onsdag 14 oktober 2009

mest slött

Ja, nu har det gått en vecka igen... Ja, inte sen sist jag skrev, men sen... ja, ni vet nu är det bara 3 veckor kvar och jag tycker det är ruggit hur fort tiden faktiskt går!! Det smäller väl bara till så är vi där.

Fick en inbjudan nu från Nedansiljans BK, de har en off utställning för bruksraser och inoff för valpisar i november... Jag är lite sugen att åka, för de lär ju ha lydnad också... Men, jag avvaktar med att anmäla till efter jag vet hur jakten går. Jag tror nämligen att jag åker ut till min husvagn i kväll & sedan tillbringar min tid där & i skogen ända till på lördag eller söndag... =) Super härligt! Och min frys riktigt ropar efter att bli fylld med smaskigheter!!

Var faktiskt på de breddgraderna igår. Lovade ju pappa att kolla in ett pass... som jag inte hittade till =D. Nu hade jag en sorts fundering om jag ändå inte varit till det passet, men gått en annan väg... Nu knatade jag iväg som pappsen sa och vips visste jag precis var jag var. Nu var det mååånga år sedan jag var där så jag fick leta lite efter passet, men jag hittade!! Och som vanligt hade jag kameran runt halsen!! Så, ni får väl njuta av några bilder, eller scrolla förbi!
Bira-bus har äntligen sluppit lös, men vad händer nu!?? Jag börjar alltid vår vandring i koppel, annars springer hon så mycket tok att hon blir supertrött innan vi knappt kommit från bilen =) Börjar vi i koppel blir allt lite lugnare...
Tanija ser ut att vara i en annan värld. Tänk vilket ljuvligt väder vi hade!!
Siri ser något smarrigt (ser ni tungan!?) Ja, det är lite halv-stenigt här som ni kan se... ;-)
Tanija älskar stenar & tror att man alltid är jätteduktig när man springer upp på dem... =) Ibland följer de andra också med upp! Fast, Bira har inte förstått att om man står still en sekund kan man få en godis, så hon har alltid lika bråttom ner när det ändå inte var något speciellt där uppe.
Ja, och en och annan stubbe blev det ju... i vinterskrud =) Eller sen-höst-skrud kanske =)


Ja, annars har det inte blivit så mycket! Är fortfarande förkyld och då är ju varken motivation eller orken riktigt på topp!

Kan ju berätta att vi varit lite orolig för Bira... Hon har inte bajsat som hon brukar & jag var livrädd att hon hade ätit i sig något som satte stopp... Tanken var att ringa vetten igår på morgonen om hon inte sket. Nu gjorde hon det på morgonen (och vi alla jublade!!, alla har vi olika glädjeämnen ;-) ), men inte 15ggr som hon brukar... Men, jag tänkte att en skogs-prommis sätter nog igång lilla magen & så blev det! Och nu är allt som vanligt igen! Skönt det!!

Rapport från fågelbordet: De senaste dagarna har jag sett tofsmesen (vet ni inte hur den ser ut, slå upp den i en bok, den är super-söt!!) och idag även talltitan & domherren!! En ståtlig röd herre var det, och jag kan inte säga annat än att de är speciella... =).

Fåglarna är dock INTE speciellt förtjusta i Bira... hon är däremot störtförtjust!! Är hon pigg & inte jätte nödig när man släpper ut henne så drar hon järnet runt knuten på huset & jagar iväg fåglarna, ja så gott det går då! Vissa sitter ju kvar i busken och trätar på henne =D =D... Hon har en enorm lust att springa efter dem till skogen också... Det är ljuvligt att se hur kul hon har!! Och det är väl här vi nu har världens möjlighet att lära henne att uppflog betyder sitt-stanna. Perfekt med träningstillfälle hemma på gården! Kul också att hon gillar lukten & tycker att de är roliga... sen är väl inte tanken att hon ska jaga småfåglar, men... ;-)

Nu ska jag göra min plik till arbetsförmedlingen & rapportera in de jobb som jag sökt under denna månaden... Ha det bra & hörs vi inte tidigare så blir det väl om en vecka... (tar mig en tur till huvudstaden på måndag...) Hej hopp!

2 kommentarer:

ulrika sa...

Otroligt fina bilder. Du har öga för detta. Kramar och som sagt tre veckor kvar!!!

lina sa...

Tre veckor kvar till vad? Jag fattar ingenting!