onsdag 21 september 2011

hund ;-)

Han gjorde det!! Han där uppe... han lyckades!! Han stoppade mig från att cykla... jag förberedde ALLT!! Sen bara kom jag av mig... jag menar, vem avlider för att jag hoppar cyklingen en dag?? Det regnade verkligen och jag kände redan innan hur genomblöt och kall jag skulle bli och jag var ju dessutom väldans trött... Så... jag stod över, fortsatte elda, tvätta och lata mig!

På kvällen var vi dock till klubben och tränade. Halva planen stod i vatten, resten bestod av gräsklipp typ. Ha ha ha... Johan tränade Bira på att inte rymma och inte äta gräs. Jag tror han var rätt nöjd, hon drog inte ifrån honom för att springa, utan mer för att äta gräs... och när han går så kommer hon ju, förr eller senare! Jag tror det kommer bli bra! Jag bara måste berätta när hon rymde för att sno en apportbock!! Hon smet, han gick... hon tog apportbocken och sprang efter. Efter ca 3-4 meter stannade hon, la ner apportbocken, tog en tugga gräs, tog upp apportbocken och fortsatte springa... Rackarns hund!! Det såg riktigt festligt ut, men är och kommer bli ett superproblem!!! om vi inte får stopp på det...

Lizza-liten då... stackars hund!! Det är typ 1000 år sedan hon fick göra något, hon är som en jäkla energi-idiot (VEM har gett henne red bull???) och hade varit så hela dagen... så vi var inte riktigt på samma planet hon och jag och korkad som jag är så tränar jag ändå... stressad över mat, tvättställning som gått sönder så allt ramlat i golv, att jag aldrig tränar min hund, över-trött... och jag vill för mitt liv inte ha konflikter med min hund!!! Hur vänder jag allt till det positiva igen??
Ja, det blev lite linförighet, som helt ärligt kändes bra!! Men, hon är så enormt störningskänslig och kan liksom aldrig ge sig med stirrandet på allt och alla... Hur får jag henne att orka fokusera!?? Framförgåendet fungerade inte och det betyder att jag ska ta fram mina magiska flaskor igen och nöta mot dem... Apporteringen är... ja, den är inte bra, men den fungerar. Detta är ett lurigt moment och jag balanserar här på en knivsudd för att få till det! Men, en dag kanske jag lyckas :-)...
Ligg och att ligga kvar fast andra rörde sig fungerade riktigt bra! DET kändes grymt bra!! Nu ska jag bara öka avstånd, tid och så där, men kanske kanske, en dag... :-). Eller så får jag köra utmaningen "hur långt kan man komma utan platsliggning". Vem antar den?? Ha ha ha...
Gjorde också en budföring med Johan innan vi åkte hem och den var riktigt bra! Hon tjuvstartar gärna, och lyssnar på varje knäpp för att få starta, men fattade efter andra försöket att ligg var ligg och marsch är marsh. Rätt duktigt ändå tycker jag! Sen, när vi var klar (gjorde några stycken) så... tog hon sitt koppel och drog och sprang sin cykeltur där på planen... PUST!! Ha aldrig bråttom när du har en Lizza... Hon springer och springer och leker och leker... Åh, vad mycket jag måste ta tag i :-).

Igår tog jag mina cykelturer! Lizza dryga 5km, Bira nästan 4 och så fick de dessutom ca 2 km var (1+1) i uppvärming och nedvarvning också. Och nedvarvning ska ju helst då bestå av långsam skritt så att ev slaggprodukter går ur kroppen. Någon som försökt skritta en clumber?? Ha ha ha... Hon springer, stannar, springer, stannar... ja och så blev det med det! Men tanken finns hos mig i alla fall! När jag sedan kom hem så gick jag dryga 5km med de andra också! en perfekt dag!! (ja, utom att när jag kom hem med de två "stora" så hade Bira hoppat upp på bordet och snott en tidning och rivit sönder framsidan med Milou på!! Morr!! Den enda tidning som jag var galet rädd om... snyft!! Där fanns faktiskt 2 reklamblad som hon kunde tagit istället!! Hon var avis för att hon inte fick gå på promenad...)

Sen kom Doris (efter en middag bestående av nykokt hjortronsylt och våffla :-), mmm...) och hämtade mig och vi åkte till Föne och tränade TJH! Superroligt!! Jag är så jäkla nöjd med min jycke så ni kan aldrig tro!!! Underbara bästa Bira! Sen är det ju lite synd om henne som har en lite trög och korkad matte! Det kändes igår som att det enda problemet var basen och att kunna sitta tyst! Patrullstigen markerade hon först en vind, snyggt och prydligt, men jag litar inte 100 på att det är människa hon vindar in, hur korkad får man bli?? Klart det är!! Sen måste jag komma ihåg att visa att det är en människa där ute och att hon vindmarkerar... Sen kom ljudet direkt (hon vindade in ljudfiggen), och här var nog varken hon eller jag med att det skulle komma en så snabbt, men hon markerar den och jag typ slänger mig över henne för att berömma och få henne att inte skälla på honom :-D... i detta och glädjen över att det fungerar så glömmer jag visa att hon har ljud i öronen :-). Sen kom en vind till, och hon visade tydligt (men jag måste ju fråga :-). Varför inte lära sig att lita på sin hund!? Här trodde jag dock att det var en ljud, men hon var tydligen mycket tydlig att det var vind. Matte måste lära sig!! Bira är toppen och jag förstod det så att den sista vinden var mycket svår och då kan man ju bli extra nöjd, för hon var tydlig!
Sedan stillasittande (som heter något annat). Här brukar ju Bira kunna gå igång så jag valde utan belöning hos figgen. Och att jag skulle belöna och gå när det kändes bra... Hon markerade mycket dåligt, men jag såg det!! Och på rätt långt håll från början... Så dåligt var det väl inte... Mer lugnt och sansat än normalt och det är ju bra! Även här måste jag bli bättre på att visa att hon markerar!

Förutom bas-jobbet så är jag i alla fall supernöjd med henne!! Jo!! Vi tränade också hantering, och det gillar hon inte riktigt, hon liksom fiser ihop... Men, hon köper det! Ska träna lite på det också nu i dagarna!

Nu ska jag på Sveg och skriva prov! hej hopp!!

Inga kommentarer: