måndag 6 januari 2014

vinter!

Ja, jag har fortfarande samma vinterlängtan, tänkte bara berätta det så ingen missar det!! Det känns ändå som att det börjar luta lite lite åt det bättre hållet :-) och jag hoppas åter att väderprognosen inte har så värstligt fel på lång sikt som den tidigare haft!

Idag har jag sökt ledigt för toppjakt på lite olika dagar här i januari :-). Hoppas jag får och hoppas det kommer lite snö så jag har något bra att skida på när det blir dax!

Igår så var jag på Sveg och spårade lite hårt med mina damer och i sällskap av Liza och hennes herrar :-). Och tänka sig... jag gjorde som planerat!! Det blev en del övergångar mellan olika underlag och hårt och mjukt. Mycket intressant att se och analysera tycker jag!
  Bira var först ut och hon känns lugn och stabil. Finns vissa minus, vinkel i snö var svårt - men mest för att jag störde henne precis i vinkeln, MEN hon ska inte kunna störas av mig utan ska ju fortsätta jobba oavsett vad jag gör! När vi kom till övergång av väg tyckte jag att hon rusade på för mycket och jag är osäker på om hon spårade över eller bara sprang. Bira fick också ett kortare där vi la in två föremål (avskurna blompinnar ca 5cm långa) för att se om jag kan få in liggmarkering. Det behöver vi träna mer på, men det är ju inte så himla konstigt heller!

 Lizza är ju lite speciell... he he... ifall någon inte visste det... Vi började på snö, över gick till passage över väg och det var väl ändå halvhyfsat... sen in i skogen och då lägger hon in en annan växel, typ 500km/h växeln, och sedan över en parkering och det var inte helt lätt... sen in i skogen igen och här tyckte jag att hon var väldigt slarvig, men jag kan ha fel... och så mot slutet.

Jag är inte supernöjd med flickorna, men det betyder väl bara att vi måste träna mera! Och att träna är ju kul så... hi hi...

Plan för nästa gång (borde göra individuella planer, men...): Här finns tre alternativ! Antingen som nu sist med flera övergångar och kort liggtid, inga vinklar på hårt underlag. Eller hårt spår med längre liggtid, inga vinklar eller just vinklar men kort liggtid. Vad skönt attha alternativ och då kan man ju anpassa efter vart man tränar!

Bira har fått träna lite på liggmarkering inne, men hon glänser så mycket att det känna meningslöst :-). Nu ska det flyttas ut, dels som jag pysslat inne, men också i små spår (det sist var kanske 10m m två föremål). Kanske kan jag ta på henne selen inomhus också och stå bakom henne och få fram liggmarkeringar :-).

Idag har jag jobbat fast det var en röd dag. En kul överraskning när jag kom till jobbet var att det i inkorgen var ett epost om denna måndagen, postat efter jag gått hem i fredags... men det sa bara att jag fick välja en annan dag i januari att vara ledig på, så vi får väl se om jag får ledigt då!

Hej hopp!

Inga kommentarer: