tisdag 30 augusti 2011

Hopp och ett gott skratt!

Läs detta och i alla fall alla som har en clumber blir full i skratt och nickar medhållande... och ni andra kan få en glimt av det underbara här i livet (eller gapskratta för ni tänker på någon viss jycke ;-) )

Ja, igår var det måndagsträning igen... Jag försöker verkligen hålla på detta och åka dit och träna, då blir det något gjort i alla fall en gång i veckan. Och nu har jag ju ett prov som närmar sig med stormsteg och så hade jag mina aningar om att en viss liten vit satt vissa saker i system vid hoppet. OCH så rätt jag hade!!!

Nu hade jag givetvis en plan angående detta och ett steg i planen (med inspiration från en del sidor jag läst på nätet) var att hitta en bättre belöning och belöna ofta och på så sätt minska risken för att hon skulle sticka... I belöningspåsen fanns idag ost, korv och ostkrokar! Men, tips på smarrigare saker mottages tacksamt! Men, krokarna var rätt goda tror jag ;-)... Å andra sidan är hon ju en clumber, och vad är inte gott då?? En annan del i min plan var att hinna fånga henne innan eller på väg bort...

Japp! Hopp sa jag och den första gången fungerade det, sen drog hon och du kan riktigt se hur lycklig hon är som kan smita till skogen!! Hela hunden ler när hon springer!! Men, jag tror hon blev lite chockad när jag med ett vrål drog efter och givetvis är man chanslös att hinna ifatt en flyende hund, men jag var SÅÅÅ nära att genskjuta henne på ett ställe. Sen gav jag upp! jag gick tillbaka samma väg, tyst som en mus, samlade upp koppel, ostkrokar, ost och annat som hoppat ur min ficka på vägen... Jag tror de andra som tränade blev ganska chockade över mitt vrål :-D :-D! Jag hann inte så mycket mera än att göra detta så ropade mina vänner på mig, då hade hon kommit tillbaka ut på planen och när jag klev fram så såg hon ganska orolig ut... (YES!!) Nu klev jag bara fram på planen och ställde mig, sa fortfarande inte ett ljud... när hon såg mig kom hon som en raket, och ha ha ha... hon satte sig fot, som att ingenting hade hänt!!! Ha ha ha... Sedan kunde vi fortsätta träningen lös och hon smet inte fler gånger! Hoppas nu detta löst problemet... att hon fick bli lite orolig... Jag har i alla fall lärt mig att det bästa är att bara vara tyst, så länge man ropar hör hon vart man är och kan fortsätta sitt roliga.

Nu blev det mest träning med Bira, det börjar ju som sagt att dra ihop sig... men Lizza fick komma ut och köra lite linförighet, mest för att jag skulle kunna fundera ut ett sätt att få henne att INTE tränga på tävling... Och sedan någon apportering... Den är inte klockren, men det blir mer filande på ingångar och då kanske jag kan få bort mycket av de dumheter som finns... kanske... Jag tar henne i halsbandet, har henne stående, slänger apporten 0,5m framför henne, känner efter att hon står kvar och så går/springer jag iväg 5-10m och stannar. Sen inväntar jag en frivillig start hos henne. Kommer den inte så gör vi om (jag går tillbaka, plockar upp och börjar om). Detta är för att trots sin bokstavskombination är min jycke ganska smart och jag har sett tendenser vid hel apportering att hon stannar efter hon gripit och väntar på vidare info (alternativt erbjuder olika beteenden), på detta sätt undviker vi det (hoppas jag!). Jag ska försöka filma någon dag, så ni får se!
Vi tränade också på ligg och att ligga kvar... Nu var det andra hundar på planen (men de stod stilla) och jag backade därför i kraven på hur länge man ligger och hur långt jag går, men jag gick och hon låg!! Mycket positivt!! Jag tror, om jag får träna lite till, att jag ska be några vänner att lägga plats med oss, men att de står kvar med sina hundar (kopplade) så inget kan hända... Försöker i alla fall att se det positivt!! Det är riktigt roligt att se skillnaden med Bira, du ser att hon litar på att inget händer, igår låg hon vid min sida medan hundar gick slalom och så där och det finns inte en min av att vilja resa på sig! positivt!!

Idag så är det tisdag... ha ha... båda barnen har träning och jag ska hitta på något medan! Ett spår eller lydnad, det är frågan! Först kl 15.30 så ska vi träffas och skjuta lite. Jag funderar på att åka in tidigare och träna lydnad då och kanske spåra eller så på kvällssidan... Vi får se!

Hej hopp!

1 kommentar:

Ulrika med galningar! sa...

Vissa sköter sej och tränar för fullt, och vi latar oss och inte blir det i form heller. Du är så duktig!!!!!! Blir avundsjuk på din träningslust. Just nu är det bara jakt och konditions träning.
Ha det bäst och snart är vi på gång igen, har i alla fall kommit till planeringsstadiet så jag vet vad som ska läras in till nästa år.