måndag 17 oktober 2011

hundveckan

Ja, inte har det blivit mycket hund under veckan, men lite i alla fall... Lizza börjar dock klättra på väggarna och Bira hoppade på mig och bet mig igår... ha ha... så de börjar nog tröttna på att ha en jagande matte! Och om ni inte redan noterat det så blir jag totalt insnöad i mina hobbys :-) och det betyder ju att jag jagat varannan dag denna vecka och hundat de andra :-)! Måndag jakt och hundträning på kvällen!

Hundträningen handlar dels lite om linförighat, som uppvärmning liksom... och sedan ligg och ligga kvar! Nu har jag beslutat mig för att detta ska banne mig lösas och jag ska jobba som gatan med det! Jag börjar också lite smått titta på "stå", om vi ska våga oss på en lydnadstävling så småning om... hi hi... Alltså, hon kan det frivilligt under baklängesmarsch, och jag börjar få stimulukontroll på det under bakl.m. , men vid sidan är det ännu som ett nytt moment... om jag går mycket sakta så kan jag klicka för en tvekan och... hi hi.... kul med nya saker!

Tränade Bira på lite "här" (att gå vid sidan ungefär) och sitt på avstånd. När jag säger sitt så ska det ju vara sitt med det samma och hon ska inte gå mot mig och sätta sig. Så, jag satte fast henne i staketet och gick iväg och sa sitt på olika avstånd. Det fungerade kanon och hon flyttade sig inte det minsta framåt (slakt koppel hela tiden). Känns bra, men jag måste träna mera! Och kanske kanske börja exprimentera med visselpipan... :-). Körde sedan lite frivilliga sitt när jag slängde min mössa (SVÅRT!!) och hon fick inte hämta den varje gång... (HEMSKT!!)

Sen blev det en superhärlig pratstund med Annelie innan vi packade ihop oss och åkte hem!

Tisdag... vad 17 gjorde jag då?? Jo, jag gick ju på en långpromenad med "de små" som höll på att ta livet av mig... f-n vad de drog... Urk! Jobbade då en del med det, men blev helt matt... Onsdag: viltspår (test m Bira), jakt (som jag skrev om), viltspår (m Bira igen), kurs.

Torsdag... :-) En helt underbar hundlig dag!! TACK Ulrika!! Började med att Bira fick gå ett öppenklass viltspår, som träning... det skötte hon riktigt bra! Kul!! Sen la jag ett spår till Ulrika och Milou och Ulrika la ett till Lizza... Och medan de låg till sig så åkte vi och tränade lite lydnad! Det blev lite focus-träning, linförighet, ligg och ligga kvar... och jag tycker det blir bättre och bättre och det känns riktigt bra! Hon kan ligga kvar fast Milou leker, apporterar och så där. Givetvis går jag inte så långt ifrån henne då och ökar belöningsfrekvensen, MEN hon ligger! Det som var svårt var när Milou tränade skall... för henne är ju det en varning, och när dessutom Bira i bilen hakade på, då var det svårt... men, vi löste det också, även om det inte blev nå vidare kvarliggning så blev det i alla fall lägganden! Ett steg i rätt riktning!! Tränade också lite stå och började testa liiite kryp, hi hi, mest för skojs skull...

Fredag: arbets-info (info om ett jobb de vill att jag ska söka, som jag inte vet... ni vet...) och sen åkte jag och kollade om jag kunde få se någon älg i skogen även denna dag, hi hi... och så blev hela släkten idiotförklarad där pappa och brorsan jagar i dalarna... ut och jaga ensam... hi hi hi...

Lördag: trött som f-n!! Var till Östersund och ögonlyste Bira o Lizza. Båda ua!!! Yes!!! Sen var det nästan läggdax!

Söndag: Jakt :-), nu med pappa, brorsan och två till! Och sedan stressa till Häddal och träna lite TJH med Bira, som vid det laget var i upplösningstillstånd!! Och ville helst skrik-markera figgarna hon kände/hörde, hmmm... ingen bra idé att träna när man fått sitta och vänta på matte en hel dag... :-). Men, hon plockade dem och jag kunde nog kanske se vad hon markerade... det är svårt att se om det är vind eller ljud tycker jag! Sen lite husvagnsplock och hem o sova... Tänk hur snabbt en vecka kan gå!

Jo... söndag morgon... jag äter frukost (ensam vaken), Bira smyger omkring... du kan riktigt se hur det rör sig bakom hennes öron... hon är in i matrummet (vad tjusigt det låter va!?) flera gånger (där får de inte vara när vi äter, men är jag ensam kan man få fuska lite :-), beror lite på vad man har för ärende)... tillsist säger jag att hon ska gå och lägga sig... icke... jag tittar på henne och hon blänger "under lugg" på mig... jag skickar då ut henne, hon går ut, stannar på tröskeln och när jag sätter mig går hon in... TRE gånger gör vi så här, sen får jag nog (det hon väntat på hela tiden!), jag knäpper med fingrarna framför henne och pekar i golvet och säger nu får du lägga dig! Hon böjer ner framdelen och hoppar sedan på mig och biter mig i armen... rackarns bråk-hund! Och ssedan leker vi så en stund... jag petar på henne och hon biter mig när hon får chansen... he he... sen är hon nöjd och jag får äta min frukost i lugn och ro... ha ha...

Nu tror jag att jag ska ta mig en tur till Härjeåsjön och göra klart husvagnen för helgens jakt och kanske ta mig en långpromenad där i skogarna (om jag hinner)! :-)

hej hopp! Måste nog fixa lite nya bilder också till er... :-)

Inga kommentarer: