onsdag 1 januari 2014

2013 & 2014

Jaha, då var det väl dax för den årliga sammanfattningen då :-) och jag letade upp mitt inlägg från föregående tid förra året. Intressant läsning, ha ha ha...

Jag tror på att ha mål! Jag tror att det kan ge mig motivation att fortsätta, att ge mig något att jobba mot och det vill jag ju. Sen är det kanske fel ställe att skriva det på, eftersom det inte bara är att slå upp och motivera sig med, å andra sidan är detta ju saker som ändå finns i mitt bakhuvud och om ni får reda på det spelar väl ingen roll :-).

Här är målen jag hade inför 2013 med Lizza: " Inför 2013... så får jag väl sätta samma mål som för 2012 (och 2011??) GK högreklass spår... Att få till fotgåendet!! Att inte gå vilse i skogen fler gånger (alltså alltid alltid ha GPSn med!! ;-) ), att få till platsliggningen. Drömmer om: att tävla lydnad, rallylydnad och träna sök :-) och att kunna ställa ut och göra korningen."

Hur har det då gått? Tja... GK högreklass... nix... Få till fotgåendet... nix Att inte gå vilse i skogen fler gånger... YES! Nu har jag alltid haft GPSn med, men hon har ändå blivit bättre! Det var den där gången i Ånge då, man jag tror att jag hade hittat ut utan hjälp då ;-), tror... Att få till platsliggningen... nix. Men läs det här! Drömmer om: tävla rallylydnad OCH det gjorde vi ju huxflux! Om jag inte missminner debuterade vi i nybörjarklass 2 veckor efter vi tagit beslutet (i mars) och då började träna in momenten och i Augusti debuterad vi i Fortsättningsklassen för att första advent ha tagit både titeln RLD N & RLD F!! Och under drömmar fanns också att börja träna sök och det har vi ju också gjort!
  Visst känns det trist att vi inte kommer framåt på det sätt som jag önskar, men samtidigt... vi har roligt! Jätteroligt och det är det viktigaste av allt! Och allt går inte hur lätt som helst, vilket då borde betyda att jag lär mig en del på vägen, eller så är jag bara så korkad att jag inte fattar hur vi ska gå vidare ;-).

Mål 2014: Uppflyttad till högreklass spår (här sänker jag målet), starta lägreklass sök (oj, hur kom den med ;-) ), RLD A (ooups...), vi ska inte gå vilse i skogen mer, träna mer hårda spår (även när det är bart!) och det vore skönt att få ett bättre fotgående :-) OCH att under hösten kastrera henne!

Biras mål inför 2013: "Mål för 2013: få till vattenarbetet, våga starta på prov, få till jaktfotposition, och att hitta en superbelöning!!"

Jag har haft ungefär samma resultat med Bira :-), typ inget Ok. Vattenarbetet har blivit bättre, mycket bättre tom, men vi har tränat det för lite! Och då vi inte fått till vattenarbetet har motivationen för jaktprov inte funnits på riktigt. Jaktfot tycker jag är helt ok, och jag kan inte riktigt minnas vad det var som var så dåligt med det... Superbelöning, där behöver jag nog hjälp :-), vi har många bra men ingen super... Här vill jag också lägga till att Bira var skadad och sjukskriven i två omgångar under året, jag tycker inte om ursäkter av det slaget för hade jag velat så hade det gått ändå!

Mål 2014: Starta på B-prov för spaniels (utan vilt i marken & där man kan använda dummies för apportering), träna mer vatten, träna mer stadga och så tänker jag starta henne på viltspårprov om inte Johan gör det, träna mer hårda spår, få till liggmarkering av föremål i spåret.

Ja det var dem... JAG tänker träna upp min kondis (väntar på skidföre nu...), ha ENORMT roligt med mina hundar, bli färdig SBK-instruktör bruks/tävlingslydnad (har nästan bara proven kvar :-) ), gå lite inspirerande kurser och ha lite inspirerande kurser :-).

Åter till verkligheten :-). Idag ska jag mest lata mig (väntar på skidföret & ännu finns lite knäck kvar ;-) ) och sen ska jag gå ner vid kyrkan och lägga ett varsitt hårt spår åt mina unga flickor, eller snarare en övergång från mjukare till hårt, om nu vinden ligger bra! Det blir bara ett rakt spår är tanken. Blir nog också lite liggmarkeringsträning med Bira igen.

I morgon och på fredag så jobbar jag, sen var tanken att jag skulle tillbringa helgen på skidstadion i köket då det skulle vara draghundstävlingar där, men pga snöbrist så ställs tävlingarna in. Trist!! Men, jag får väl ta en dag och träna hund igen då ;-). Givetvis har jag en massa saker här hemma som skulle ha fixats också, men det kommer inte försvinna ;-) Och om det blir mer än 4 plusgrader så tror jag att jag ska ta en dag och putsa fönster, ha ha ha... känns inte helt otroligt just nu... Jo, jag ska försöka hinna med en promenad idag också!

Och annars så händer det ju lite i lilla Sveg. Igår kväll hade någon lagt ett rött paket utanför vårt kommunhus och skrivit bomb på det och det innebar ju att det fick flygas upp en bombgrupp från Stockholm för att inse att någon tyckt det var väldigt roligt att skrämmas lite ( + att E45 fick stängas av, boende evakueras osv)... billigt och bra... och nu på morgonen så upptäckte någon en brand i taket på ett hus på gammelgården. Trist! Jag gissar att det är en raket som ställt till det, men det kan man ju aldrig veta...

Mot förslappningen.... hej hopp!

GOTT NYTT ÅR!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Mål ska man ha o det gillar jag. O tro på dom är oxå ett måste, sen får man ta tillbaka lite av vad man trott, men då har man jobbat för det.
Kommer väl över en sväng i em, kanske hinna med lite hund snack.
Kramar o hoppas du får ett underbart år. Ulrika o mac