torsdag 4 augusti 2011

Resa, del 1 o 2!

Japp! Någon som vill följa med på nästa resa jag gör?? ha ha ha... Johan funderar på att lifta eller ta någon buss hem ;-)

Del 1: Start från Älvros ca 13.30. Start från Häddal m husvagn ca 16.00... Hmmm... ca 5 mil resa... Anledning?? Jo, vi ägnade en dryg timme till att hissa ETT stödben på husvagnen. Det ville inte riktigt vara med. Vi provade hitta en bult i pappas garage, provade med ståltråd, provade med buntband, med eltejp och med de tre sistnämnda tillsammans. JAG VAR GALEN!!! Tillsist dök en fundering upp om att tvinga benet att åka framåt istället för bakåt och jag tog en domkraft och fast det inte blev som jag tänkt så fungerade det!! kanon!!

Del 2...: Det gick ganska fint att åka med husvagn. Lite för blåsigt ibland, men vi rullade på... Strax efter Örebro någonstans, på motorvägen tittar jag i backspegeln och ser något flyga iväg. Vad F-N var det säger jag till Johan!?! Kan det ha varit takluckan?? Han gapskrattar och påstår att jag sett i syne eller sett en albatross... En bil med släpvagn kör om oss i samma veva och jag tänker att det kanske var från den. Om det var från oss borde han väl blinkat eller så åt oss!??! Vi var vid detta laget ganska slitna och fortsätter skämta om takluckor o albatrosser... Gissa om Johan fick en chock när vi stannar för att tanka och vi inte har någon taklucka kvar!?? Ha ha ha!!! Och hur löser vi nu detta?? Vädret är spått till regn... hi hi hi... I alla fall fortsätter vi till Gränna och camping Vätterleden. Där finns också ett motell och en butik och de har allt vi söker... Sopsäckar, packtape och paraply! Nu sitter ett paraply i hålet, passade helt perfekt (hoppas vi!) och luft kan komma in... När vi sedan rullar igen kan vi tape:a fast en sopsäck för hålet... Tror ni det fungerar!??

Sov sött!

Glömde berätta... den döda Järpen jag hittade på vägen mellan Häddal o Älvdalen fick jag inte ta inne i bilen för Johan... Fick så snällt lägga den i lådan på husvagnen. Undra vem han brås på!?? ;-)

1 kommentar:

Liza sa...

Låter som ni har fullt upp, haha... ;) Ja det gäller att vara flexibel ibland och komma på bra ideér. Smart med paraply...det hade nog inte jag kommit på. Fast en jäkla otur ändå att ni tappade takluckan men tur att den inte träffade någon bakom i alla fall.
Lycka till i helgen nu!
Kramar