söndag 4 oktober 2009

Utställning och lite annat


Visst är hon vacker min prinsessa!!! Hi hi... och jag som inte ens tänkte ställa henne. Tycker personligen att hon ser bedrövlig ut, mager och skendräktig OCH med stora hängtuttar. Men, de ställer väl kanske lite andra krav på veteraner än på "vanliga" klasser. De får vara lite nedgångna... hi hi... skulle vara roligt att ställa henne som veteran när hon är i form!
Ja, jag och Sussa var ju till Sundsvall igår på deras internationella höstutställning!
Kritik, översatt helt av mig (som är usel på engelska) och sen var det liiite svårt att läsa vad hon skrivit...
"10 år (fel!! Jag sa nio...) bra storlek och format, medium benstomme, stark rygg, väldigt harmonisk, Bra nack-längd, balanserad för kropp och huvud (låter konstigt, men det står nog så...). Medel vinklad "quarters" och bak-"quarter" (någon som kan översätta?? ) Bra struktur på pälsen och mörk färg. Markerade muskler och bröstkorg. Balanserat temprament"!! Och det låter väl inte så illa... Vetkl 1:a, CK, oplac i btkl och eftersom vi på detta sätt fick BIR-veteran så fick vi sedan gå upp i BIS-veteran... Häftigt va!?! Tyvärr plockades vi ut direkt här, men ändå... hur långt kan vi komma när hon inte är skendräktig?? Sååå... jag är rätt mallig nu ;-) OCH vilken tur att jag ställde henne!!! Domare: Sarmont Tamara, Vitryssland.
Sussa och Joey, de blev 3:a bästa hane, och med CK då... Och såklart är Sussa inte nöjd med det... hon är ju bortskämd med BIS-titlar numera... hi hi... Det tråkiga är att den domaren ville ha feta hundar & att de fick "springa" på ett ruggigt halkigt golv. Livsfarligt!! Och det där med feta hundar tycker jag inte är något vidare... Ingen hund mår bra av att vara fet och hur det än är så är njuffar livliga och jobbande hundar de med!
(bild från stora ringen och bis-veteran, 28 hundar tror jag det var)
Men Tanija och Joey är ett underbart par att ha med sig!! De kan banne mig lägga sig ner och sova var som helst och ingen av dem har något större intresse av de andra hundarna... UNDERBART!! Och mitt i värsta transportvägen, där rullar de ihop sig och sover, hundar kliver nästan över dem =) Och tänk så skenet kan bedra!! Ingen av dem är ju soffpotatisar... Bara coolingar =)
Sen hade vi ganska tur med vädret. Det blev inte så illa som jag trott =) Eller, illa och illa, jag gillar ju snö och större delen av året kör vi ju på snö och halkiga vägar... det är väl bara det att första snön, då är man ovan... Men, det regnade nästan ända hem till mig och det var inte förens i Sveg som snön låg åt Sussa och då gick det ju ganska bra ändå! Jag har idag på radion hört om avstängda vägar pga 40cm blötsnö och att inte ens plogbilen kommer fram... och det slapp vi ju!!

En höstbild från vårt köksfönster... Rätt läckert med morgondimma!

Nästan samma vy nu på morgonen... ni ser snön va!? =)


Jo, jag cyklar ju med mina hundar, inget soff-cyklande utan jag vill att de jobbar och det är också därför som jag inte cyklar så långt till att börja med utan nu jobbar för att sakta öka längden... Tycker det är intressant med fysiologi, muskeluppbyggnad och rörelse-maskineriet och är därför idag lite ånger att jag inte läst mer av det när jag pluggade... Men, får jag ett jobb så kan man ju läsa lite extra kurser och få mer av fysiologin =) och kanske också gå någon massage kurs! Vore mycket intressant... Längtar också till jag får överföra mina cykelturer till skid-turer! Svårast är det ju att få till det när det inte är säsong för något av det... att lyckas hålla draget uppe, för faktiskt så börjar även Siri få upp flåset nu! Saknar dock ett vettigt träningsprogram att gå efter... hur ökar man, hur ofta cyklar man, hur länge håller kondisen i sig, hur långa uppehåll i träningen kan man göra innan man måste minska på längden och kraven?

Här om dagen så hittade jag en bok... ja, jag vet, nu igen... pust så jobbig jag är och ni vet jag och böcker och.... aaahhh... ja, jag köpte den... fel att låna den på bibblan då, men inte Marie heller, hon bara måste ha!!! ja, ja, det är väl bara att hoppas på att den är bra och att jag har stor nytta av den! "Fysträning för hund" heter den och jag LOVAR att berätta om det är något att ha!! Så slipper ni köpa grisen i säcken ;-).

"Hur får jag hunden att...?" Har jag börjat läsa. Jag gillar den och det är lite min uppfattning om mångt och mycket! Lek och cirkustrick är så mycket viktigare än vad många tror... det är ju det som skapar ett gott samarbete och samarbetsviljan med hunden. Mest troligt är det där någonstans som jag måste börja med Siri... Jag skulle haft min aktivitets-boken!! Någon!?? Behöver få lite uppslag nu och jag tänker inte köpa en till sådan... Ja, till boken igen... det är en del hämtat från "inkallning, så mycket mera" och eftersom jag läst den många gånger blir ju det lite trist, men det känns som vettiga lösningar & en bra tanke bakom! Återkommer när jag läst mer...

Nu tror jag att jag ska trots vädret och ta mig en cykeltur... vi gillar ju det, jag och flickorna! Sen kan jag få kura i soffan, vid brasan, utan att ha dåligt samvete ;-) Ha det gott!

2 kommentarer:

Britt-Marie Olsson sa...

Hej,
Ett stort grattis till din BIR veteran.

Hälsningar Britt-Marie

Liza sa...

GRATTIS!!! Va'kul :D
Än kan hon damen :D
Krama henne från oss :)
Liza O Rocky