måndag 12 oktober 2009

Nu har jag blivit faster!!!


Och jag är SUPER MALLIG!!! Och den lille guldklimpen, han är jättesöt!! För det har jag sett på bild!! =) =) Den 11 oktober (på gammel-mosters födelsedag av alla dagar...;-) ), 00.43 och han var då 3740g tung och 52cm lång! Och jag sov som en stock och hörde inte att jag fick sms fast jag hade tagit med mig telefonen för att jag skulle höra!!.. Något namn har jag ännu inte hört, men faster hon röstar på Einar hon!! ha ha... Det hette min farfar & han var världens bästa farfar!! Snäll med oss barn, ett sju-jävla humör (om någon undrar var jag fått mitt ifrån...) och en super-jägare ;-). Skämt å sido, jag tycker faktiskt att Einar är ett fint namn!

Annars flyter mest tiden på. Jag är ganska förkyld och därför också sliten och funderar ärligt på att sova en lur. Gjorde det igår... en riktig soff-dag var det! Och aktiveringsdagen för våra fyrbenta, dan hade jag glömt bort, trist men också rätt skönt! fast... Bira-bus hade nog behövt trötta ut hjärnan lite för hon är fortfarande i högform! Hittar sig saker både här och där...

Vi har dock tagit tag i små saker med henne... som tex vara ensam träning... det har jag fuskat otroligt mycket med!! Men, nu har det blivit små stunder här och där och upp mot en timme. Och det fungerar i alla fall super-bra!! Härligt!! Nu ska jag ärligt säga att vi inte lämnar henne med tillgång till alla rum... det är hon lite för påhittig för, men hon är "peppar-peppar" betydligt bättre än Siri i alla fall!! Och efter ett samtal med min mor igår så inser jag att hon är kanske bättre än Dix också... ha ha... Var det skum-gummi ni hade över HELA huset en gång när ni kom hem?? he he...

I fredags, när jag var trött & slö... då blev det en långprommis med de stora och så var jag ju tvungen att testa om man kan lära sin hund stegförflyttningar genom att gå på en bräda! Jag återkommer om resultatet men roligt hade vi och åt ett håll fick jag och Tanija till det. Det andra hållet var svårare... Nu jobbar jag med henne framför mig, för att kunna se när hon flyttar sina bakben, som ju är svårast... Tanken är att jag sen ska flytta in mig bredvid henne och ha plankan kvar innan jag tar bort den! Jag tror riktigt mycket på denna metod! Och fungerar det inte så hade vi i alla fall roligt medan vi tränade!!


På prommisen så testade jag lite intervall-träning... Inte för att jag tänker bruka det här och nu egentligen, mest för att se tanken bakom och hur man kan träna det... Jag har ju som ni förstår läst ut "fys-boken" nu... Och den rekommenderas varmt! Man blir väldigt inspirerad och jag blev super-sugen på en pulsmätare & jag satte genast igång att kolla hur vi tränat under sommaren, när Tanija var i bäst form och... så inser jag att vad ska jag med en pulsmätare till (men tänk vad roligt det skulle vara!!!)!?? Jag menar... det är ju ingen kapplöpningshund som ska vara i mega-löparform som jag har... det är ju en äldre dam som behöver röra på sig för att hålla formen... och en galen yngling... och en som ändå inte ska belastas i sin träning för hon är för ung... he he... Men, jag tror ändå det är bra att tänka till! Och kolla lite hur jag tränat och hur jag ska lägga upp träningen till våren, ifall & om vi ska göra några försök till i eliten...

En annan bra sak är att jag inser att vi inte kan behålla det vi har nu ända till tävlingssäsongen börjar igen utan de måste få en paus här och där... Men, behålla prommisar & lite lös-springande för att behålla grundkondisen och sedan när det börjar dra ihop sig, då ökar vi trycket igen... Kanske i mars eller så... Givetvis kommer vi åka lite skidor och så i vinter, bara för att det är så roligt!! Sen får det bli som det blir... Boken är i alla fall mycket bra!! och man inser att forskningen på hund går frammåt... och det är inte farligt för jycken att galoppera lite vid cykeln... =). Träningstips: backträning ( jag har satt dem nere i backen, "stanna" och gått upp själv och ropat... måste ju fungera...), intervallträning (jag har "tappat" bollen och skickat dem tillbaka i stigen efter den...), simning, även fri-sim... sen ska man ju faktiskt ha roligt, även när man kondis-tränar!!

Nu ska ni få höra något roligt, i torsdags eller något så kom senaste nummret av rottisklubbens tidning i min låda och även där handlade det om konditions träning & en av de som skrivit boken, han har rottis själv och skrev nu liiite mer rottisanpassat. Kul!
Ja, sen i lördags, då jagade jag älg, inte såg jag någon och inte hörde jag någon... lite hund fick jag höra och när jag gick hem från pass så inser jag att hade jag suttit ett pass längre ner, då hade det varit en död älg... ;-) Fina avtryck i snön var det och tass-avtryck efter... ja, ja... Jo, där i skogen på de högre höjderna var det ganska mycket snö kvar, i alla fall i "gynsamma" områden... Nu!? Jo... nu lär det vara ännu mera snö där =) Tänkte ge mig ut i morgon och kolla in ett pass, vet inte riktigt vart det ligger men jag får väl leta..
Och nu... Lite bilder från morgonen... Ser någon ut att ha tråkigt!??
.

Nu har lite av härligheten smält bort... men jag är inte så orolig!! Jag vet att det kommer igen ;-) Nu ska jag vila mina ögonlock lite och sen hitta på lite vettigheter! Simma lungt...

1 kommentar:

Ulrika sa...

Bra att du tar det lite lugnt, nu när du är förkyld. Hundarna hinner alltid få sitt, och några dagars vila är nog aldrig fel, för dom stora. Kramar och krya på dej!