lördag 13 augusti 2011

Kritiker

Hello! Jag verkar ha svårt att hinna med ordentliga inlägg i bloggen, men jag får väl lära mig att skriva två rader lite nu och då... Problemet är väl att jag dessutom måste ha tid att starta datorn också :-). Det blir ju så... prioritera! och då jag sedan länge prioriterat bort TVn så har det nu blivit datorns tur! Men, jag hinner ändå inte med det jag borde... Gissar kanske att de är så för alla, förutom att alla verkar ha tid att titta på TV då och då... hmmm...

Ja ja! Här kommer två kritiker från förra helgen!

Lördag (domare: Karin Brostam Berglund): Bra storlek o proportioner, välformat huvud där uttrycket störs av något rinnande ögon, bra skuldra, ngt kort överarm, välkroppad. Bra päls, rör sig med härlig attityd o steglängd, men drar upp ländpartiet för mycket i rörelse. Välvisad. Och där fick de Very Good!

Söndag (domare: Marie-Louise Almgren): Stor tik, ngt lång. Bra bett, okey ögon, ngt lösa ögonkanter. Önskar ngt bättre skulderläge och överarm. Bra bakställ, tappar ngt i ryggen i rörelse. Och här blev hon oplacerad... De delade inte ut något G/VG/EX här utan man fick sin kritik, alla fick komma upp igen och så placerade hon hundarna.

Kan också berätta att det var helt underbart att få se så många hundar och förhoppningsvis lärde man sig också en del om rasen. Jag ser vad som utmärker min hund på ett annat sätt, jag hittade favoriter både mentalt och utseendemässigt (fast Bira ÄR snyggast!! ;-) ). Vi fick träffa en hel hög med underbart trevliga och öppna människor som mer än gärna delade med sig av kunskaper och tältplatser... Vi fick träffa och se Biras pappa, vilken snygging!! Har jag berättat att han blev WW-11?? Det ni :-)...

Jag fick frågor om skillnaden mellan att träna en rottis och en clumber... ha ha... och träffade "likisar" som haft båda raserna och som redan konstaterat att de är rätt lika... :-). Jag fick veta att tikar är urtrista, slöa och... Jag undrar VEM som orkar (och hinner med) en hane!!? Ha ha ha... Jag fick också lära mig att man inte kan upprepa samma moment i träningen mer än tre gånger på raken för då tröttnar de... Britt-Marie! Är du säker på att Knott och Lazy är pappa och mamma?? För jag undrar lite om det är en clumber jag har i snöret ;-)... hi hi hi... Saker som jag redan visste är att de är envisa, men kan inte bli arga på dem! och det sista är ju ganska roligt, för det ÄR verkligen så... och alltså inte bara för mig! Jag fick undringar om varför jag skulle köra henne till TJH (skeptisk undran...), jag fick många positiva responser.

Johan o Bira tävlade lydnad och kom 2:a... De fick sedan domarens pris/val. Superkul!! De fick många positiva lovord från många människor och uppåt-puffar! Och han fick gång på gång lova att inte ge upp! :-) Roligt!!

Jag o Bira tävlade i apporterings-cupen. Johan vägrade göra bort sig :-D :-D!! Det var snabbast tid som gällde... Bira och jag vann inte, vilket jag då tycker att hon skulle gjort! De andra hundarna hämtade bara ETT föremål (=polkagris) på sin tid! Bira hämtade två... :-D. Hon hämtade nämligen även påsen som polkagrisarna legat i... hi hi hi...

Nu ska jag åka och jobba och en annan gång ska jag berätta för er att vi var och tävlade igår... Appellspår... ha ha ha... Hej hopp!

2 kommentarer:

Britt-Marie Olsson sa...

Hej Marie,
Jätte kul att läsa om era bravader ni är jätte duktiga framförallt Johan o hans lydnad, utställningsresultaten kommer var så säker. Marie jag har faktiskt vittne på att det var Knott och Lazy som parades så jag är väldans säker på föräldra djuren ha ha. Jag tycker ni ska fortsätta med allt vad ni håller på med även tjh. BRA JOBBAT till ER Alla:)

lina & Luzza sa...

Håller med ovanstående kul o läsa om allt som händer hos er:D
Hoppas ni mår bra. Kramkram