måndag 19 oktober 2015

Stjärnan i mitt liv...

... det finns en fyrbent i mitt liv som är min stjärna, en klippa, henne man alltid kan lita på... och jag kan för mitt liv inte förstå varför inte fler väljer att dela sitt liv med en clumber... Det kan omöjligt bli bättre!!
  Och givetvis är det Bira som är stjärnan ;-), fast det förstod ni väl redan... denna UNDERBARA hund!! Tack Britt-Marie för att du litade på att vi kunde förvalta denna stjärna!! :-)

I helgen har vi varit i Sollefteå och tävlat i Rallylydnad. 6 starter hade jag, 4 på lördagen (2 på Lizza och 2 på Bira) och 2 på söndagen (min energi räckte bara till Bira då ;-) ).

Målet med Lizza var att jag inte skulle skruvas upp av hennes uppskruvade tempo, utan att jag skulle behålla mitt lugn, göra riktiga halter, vara lugn och tydlig! Och jag är riktigt nöjd med mig själv!! Och det hela resulterade i att jag upplevde att jag i den andra starten hade en riktigt lugn (ja, ja... lugn för att vara Lizza ;-) ) och fin hund. Superhärlig känsla!! Poäng!? Tja... vad är väl poäng i tävlingssammanhang?? Ha ha ha... Har inte sten koll, men tror vi hade ca 40 poäng på första starten och kanske 30 på andra... ha ha ha... sen hade vi där domaren kommenterar på första starten: gladaste hunden idag. Och något om att jag har en rolig hund att jobba med och Lycka till... ha ha... kanske när/om hon blir 15 år då... 100 är maxpoäng och sen dras poäng för tabbarna, 1,3 eller 10 beroende på storlek och man kan också diska ut sig om man tex tar i hunden. 70 krävs för godkänt resultat.
  Sen är det otroligt många som kommer fram och berömmer Biras fina kontakt och samarbete och det är superkul!! Att åka ut med henne känns lite som att visa upp rasen och vi försöker vara så mycket reklampelare vi kan :-). Första starten på lördagen, allt kändes riktigt bra och det kändes som en godkänd runda, om då inte jag gjort någon skylt fel (= -10p). Denna runda slutade på 100 poäng, helt ofattbart!! Wow vilken hund jag har!! Tyvärr tog jag reda på det innan andra starten, så jag tappade väl fokus lite + att Bira var rätt... skruvad, ha ha ha... hon skuttade omkring, tjuvstartade och hade en himla massa roliga bus för sig... kanske 61 poäng eller något slutade vi på. Men vad gör väl det?? Hur många kan skryta med en 100a poängare i sin första fortsättningsstart??? ;-). Hmmm... Ulrika och Pricken var visserligen värre då de slog till med 100p i sin första gemensamma rallystart... GRATTIS!! Men ni förstår vilken dag!! 2 st vänner som träffas där, för att umgås och ha trevlig och så slår vi till med 100p var... nu hade Pricken en bra andra runda också... Kul!

Söndag... jag har nu bestämt mig för att inte titta på resultatet mellan och bara försöka hålla ihop fokus... Första rundan kändes bra och om jag inte gjort någon dundertabbe så borde den vara GK, men ingen fullpott, det kände jag också :-). Kan ju säga att vi hade 87 poäng...
Runda 2, kändes bättre! Samlat och fint och bra fokus både på mig och uppgiften... och jag hade fokus på lugnt och fint... tror det var 96 poäng där... jag stannade inte till prisutdelningen då jag hade lång väg hem och jag hade fått vänta rätt länge... Men!! RLD F kan vi ju skriva till titelraden nu ;-). Bästa Bira bus...

Och GRATTIS till Ulrika och Pricken som fick RLD N!! Hur många ryska stövare kan titulera sig så??

Det har varit en härlig helg, med en massa härligt hundsnack. Lite för lite sömn, men vad gör väl det?? Jag får väl sova ikapp nu då... :-).

Allis och Cider har varit ute och miljötränat sig. Allis är otroligt rolig och lyhörd. Hon kan fokusera på mig trots störning (givetvis med avbrott om något kommer för nära eller plötsligt) och har börjat förstå att man kan sitta om man vill något, tex istället för  att attackera människor. Detta är dock inte helt befäst utan vi behöver jobba mer på det... Cider fick inte lika mycket träning, mer "bara" vistas bland hundar och människor i en rörig och glad miljö. Det är egentligen rätt fantastiskt vad dessa lantishundar löser situationen bra. De stänger inte heller av för att lösa det. De flirtar med männsikor och hundar, försöker stjäla en puss eller få leka lite, men är ändå lugna och trevliga. Härligt!!

Så, nu är vi taggade och sugna på mer... Hur många starter behövs för nästa titel?? ;-)

Hej hopp!

2 kommentarer:

Liza sa...

Åh vad kul!! Grattis till fina poäng och ny titel!! :)
Ja Lizza har livsglädje hon och lever kanske som fler skulle här i livet...ta livet med en klackspark och ha ROLIGT! ;) :D
Kramar

Britt-Marie sa...

Men Marie det är du som ska ha tack för att du sköter om lilla BIRA bus så bra, tänk vad mkt hon får göra med dej.Ge henne en stor puss o kram från mej