer igång men efter Cider har 10 sitt så har de nästan samma tempo... ha ha... Ligg, där är det mer jämt, men Allis ligger kanske lite före här också... Sen testade jag något nytt, backa. Eller Cider kunde det när hon var 5-6 månader, men jag har inte tränat det sen och med Allis har jag börjat. Nu när de var två fick jag börja med att belöna upp dem till stående (vilket Allis kom på rätt snabbt, om jag nu behöver berätta det...) och sen kunna belöna bakåttänk därifrån. Allis fick nog till ett-två steg bakåt. Cider hon satt mest i min hand och jag fick belöna för att hon var uppe och drog huvudet 2mm bakåt.

Nu slutar jag och tänker åka hem och packa!

Hej hopp!

Inga kommentarer: