fredag 30 oktober 2015

OCH HON SATTE SIG!!!!

I förrgår blev det bara en promenad, en kortare sådan, med de tre vita flickorna. Givetvis får de andra också komma ut, men inte lika långt... och min tanke är att nu få lite ordning på dessa och sen slussa in Lizzan... :-) Vi gick nu med selar och förutom att det är svårt att ha tre koppel i baggenbältet utan att det blir trassel så gick det fint!
 Sen, i Älvdalen, så brukar det bli lite med Allis, men nu blev det inte annat än att vi satt och tittade och det är väl nyttigt det också!

Igår så gick jag med Cider och Allis i skogen ovanför brukshundklubben (och önskade att jag hade selar med mig) medan jag väntade på att jag skulle in på banken... Och när vi går där och försöker hålla ett normalt tempo så lyfter en tjäderhöna och flyger förbi... Givetvis får Cider syn på den och alla ni som sett Cider när hon försöker gå genom hundburar och bilrutor för en stackars skata... förstår min tanke och att jag med blicken letade efter närmsta tall att klamra fast mig vid ;-). Jag håller i och säger sitt (ja ja... jag säger sitt ca 15ggr...) och hon sätter sig!!! Jösses vad imponerad jag blev, även om det tog 15 "sitt"! Jag smyger mig fram och berömmer henne lugnt och stilla (med Allis fladdrande omkring i kopplet) och så ger jag henne en godis... och på tredje försöket eller något så lyckas jag få henne att inte spotta ut den och sen kan hon faktiskt äta lite godis medan hon sitter där :-) :-). Supernöjd matte!! Och rätt uppskruvad matte... vem har sagt att något är omöjligt?? ;-)

Sen var jag in på mitt möte på banken... och som en följdfråga på hund så frågar han om jag jagar... ha ha ha... sen pratade vi jakt en stund :-). Trevligt! Och blev jag då mindre skruvad??

Så, när jag kom hem och Johan verkade ha koll på läget och dessutom fått hem Lotta som hjälp, ja då... drog jag ut i "skogen" med de tre vita :-). Klart jag hinner... middagsgästerna var inbjudna till 18-18.30...

Jag valde ut en ganska enkel miljö... mest högt gräs och med få buskar. System i söket + kontakt (= ej springa ifrån mig) stod på "schemat". Började med Bästa-Bira! Repeterade en inkallning och ett sitt med visselpipa först. Det är väääldigt längesedan vi körde! Men det var klockren och genast landade hon på samma nivå som mig, ha ha... Bira jobbas utan stopp, hon ska lära sig att springa i system utan att hela tiden få bekräftelse från mig. I gräset och buskarna fanns 4 dummys att hitta. Jag tycker att det gick riktigt bra och jag ska nog fortsätta på detta sätt med Bira några gånger så hon får in flyt och slutar titta på mig hela tiden :-).

Sen var det Ciders tur! Henne hade jag lina på :-). Alltså, det blir mycket stanna och lukta och hon har ingen koll på att man kan röra sig, hitta saker eller ta kontakt... Hur som började hon röra sig, men inte alls som jag tänkt... men vi strulade på lite där och fick väl till något halvhyffsat. Men, hon har inget intresse alls för att hämta dummysarna och lämna dem till mig. Någon kom hon med, någon la hon på marken och fortsatte nosa runt... Men! Jag är optimist... jag tror ändå att om jag gör detta några gånger så kommer poletten att trilla ner, jag tror att hon kommer fatta att hon ska röra på benen och att hon ska jobba med mig. Och att jag fick känslan att det är möjligt, det är oslagbart!!

Allis, eller snarare Rally-Allis i dessa sammanhang... ha ha ha... Hon hade superkul!! Ut i det höga gräset och sen raaally... Hon har dock näsan på när hon springer (hon hittade en dummy när hon inte skulle :-) ) och det är bra! Jag ska bara få orning på springandet, så det inte blir 30m rakt ut till att börja med... Men, jag tycker hon har ok kontakt och sammarbete, lyssnar för det mesta på visselpipan och... nu kör vi! Det som är svårt är att komma med dummysarna. Hon vill hels springa runt och leka med dem och ha dem själv... men med lite mer träning på avlämningar så tror jag det kommer att släppa. När jag går åt det andra hållet så följer hon ju med...

Så J-KLA KUL!!!

Sen var det hem och baka brödet som jag lovat Johan och sen började det trilla in människor... Jösses... det är lite svårt att fatta! 18 år... GRATTIS bästa Johan!!

Idag kommer det bli lite mer lydnadsinriktad träning (tror ni på det??) och kanske en och annan tävling ;-). Sen blir det jakt i helgen och beroende på hur långa dagarna blir så blir det även en del hundträning!

Hej hopp!

Inga kommentarer: