tisdag 27 september 2011

upp...

... som en sol och ner som en pannkaka! Visst är det så man säger... Men först ska jag berätta världens bästa skämt för er!! Johan skulle banne mig bli Hälge-tecknare han eller något... hi hi hi... (tänk nu på Lizza-liten)

Så här gick det till... På den vanliga kvällsprommisen igår så sa Johan att han ofta får frågan om vad hans hund heter, och vi säger ju Bira, folk hör Vira eller något och vi svarar, nä som öl. Ja, nu berättade han att folk ofta frågar om vi har en whiskey hemma också... t.o.m en från USA har frågat det... he he... Nu har han det givna svaret!! "Hon heter Bira", "Jaha, har du en whiskey hemma också?" "Nej, men en liten jävel"... ha ha ha...

Ok, Lizza har fått en sko i huvudet (var inte meningen om nu någon skulle tro det) och Jennifer hävdar bestämt att hon fick hjärnskakning... Anledning: hon var lugn och snäll när Jennifer kom hem från skolan och när Jennifer sa gå och lägg dig så gjorde hon det direkt! När jag sedan kom hem från spårskogen skinande som en sol och berättade för hela världen (typ) att Lizza-liten har lärt sig spåra, hon kan!! Då konstaterade Jennifer att Lizza definitivt fått hjärnskakning... På lördagen var allt dock åter i sin ordning! Lizza var inte snäll och hon kunde inte spåra... ha ha ha...

Ja, jag var ju på spårtävling i lördags då med Lizza liten, superhunden!! Ha ha ha... Ut på ängen, hon sög upp spåret fint precis som jag vill och vi brukar. Jag satte henne vid starten och bytte om, och sa "kör på" eller något. Och Lizza iväg, 2 m!!! Sen undrade hon vad hon gjorde där och såg vilket stort och öppet fält hon var på och tänk er själv vad en Liten skulle kunna springa fort där!! Så, hon tog linan och skulle dra iväg... aj du, matte höll i... men lite dragkamp då!?? MORR!!! Men jag kunde bryta henne och så började vi om och nu spårade hon riktigt bra för att vara en liten... markerade första pinnen riktigt snyggt och fortsatte och fortsatte och... sen började lite tafatt letande efter vinkel nr ett (som hon troligen gått förbi med 20m eller något) och där blev vi kvar tills jag gav upp och gick "hem"! Så var det med den tävlingen!

Bira, som varit ute på älgjakt eller något de två senaste spåren vi gått fick nu komma ut och gå Lizzas spår och efter lite hjälp med vinkel nr 1 (där fanns ju 1000 spår efter vi stått där i ca 10 min) så spårade hon övrigt mycket bra och hämtade upp pinnarna som fanns kvar. Skönt för mattens självförtroende!

Biras certprov närmar sig med stormsteg. Det som fortfarande oroar mig mest är basen. Att de ska bo i bas, sova ute och ja... kunna vara tyst :-). Igår träffades jag och Doris och körde basträning. Vi satte oss i skogen, band upp hundar, fixade i ordning buren med dyna och press över och så där och sedan satte vi oss bakom bilarna och fikade! Nästan 2 timmar satt vi där och det var några små ljud i början, sen var det lugnt och tyst och Bira kröp in i buren och la sig. Kanon!! Men, mer träning behöver vi på detta!! Fredag blir nästa gång!

Lydnad var det också igår! Vi försökte vara kortrandiga jag och Johan... prio ett för mig var att inte bli arg på Lizza. Vi behöver det positiva i livet just nu, trots att jag var dödligt trött... och jag tycker att jag fixade det galant! Vi tränade på linförighet och framförgående. Jag lånade Bira och körde framförgående, Johan gjorde läggande med Lizza och impades över hennes snabbhet :-). Sen försökte han med stå/stanna och det gick ju mindre bra, vilket jag sa innan, hon kan det inte! Och när han skulle mixtra med det så var jag tvungen att skratta och visa hur jag tränar det :-)... Ett hopp körde jag och här är hon också grym!! Och jag får lite tankar på VARFÖR hon är så grym och säker i hoppet, som är ett moment som jag tränat förvånansvärt lite ändå... Mitt svar... jag började ju baklängeskedja lite här och superbelönade då hoppet... Och jag tror det är där det sitter. Hon har MYCKET hög förväntan på belöningen där!

Idag ska jag... snitsla 3 spår till tävlingen, fixa snitslar (rimligen före jag snitslar spåren ;-) ), som vanligt fattas det massor!! Undrar hur det kan bli så här... kanske lägga spår till Bira och Lizza, träna lite lydnad med dem, bla framförgående med dem (har återgått till att träna med flaskor ute för att få det "säkrare"), kanske träna Bira på att inte äta gräs (morr), och tänk om jag skulle kunna hinna och få sova lite middag... :-) Vore så skönt!!

Hej hopp!

Inga kommentarer: