måndag 17 maj 2010

En lång helg...

Jaha, då var helgen och nästan hela måndagen avklarad... Och det har varit... blött... =) (när jag kom hem och skulle tömma regnmätaren så hade den svämmat över, den rymde bara 55mm...)

I onsdags packade vi in oss i volvon och ibland tycker jag att jag förtjänar ett packnings-pris!! Vi lyckades på något underligt vis komma in i volvon, hela familjen och packning, utan takbox!! Det ni!! Gott om plats!? Nja...

Väl framme i Säs hade den skinande solen ersatts av regn och regnet det var där även under torsdagen, dock ingen snö (som det var hemöver...), även om det säkert inte var långt borta med tanke på att det bara var +5 grader när jag vaknade. Något uppehåll hade vi under torsdagen, men inte på fredagen...

Alltså, det blev inte mycket gjort, mest tittande på regnet tror jag... liiiite hundträning, testade lite av det vi tidigare övat på med Lizza och hon har flyt i sittet även på nytt ställe!

Vi byggde en grind för infarten på gården och det innebär att hela gården är inhägnad, dock är gärdesgården väldigt låg och ranglig, och grinden gles, men det blir i alla fall ett stopp när de tänker äta upp någon förbipasserande =).

Johan och Bira fortsatte min påbörjade inkallningsträning med köttbullar!! De lekte också en del och jobbade lite med att hon skulle komma in med leksaken och då husse hade köttbullar i fickan gick det väldigt bra!

På lördagen var det dagen med stort D för Johan och Bira och det började med... regn... men vi packade med oss kläder och begav oss mot brukshundklubben. Där gick vi med en hund och tittade och beskrivaren förklarade också mycket bra för Johan vad som de gjorde, kanonbra!!
Så var det efter lunch Johan och Biras tur och nu hade regnet ersatts med sol. Tack och lov hade det inte hunnit bli särskilt hett ännu... Och jag tycker att Bira gjorde ett kanonfint MH!! Såg mest det jag förväntade mig, men givetvis också en och annan överraskning! Största överaskningen var nog att hon inte sprang efter lilla bytet... samtidigt undrar jag lite över om hon verkligen uppfattade att det var något som for iväg... Synd!
Det mest självklara var det som de andra chockades mest över =) Hennes reaktion vid dumpe. Ett snabbt hukande, en koll och lite funderande och sedan knatade hon fram utan hjälp! Supersnyggt!!
Hon är över lag väldigt fundersam och behöver lite tid på sig för att klura ut hur hon ska göra. Fast, det är ju bra, om man kan tänka efter före... =)... Avståndsleken, tänkte ladda upp filmen här på det, men den var för stor. Jag ska se om jag kan lösa det på något annat sätt en annan dag, så ni får se, mest för att det var här Johan blev mest besviken... för hon gick ju fram, helt själv och lekte lite och kollade gömmet... och så fick de inga "poäng" för att hon hade funderat lite för lång tid.... Supertrist!! Och hon märkte inte den skuttande figuren på stigen förens hon hoppade fram igen... inte när hon först kom och hon hörde henne inte heller i gömmet... F-N så synd!!Men, det är en tuff brud!!

På skramlet sedan så blev hon lite räddare än för dumpe, hon flydde ett par meter och så vände hon i luften och var tillbaka och kollade av, även här helt utan hjälp... Och skotten sedan hade hon en tvåa, hon slutade leka, kollade läget och fortsatte sedan direkt att leka... helt OK!
Leklusten var stor... 4:a, gripandet lite sämre, 3:a och dragkampen var en 2:a och i andra försöket var det 3-3, men då var hon helt slut!!. Jo, kontakten... 4-3-3 hade hon här och aktivitetsnivån...4:a... he he...

Givetvis passade jag på att ta ut Lizza lite här också! Och trots störningar så var hon mycket duktig!! Jag upplever henne som mycket mer samarbetsvillig än tidigare! I Säs var hon ju lös och valde att vara med mig och allt känns nu mycket bra och just nu behöver jag bara lite mer tid för att förvalta detta!! Hon visade i alla fall flyt i sitt, jobbade bra med fot-ingångar och hade det lite jobbigare i koncentrationen med ligg...

På söndagen sedan fick både Bira och Lizza prova på att ligga uppbundna "på lina" en stund medan vi plockade och tömde ett av uthusen där på gården. Det gamla fäbod-fjöset ska bli ett rum där man kan sova... Nu är det en hel del jobb kvar, men jag ska göra mitt bästa för att hjälpa till allt jag kan! Till saken... både Bira och Lizza fixade det galant att ligga uppbundna. Bira blev dock uttråkad betydligt före Lizza som hade det ganska trevligt! Och bla låg och kollade på molnen som åkte förbi =D =D. Och ingen av dem verkade störas av lite regn heller, toppen!!

Idag har som vanligt allt kraschat!! Jag skulle ut i skogen och fixa till spårtävlingen, fixa PM och lottning, blogga om helgen, kolla in veden i skogen, fixa inför jobbet som jag har i morgon bitti och... då blir Jennifer sjuk!! Det är nu hennes tur att ha ögoninflammation... pust... Men, det mesta har jag hunnit, det är bara spåren och veden som fått vänta och hur i hela fridens namn jag ska fixa spåren, det vet jag faktiskt inte!! Hon måste ju vara hemma i morgon också, och då har jag jobb på fm, på kvällen har jag kurs, Johan fotbollsmatch, ja, ni ser hur bra allt blir för mig... Hoppas vi lyckas få ihop allt... Och som alltid när man har som mest har det varit riktigt bra väder, på gränsen till för varmt till mig, men i alla fall...

På torsdag så har Johan fotbollsmatch igen och jag får då gå på kursen istället för han och sedan har han match på söndag och då tror jag att jag ska få äran att ställa Bira på SSRK utställningen i Östersund... ni ser hur det blir...

Nu ska jag nog sova lite... när jag gjort allt klart inför i morgon =( Är dödstrött...

Håller dessutom nästan igen på att glömma att tacka Matilda för det givande "MSN-samtalet" om inkallning över dummisar! Vi jobbar på med att i första hand skilja på orden "kom" och "apport" och lägger sedan till svårigheter som att kalla in över olika saker! Men, en sak i taget... =)

Och så var det det norska ordet "masing". Tackar Lina! Mase och masing är i alla fall varandras motsatser... men det vore kul att ha ett ord på det i alla fall... =). Just att "mase" använder vi ju här också, i alla fall i Häddal =)... men... ja, ni vet...

1 kommentar:

Liza sa...

Åh vad kul att gå MH, ett av det roligaste jag gjort tror jag med hund :) så skoj att kolla både sin egna hund och även alla andras reaktioner.
Säs måste vara ett underbart ställe men vart sjutton ligger det?
Kram