tisdag 23 augusti 2011

Fuskat!

Japp! Jag har fuskat till tusen med Lizza... och ni som vill får gärna ta mig i örat och tala om för mig varför jag inte ska fuska :-). Hon har INTE ont i svansen... Sen får alla säga vad de vill... Alltså, vore hon allmänpåverkad (som jag vet att hundar blir), nere och så där så skulle jag självklart låta henne vara!! MEN hon är inte ett dugg påverkad vad jag kan se! Sist hon hade vattensvans verkade den "mer" än vad det är nu, hon ville inte sitta rikigt och kunde reagera om jag höll henne hårt i svansen (inget ljud, men hon tittade på mig). Nu sitter hon fast hon inte behöver och jag får ingen reaktion på svansen, utom då att den hänger... :-).

Fusk ett... :-) Vi var och spårade med Doris igår! Doris la ett spår till Bira och jag ett till Kesso. Johan gick ut ett kort till Lizza och sen spårade vi! Jag tycker att de alla tre gjorde ett bra jobb! Alla sakerna var med hem igen, även om inte allt var fyrbentingars insats... Bira hade nog missat ett, och strulat lite vid ett... Lizza markerade inte slutpinnen!! Alltså, den jycken är för... ja ja, bara att träna stora pinnar också då! Vi har tränat på någon stor, för ganska länge sedan... tydligen har inte den söta lilla hjärnan hängt med i att man ska markera de stora pinnarna också! För nu gick hon i princip över den... MER träning!! :-D! Givetvis tränade vi en massa markering på pinnen nu när vi hittade den!! Ska bli kul att se om poletten nu trillat ner! och tänk vilken tur att jag tjuvtränar, annars skulle hon ju gjort så på nästa tävling!

Sedan på kvällen var jag och tränade lydnad. Jag hade ju STORA planer på apportering och hopp för Lizza... tänk så allt kan skita sig! :-). Började med Bira-bus och jag tycker hon jobbade bra! Inte en gång försökte hon smita från mig!! Framsteg eller ren tur?? Ha ha... Jobbade med framförgående, som kanske kommer bli bra tillsist... Det är en bit kvar ännu, men det kommer!! Linförigheten var ok, läggande bra, utom att hon har en speciell stil -men den tänker jag inte ändra på nu i alla fall! Inkallning, supersprutta... och så jobbade vi en hel del med hopp och mest av allt återhopp! Båda "de små" har en förmåga att gå bredvid tillbaka om de kommer det minsta snett när de sätter sig. Något att jobba på! Men, min tanke är då att jobba massor på återhoppen så de riktigt nöts in, då kanske det kommer i hela momentet också? Tränade också lite plats... Är riktigt nöjd med buset!

Sen fuskade jag igen... tog ut Lizza lite... med täcke på! Ha ha ha... jag känner mig UR-TÖNTIG!! Men, det gör inte Lizza :-). Vi började faktiskt med apportering och då att hålla ett ordentligt grepp, jag ska inte kunna sno den :-). Och även ingångar -frivilliga sådana. Jag lägger apporten på marken mellan oss (utan kommando) och så får hon ta upp den och komma in i utgångsställning. Det gäller att jag är lite snabb runt, försöker förflytta mig medan jag belönar henne... och jag tycker det var så där. Själva komma in fungerar, men hon håller inte i apporten riktigt och då blir det så lätt bollande eller tugg och det ska jag inte ha!
Sen körde vi lite framförgående och det var helt ok (nu körde jag med flaska framme och på kortare avstånd, men i alla fall :-) ). Avslutade sedan med plats och det slutade med att Lizza körde rally över hela planen och hoppade och skuttade och lekte med sitt koppel... just det, ont i svansen... hmmm... Det roliga i allt är att när alla åkte hem och hade lämnat planen... Då kunde hon ligga kvar!! Intressant... Ska nu, bara svansen blir bra, ta med detta med ligg ut i Sveg och köra på Ica eller något och i princip börja från början igen! Samtidigt som jag i lugn och ro ökar tid och längd när vi tränar för oss själva! Men, jag ska backa lite där också... Om vi någon gång får ordning på allt så kan vi nog blir riktigt farliga ;-).

När Johan tränat klart åkte han och jag tillbaka till klubben och sköt några smällar för Bira. De gick kanonbra!! Jag är supernöjd!! Hon låg och kunde ligga kvar, trots smällarna, visserligen var de på långt håll, och jag bredvid henne, men ändå... YES!! Bara hon har koll på skytten verkar det gå bra... :-). Kan inte skytten stå vid oss förare på provet??

Idag har jag börjat med ett besök hos tandläkaren, fyllt luft i älgdragaren, plockat ur bilen... Och om en stund ska jag åka till Hede (arbetsförmedlingen vill så), stressa hem, sedan slänga in resten av livet i bilen, köra Jennifer på fotbollsträning, träna TJH själv, hämta Jennifer, träna skott, låta Jennifer duscha i Häddal och så vidare mot Säs! Yes... där ska vi sova och sen njuta ett par dar innan vi stressar hem :-).

Hej hopp!

Inga kommentarer: