lördag 14 november 2015

tuff vecka!

Jag kan ärligt säga att det inte blivit mycket tränat denna vecka... MEN! Vi har promenerat... och så här precis efter första (teori) kurstillfället med Grethe så undrar jag varför... vad tänker jag med?? Hur lat har jag blivit?? Men nu hoppas jag på ändring ;-)

I tisdags åkte jag direkt från jobbet, hjälpte pappa att fota ett hus och sen styckade vi älg och när jag var hemma så tog jag reda på köttet. Onsdag var promenad efter jobbet och en dusch av Bira, sen mot Älvdalen... Nu tömdes inte ridhuset på publik mellan de olika passen och då tycker jag det är pinsamt att träna... Det blev dock lite sitt, ligg och stå :-).

Torsdag friserade jag Bira lite, gick på promenad och sen blev det tovutredning på Allis innan jag duschade och friserade henne efter middagen :-). På fredag, efter promenaden så var det Ciders tur att hoppa i duschen och friseras! Nu var det bara grovslip och tanken är att fixa till det riktigt i Åre på fredag... :-)

Idag åkte jag alltså på kurstillfälle 1 i Ljusdal och det var teori. Även om det mesta är saker som jag gått igenom tidigare så är det otroligt nyttigt och jag skrev upp lite tips i min anteckningsbok. Sen, det bästa av allt!! Inspiration!! Grethe brinner för det här... och det är smittsamt :-)!!

Så ikväll, när jag kom hem så blev det ett minipass med Cider och sen med Allis. Jag vet ju att det är de små passen som är viktigast och att man faktiskt gör något!! Och jag har ju superproblem med fokus på Cider, varför inte då backa bandet och bara köra fokusträning framlänges och baklänges i små korta pass och på olika platser?? Nu började vi inne i hallen, flyttade oss ut, flyttade till gräsmattan och flyttade till andra sidan, också på gräset... Gick kanonbra! Borde kanske höja svårigheten... och då jag inte har tid att åka runt så kan jag ju störa genom att vifta med armarna och prassla lite... Nu var det supersvårt först (jag såg att hon reagerade på min arm istället för klicket = fel av mig som rör mig före klicket, men snabbt fixat...) men hon förstod snabbt grejen! Nu kör vi!!

Allis fick en lite kortare variant... bara ute, men det var bra och hon hade också lättare att hålla fokus fast jag viftade med armarna (Tack Nathalie då vi gjort detta på valpkursen! :-) ).

I morgon är det en ny dag och jag ska nu försöka fortsätta hålla mig på tårna! OCH jag ska inte glömma att träna dem i att ligga på en filt när den andra gör...

Hej hopp!

Inga kommentarer: