torsdag 5 november 2015

2 pass ;-)

I tisdags så satte jag mig på golvet i köket. Hade en påse godbitar, 2 filtar och 2 hundar. Min tanke var att de skulle välja bort leken för att träna med mig och att jag skulle jobba mot målet att de skulle ligga avkopplat (ja ja åtminstonde ligga) på varsin filt och bara kliva upp på om jag säger den hundens namn.
 Jag hade inga direkta mål eller förhoppningar om just detta träningspasset... men det vore ju trevligt om de kunde låta bli varandra en stund ;-). Det var jättekul att se dem!! De är otroligt olika. Från början fick Allis hur mycket belöningar som helst och Cider, hon bara stod där och väntade. Hela hon är ju sådan, väntande... Hur kan en hund som bara blivit klickertränad bli så otroligt passiv??
  Att låta bli varandra var inget problem... men nästa gång ska jag ha en bättre plan... Jag skulle ju ha börjat med tasstarget på filten och bara belönat rörelser mot filten, men jag var... hade ingen bra plan och belönade därför även läggande hos Allis och då målade jag in oss lite i ett hörn där då hon inte gick till filten utan la sig där hon var...
 Cider hon stod ju där och väntade och väntade... men så blev det väl en blick eller rörelse mot filten och sakta men säkert så förstod hon och gick och la sig på filten. Även med huvudet ner...

Det ska bli jättekul att se var de står i träningen i nästa pass... som jag tänkte försöka hinna med idag :-). Men nu har jag ju lite mer plan... och tror jag ska ta lite bättre filtar att ligga på.

Igår blev en riktig stressdag!
Kl 10.45 hade jag tid på sjukhuset i Östersund för halvårskontroll. Jag åkte upp lite tidigare och pantade lite burkar... (påskmust :-D :-D) och hoppades att de skulle ha en stekpanna på extrapris... Kom 2-3 minuter sent till sjukan... de enda parkeringar som var nära var endast för elbilar :-(. Nu gick det ovanligt lätt att ta blodprov och de behövde bara sticka 3ggr... och efter lite andra test och kontroll hos läkaren så var det en snabb check på djuraffären i staden, rastning av Allis och in på Coop där de hade "min" stekpanna på extrapris :-) :-). Sen var det fullfart hemåt, rasta hundar på typ 10 min och mot Älvdalen... Där landade vi ca 5 minuter innan Atles ridlektion började. Phu!

Allis kan ju inte vara själv och fick följa både till Östersund och till Älvdalen. Och i Älvdalen passade vi på att träna lite mellan lektionerna... :-).
 Hon kommer in fot utan hjälper nästan varje försök vi gör... och jag börjar sätta namn på det. Det är rakt och snyggt, men ibland kommer hon liiite för långt bak.
 Hon följer mig i fotgående bra och med en fin position och sätter sig snabbt i halt. Det känns mest som attt det är uthållighet och vänster halt som måste tränas in och givetvis kommando :-).
  Sitt börjar hon bli riktigt grym på! Sitt under marsch är lite lurigt och så skulle jag vilja ha det snygga sittandet även på avstånd :-).
 Nosduttarna är bättre, mycket bättre och jag skulle vilja få till ett gripa-hålla också, iallafall någon sekund så jag kan få ihop det med nosduttarna som vi nu har!

Cider fick då inget pass igår då hon var hemma... Men jag får väl göra något åt det idag :-).

Hej hopp!

Inga kommentarer: