tisdag 27 oktober 2015

måndag mm

Alltså... min plan... jag har kanske och nästan lyckats uppfylla det jag tänkt med Allis :-). De andra har inte fått så mycket träning som jag tänkt, men den har dock innehållit det jag planerat! Bättre än inget?? Så jag strävar vidare i två veckor till... med samma plan då jag vill ha mer styrka och uthållighet i allt!
  Jag har också börjat promenera, inga 7km pass ännu utan kanske 2-3 och med de tre vita... och jag är riktigt stolt över att jag lyckats hålla nere längden! Jag försöker gå en del ojämn terräng och när jag går ensam så går jag också några hundra meter bredvid stigen. Idag ska jag kanske försöka mig på en ny runda, som är lite längre :-).
  Lizza har fått någon joggingtur med Jennifer och en dag där hon och jag njöt av friheten... = hon fick springa :-).

Det här med Lizza är ganska kul. Jag har varit urless på henne. Troligen för att jag inte mått tillräckligt bra (eller haft vakentimmar över!) för att orka tillfredställa hennes behov och så kommer man i en ond cirkel... När vi var till Sollefteå så fick jag detta ventilerat detta på ett bra sätt och nu så känns det mycket lättare. Konstigt! Vi jobbar nu basic igen och jag ska verkligen jobba för att jag inte ska dras med i hennes uppåtskruvade tempo. Och tröttnar jag på henne när vi tränar så är det ju inte värre än att jag sätter in henne i bilen en stund... Detta är bara tankar som kommit efter, men TACK Ulrika! Tror du vet vad jag menar :-). Nu ska jag försöka hålla fysen uppe på mig, så jag kan ge något vettigt till den lilla galenpannan!

Igår på klubben så fick Lizza komma ut först. Vi jobbade med fotgående och att hålla possition. Jag försökte tänka på att tydligt "kliva av" när jag inte var nöjd och det är inte helt lätt! Jag ändå rätt nöjd med vad vi presterade under passet! Jag avslutade med ligg och konsten att ligga kvar. Jag ska försöka klämma in lite sådant också. Nu på slutet när jag tävlat har ju hennes liv bestått av tjuvstarter, något som aldrig varit ett problem tidigare. Jag ska försöka leka och klämma in stadgan där igen och se om jag kan få tillbaka det vi hade. Nu blev det ligg och att ligga kvar utan att flytta en endaste tass. Hur svårt som helst!! Lizzan vill ju bara krypa...

Bira fick lite lydnadsmoment och så kedjade jag ihop dem lite :-). Hon är rätt duktig, men ville gärna nosa idag... ajjabajja! Men, hon är rolig att träna och har en så underbart positiv attityd! Vi avslutade med platsliggning 2 minuter, eller drygt... inga problem... nu var vi ju visserligen själva, men Liza och Rocky klev in bakom på slutet. Vad är problemet??

Cider... hur konstigt det än låter så har hon lite Siri över sig och det gör mig frustrerad! Det gör mig livrädd för jag vill verkligen inte hamna där utan jag vill att hon ska vilja vara med mig och blir jag irriterad så kommer hon ju inte vilja vara det :-). Bara hon är med mig så går hon fantastiskt fint!! Hon är showig och har rätt attityd... men så försvinner hon in i en värld där jag inte får vara med och då känner jag mig maktlös... Jag ska nu försöka köra vidare med linförigheten, växla, bygga och ha kul! jag ska försöka ta mig ut och leka i olika miljöer med henne och försöka få riktigt engagemang i leken, var vi än är! Inkallning med pipa har vi kanske lyckats träna en gång under dessa veckor och det är defintivt inte bra! Jag ska också försöka shejpa in lite moment... så vi får ha lite roligt tillsammans! Jag började faktiskt med ligg ner med huvudet medan jag tränar Allis inomhus häromdagen. Borde göra som när Lizza o Bira var liten och köra båda i köket samtidigt. Det kommer vi alla vinna på... Hoppas vintern blir lång ;-). Cider fick även lite snabba läggande på klubben igår... och hon är superduktig! Har lite speciell teknik, men... det blir riktigt bra!

Allis... Rally-Allis... the one and only... Jösses vilken energi den lilla proppen har! Underbart lycklig och glädjande energi! Det är inte ofta (om ens någon gång) som man ser henne ledsen eller ens neutral. Tror hon ler även när hon sover... Hmmm... det ska vara när jag lämnar henne då... för hon skulle faktiskt vilja sitta i min ficka, eller iallafall bita mig i armen hela dagen lång! :-D
  Igår jobbade vi lite med sitt och sitt kvar. Hur svårt som helst! Men, jag ska nog få till det bra :-). Skam den som ger sig ;-). Nosduttar i handen har blivit mycket bättre! Nu är det lite tryck i det hela... Linförigehetn var inte så bra... hon svävade iväg i någon doft mest hela tiden... Ligg var riktigt bra. Hon har lite svårt att skilja på sitt och ligg ibland, speciellt när hon blir uppskruvad :-). Jag hade inget föremäl med mig så det blev inte mycket mer än så... Ingångar börjar bli bra, men jag är rädd att jag hjälper henne för mycket med handen, det måste bort! Jag har faktiskt gjort en plattform för detta och borde köra "pallen" lite ibland... ;-).
För någon dag sen satte jag mig i hallen och shejpade backa. Går rätt bra, om jag bara kunde träna det regelbundet...

Idag så är det sista gången på vardagslydnadskursen som jag har och det är delade känslor. Det är kul att ha kurs! Härliga människor och så kul att se hur de har utvecklats! Men nu blir det en kväll till med mina egna...

Hej hopp!

Inga kommentarer: