onsdag 8 januari 2014

Hundträning!

Vad härligt det är att träna hund!! Sen blir det ju extra härligt om det går bra också :-).

I måndags var jag på klubben en sväng... Jag var trött, jag var less, jag hade ingen lust... och så åkte jag dit och vände hem som en ny människa! :-)

Jag började med Bira och tanken var att man kanske skulle kunna få till lite "över" träning med henne. Så, vi tog på den rosa "overallen", som man alltid måste ha när man är lös och det är vinter och man är liten, vit och söt spaniel :-). Jag gjorde ett eget hinder av en stubbe, en pallbock och ett sopskaft och där fanns också en stock på marken och en snöplogkant (dessa tyckte jag dock var för enkla hinder). Sen fick jag mixtra en del innan jag fick Bira att förstå att man skulle hoppa över och inte krypa under hindret med dummyn i munnen, fast hon liksom fick åla sig under skaftet. Ha ha... men, när hon kom på att hon kunde hoppa med dummyn i munnen så blev det ordentligt med sprutt på henne och hon var nära att krascha in i stocken... hi hi... detta blev ju som typ en trekombination :-). Vi gjorde också lite "över" träning på snöplogkanten där den var högre på ett par ställen och hon var duktig. Vi tränade också på sitt med visselpipa och inkallning. En inkallning gick över en minisnöhög och det är trevligt när de väljer den närmaste vägen istället för den lättaste!

Sen blev det Lizza och när vi var här i vår ensamhet så började vi med "gå sakta" framför och Lizza var väldigt på G så det var supersvårt, men jag tycker ändå vi fick till några riktigt bra! Sen blev det lite linförighet och jag blev mycket nöjd!! Jag tycker hon hade en superposition mot vad hon brukar ha och det var väldigt roligt!

Vid det här laget var vi väldigt blöta då snön vräkte ner och det kan möjligen också ha inverkat en del på mitt humör ;-).

Igår så måste jag först berätta... ha ha ha... så tog Johan Bira på en promenad... och det var rätt längesedan. När hon hade gjort det hon skulle, då tyckte hon att de skulle vända... Hon hade väl sett att jag var på väg ut och det är ju ändå med mamma man går på långpromenad, eller hur!? Hon hade varit helt istadig ett par gånger innan hon gav med sig och följde sin husse på promenad! Och jag, jo, jag hade klätt mig för en sparktur... det hade ju kommit lite snö uppe på blankisen och trots de 3-4 plusgraderna som var så såg det ut att fortfarande vara sparkföre, eller man kanske ska säga som det är, före så hunden kan springa utan att sträcka sönder sig! Så Lizzan och jag gav oss ut med sparken och hon ser ut att tycka det är superkul!! Och det gör ju jag med och jag hoppas att det nu kan bli många turer i vinter :-). Vi körde drygt 5km. De första 2,5 galopperade hon HELA tiden!! Ja, vi hade små pauser när jag belönade henne med bollen, men det är ju inte heller stillsamt... det var väl ingen super galopp, men det var galopp! På vägen hem var det kanske 50/50 på trav och galopp. Hon vill gärna passa, men det vill jag inte ha in och då försöker jag styra bort det. Åh vad härligt det var!!

Och sen på eftermiddagen/kvällen så var jag till Hogdal och tränade hund! Underbart!! Och vet ni vem som tittade förbi!? Jo, Anna-Karin!!! Visserligen av en tillfällighet (hon gick hem från jobbet), men ändå! Åh vad glad jag blev!! Så otroligt roligt att se henne!! Det blir ju liksom nästan som i gamla tider :-)... Alltså, bara det att åka till Hogdal och träffa Ulrika och de andra och träna gör ju sitt till med minnen och så. Tänk vad roligt vi haft! Och det är det ju nu med!! :-)

Jag börjar och värmer upp med Bira, alltså jag värmer upp mig, ha ha ha... Vi tränade lite "här" och sen sitt under gång och de sistnämnda var rätt så rostiga! Sega och så stannade hon och tittade på mig... MER träning ;-).
  Lizza, här blev det träning med tax, ha ha... men taxen var inget större problem! Robert som var med förra veckan var mycket mera spännig och det gillar ju inte Lizza... sen var ju taxen liten, men hon släppte honom bra och jobbade fint med mig! Även idag så tyckte jag att Lizza hade en bättre position än förut och det gjorde mig superglad!! Hon trängde inte lika mycket och var inte lika mycket för långt fram. Vi fortsatte också att fila på högerfoten och jag tycker den är riktigt strulig... för mig alltså!! Sen är det klart att Lizza gärna byter sida, men jag tror att jag sabbar mest! Och var håller man kopplet? och godisarna? ha ha ha... det var sämre idag än sist vi tränade, men hon har bitar när det är riktigt riktigt bra!

Nu ska jag kocka lite! Det blev ingen ridskola idag. Vi mammor bangade då det är ruggit halt ute... vi tar det en annan gång istället!
  Hej hopp!!

Inga kommentarer: