torsdag 8 oktober 2009

Ny GK färg hos clumbern!!

Ja, det är sant!! Hörde det i morse... Att det uppstått en ny färg hos Clumbern, och att den nu blivit godkänd!! Tidigare har de godkända ( och vad jag vet förekommande ) färgerna varit lemon (som ska vara "finare") och orange... Sen, när jag kollat på bilder har jag inte riktigt förstått och sett skillnaden på färgerna, men de som kan och vet ser säkert skillnad! Den nu nya färgen har jag inte haft några som helst problem med att urskilja, och det kan ju vara skönt, så man inte alltid verkar korkad menar jag. Pink kallas den nya färgen och vanligast är då tecken på läppar & tassar (kan också finnas som bröstfläck)! Den kan dock förekomma tillsammans med de övriga färgerna, som tex orange, se bild nedan!Ha ha ha ha.... Visst är hon för söt det lilla monstret!! Idag, när jag önskade mig en lugn och stillsam dag så har hon varit OTROLIGT påhittig!! Hon plockar saker överallt och GÄRNA byter hon dessa mot en godbit & det syns att det är vad hon vill och jag ställer gärna upp... Nu var det så att hon sov en liten stund så sött... och jag gick upp på övervåningen och bytte sängkläder. När jag kom ner, ja då hade hon hittat min överstrykningspenna... Smarrigt värre! Som tur var så var det bara att ta lite vatten så var det borta, både från Bira & från golvet... Sen tror jag hon har "hämtat" 3 hårband, en strumpa, ett par hörselkåpor, en tjocktröja och ett diadem, det sistnämnda då hängde jag tvätt och då blev det också bara småbitar kvar... Men, allt detta (utom pennan) har hon hittat på golvet bakom en stol! Synd att den som behövde se det inte var hemma... så hon kunde få sig en läxa...

Igår så blev det ju först lite prommenerande i skogen & då hade jag faktiskt kameran med mig & fick en del härliga bilder =) OCH vi hittade faktiskt en snöfläck där vi blev kvar en stund... Jag är i denna familjen inte ensam om att gilla snön... ;-)

Tanija poserar lite =)


Det är faktiskt mycket roligare att springa där det är snö!! Fram och tillbaka, fram och tillbaka... och lite halkigt var det, men så kul!!
-He he... kolla vad jag har hittat!! Matte hade den i fickan och "tappade" den så Tanija skulle få springa lite och nu har JAG den. Någon som kan ta den??
-Vänta du bara, snart är den min!!
-Nix pix, du är för sen i starten...

-Ni ser vad snabb jag är, nu är alla fiender borta!!
Jag kopplade även Bira & lät de två stora springa tillbaka & hämta den "tappade" kongen. Men, det tog lite längre tid eftersom de också måste kampa om den... Men, de fick ett snabbt race ut i alla fall. Tycker att de fungerade bra och Tanija fattade även om hon inte såg att jag lämnade den. Bra det! Och då kan vi ju också öka avståndet.

Den här bilden blev rätt bra tycker jag! Förutom att springa en massa tok så blev det också en del balansövningar. Upp på stenar och så där. Bira, hon fick upp på sin första sten & så mallig hon var!! När vi sen gick hem så fick Tanija hoppa över ett omkullblåst träd som hon alltid kryper under (Siri hoppar alltid) och när hon hoppat gick Bira fram och hoppade upp med framtassarna på det. Hon skulle också ha hoppat!! Tanija fick ju... så jag fick locka lite innan hon kröp under...

Sedan på kvällen, då var vi till Hogdal & tränade. Johan var jättenöjd!! Skönt det! Hon had varit lite störd av det runt om när han tränade fot, då satte de sig en stund och tittade och försökte sen igen och det var lika då... då klickade han för ögonkontakt en kort stund och då fungerade allt toppenbra sen. Låter kanonbra tycker jag!! Och, hon är underbar att jobba med, vill verkligen supermycket! Sååå... när Johan satt sig i bilen och pluggade lite och Bira fått vila en stund, då lånade jag henne lite och gick =). (+ sitt & ligg)
Tanija fick också lite... fot, stegförflyttningar, sittande i grupp (fast de andra låg), sättande under gång och ligg medan jag sprang omkring som en galning ( =rutan-träning). Gjorde också vittringsapportering och det fungerar bra, utom att hon tuggar på apporten så gräsligt...
Ska försöka orka & komma ihåg en liten plan jag har angående stegförflyttningarna... Jag ska lägga upp en bräda lite, kanske 5cm från marken och sen klicka upp henne och klicka för att hon sedan rör sig sidledes på denna. Det handlar ju om att hon ska kunna och förstå hur man rör sig så, sen borde ju också dessa bli bättre... Kul att få jobba med hund och klura på lite lösningar!! OCH klickern är ett ovärdeligt hjälpmedel!! Rätt skött så tror jag den fixar det mesta... ;-). Men, vid stegförflyttningar, då skulle man ha någon som stod bredvid och klickade åt en! Det är så svårt att se själv...


En liten sidensvans från här om dagen! Ser ni att den precis är påväg att lyfta!?? De är vackra tycker jag...
2 (3)frågor... Hur får jag min hund att SLUTA tugga på apporten & hur börjar man träna för att undvika det??
HUR får man bort lagret med hundhår från hundbäddarna, när man tvättar dem (eller annars...)???

Nu ska jag bädda ner min förkylning en stund tror jag! Och någon motionsrunda blir det nog inte idag... matten behöver vila... =) Sköt om er!

3 kommentarer:

Britt-Marie Olsson sa...

Hej,
Du har lyckats det var en väldigt fin färgkombination.
Måste trösta dej med att valparna har nog kommit i trotsåldern; Itza åt för första gången under dessa månader upp min älskade puma sko, och min innesko. Inneskon finns att köpa dock inte min utgångna och SKÖNA puma sko. Men man kan inta ha allt eller?

Hälsningar Britt-Marie

Ulrika sa...

Visst är det roligt nästan jämt!!!

Liza sa...

Haha, visst är det härligt med unghundar :D
Tycker förresten att hon var riktigt tjusig i rosa ;)
Ja detta med att äta pinnar....hm, vad göra? Vet precis vad du pratar om, haha...
Kramar